![]() |
#1 |
![]() İzmir’de başörtülü kadının oğlunun yemin törenine almadılar
Başörtülü olduğu için oğlunun yemin töreninden geri çevrildi. İstanbul'dan oğlunun yemin törenine katılmak üzere İzmir'e gelen Mustafa Kaya (50) ve eşi Oya Kaya (45), Ege Ordu Komutanlığı'na bağlı Narlıdere Muhabere Komutanlığı'nın kapısından geri çevrildi. Sebep olarak ise, Oya Kaya'nın başörtülü olması gösterildi. Nizamiye kapısından eşi nedeniyle içeri alınmayan Mustafa Kaya, eşinden başörtüsü çıkarılması istendiğini söyledi. BAŞÖRTÜSÜ VE BONEYİ ÇIKARIN Bunu reddedince, görevli yüzbaşı tarafından da 'dışarı çık' diye azarlandığını aktaran Kaya, "Nizamiye kapısının önünde çarşaflı ve pardösülü 5-6 bayan duruyordu. Bunları görünce ben de bir sıkıntı olduğunu hissettim. Eşimle birlikte kapıya yöneldik. Kapıda sivil giyimli bir bayan görevli eşime, 'Geçemezsiniz. Geçmek istiyorsanız, başörtüsü ve boneyi çıkarın' dedi. Eşim ise, 'Ben çıkaramam. Çıkarırsam başımı açmış olurum' diye cevap verdi. Tam o sırada bir başçavuş, 'O yenge gelsin, o pardösülü.' dedi. İkinci bariyere geldiğimizde ise bir astsubay, 'Başınızı açmanız lazım. Alttan fiyonk yapacaksınız' dedi. Eşim yine, 'Ben birinci kapıdan geçtim, niye başımı açayım?' dedi. Bunun üzerine ben devreye girdim, 'Kardeşim niye böyle bir uygulama yapıyorsunuz? Böyle bir kanun nizam yok' dedim. "EMİR BÖYLE" Onlar da, 'O zaman yüz başımıza soralım.' dediler. Yüzbaşı gelince, 'Yüzbaşım, böyle bir uygulama var mı?' dedim. 'Emir böyle' dedi. Ben de böyle bir uygulama olamayacağını, hepimizin şehit verdiğini ve İstanbul'dan buraya misafir olarak geldiğimi söyledim. Buna rağmen kabul etmeyince, emri göstermesini istedim. Bunun üzerine bana, 'Dışarı çıkın' dedi. İnsanların bu şekilde kutuplara ayrılmasını doğru bulmayan Oya Kaya, "Büyük oğlumun yemin törenini çekmek için makine getirdik. Bu yaştan sonra onların istediği gibi eşarp bağlayacağız herhalde. İkinci sınıf vatandaş olarak muamele gördük. Askeriyeyi satın almayacağız. Sanki üzerimde bomba varmış gibi davrandılar. İnşallah bunlar da düzelecek." dedi. (cihan)
![]() |
|
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Peygamber ocağını ne hale çevirdi şerefsizler. Bazı askeriyelerde durum böyle değil. Böyle bir yasa olmamasına rağmen, keyfi yasak uygulanıyor. Davada daha da fanatikleştiriyorlar,kinimizi daha da büyütüyor bu uygulamalar.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Kafir amerikanın afganistanda yapamadığını bunlar bu ülkede yapıyor...
|
|
![]() |
![]() |
#4 |
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() Az kaldı o başörtülülerin dualarının kabul olacağı gün dür 12 Eylül 2010, Çektikleri sıkıntıların hesabının sorulacağı gündür
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
![]() Alıntı:
Helal olsun ! Ben bu kadar sakin bi tavir asla takinamazdim. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() bir acayip zihniyet.....
|
|
![]() |
![]() |
#8 |
![]() Bu yasakların tek müsebbibi Cehabe zihniyetidir. Her mağdur edilenin ahı bu partinin boynunda asılı kalacak.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
![]() Yasakçı zihniyetin basma kalıp fikirleri çağdaş yobazlar ile buluşunca rezaletin en çirkin tablosu...
Tüm halkın birlik olup askerimizi göndermiyoruz tepkisi bunlara haktır haktırda bu milletin vatansever evlatlarına dua etsinler.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
![]() Oğlunu niye almışlar içeri dürüst olsunlar biraz...
Bu ülkenin Başörtülü anneleri yollamazsa kendinize Amerikadan paralı asker tutarsınız..! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|