AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Alt 03-15-2012, 20:27   #1
Kullanıcı Adı
Ammar
Standart Başörtülü Öğrenci Velisine Hapis Cezası- Yeni
Başörtülü Öğrenci Velisine Şok Hapis Cezası

Bursa'da başörtülü olarak okumak isteyen kız öğrencinin velisine 6 ay hapis cezası verildi. Hukukçular ise bunun bir hukuk garabeti olduğunu dile getirdiler.

YouTube Video
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

BURSA - Kızları okula alınmayan ve keyfi bir şekilde haklarında dava açılan velilerin mağduriyeti artarak devam ediyor. 2011-2012 Eğitim- Öğretim Yılının başlamasından bu yana başörtülü oldukları gerekçesi ile Bursa'nın Gürsu ilçesine bağlı İsabey Yüksel Bodur İlköğretim Okul yönetimi tarafından sınıfa alınmayan öğrencilerin velileri polis ve savcılık tarafından soruşturma açılmıştı.

Hiçbir şiddet olayı olmadığı halde sadece çocuklarının inancı gereği başörtülü okula alma ısrarlarından dolayı veli Mehmet Polat, daha önce çıkarıldığı savcılık tarafından tutuklama istemiyle hâkime sevk edilmişti. Mahkeme ise Mehmet Polat'ın tutuksuz yargılanmasına karar vermişti.

Bugün Bursa 1. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada ise mahkeme heyeti, Mehmet Polat'a altı ay hapis cezası verdi. Verilen karara tepki gösteren veli Mehmet Polat, hakkında adli takip cezası verildiği, bunun yetmezmiş gibi kızı Senanur'un eğitim hakkı için uğraş verdiği için altı ay hapis cezası verildiğini söyledi. Polat, "Haklı olduğumuz halde haksız duruma düşürdüler." ifadelerini kullandı.

Bu Bir Hukuk Garabetidir
Mehmet Polat'a verilen cezanın bir hukuk garabeti olduğunu dile getiren Av Şaban Dalgın, TCK 265/1 maddesi gereği verilen cezanın haksız olduğunu söyledi. Esasen kamu görevlisinin öğrenciyi okula almamak ve dışarı çıkarmasının suç olduğunu ifade eden Dalgın, "Öğrenci velisi yapılan bu haksızlık karşısında kızınnın eğitim hakkı için uğraş verirken hukuk ise çifte standart uygulayıp veliye haksız bir ceza verdi. Bu da bir hukuk garabetidir" dedi. (Hasan Şenol -İLKHA)

Konu Ammar tarafından (03-16-2012 Saat 03:48 ) değiştirilmiştir..
Ammar isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 03-15-2012, 21:20   #2
Kullanıcı Adı
Tarantula_
militan hukuk...
Alt 03-15-2012, 21:42   #3
Kullanıcı Adı
Ammar
kimse ses çıkarmasın başörtüsü sorun hal edilmiş.
( havası veriliyor ).
Alt 03-16-2012, 03:48   #4
Kullanıcı Adı
Ammar
YouTube Video
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.
Alt 03-16-2012, 03:55   #5
Kullanıcı Adı
HaArP
Eğer Meselenin Siyak ve Sibakı anlatıldığı şekilde ise Verilen ceza Bütün Müslümanlara verilmiş demektir...!

Asla kabul edilemez...!
HaArP isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-16-2012, 04:19   #6
Kullanıcı Adı
Seyyah
Alıntı:
Ammar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
kimse ses çıkarmasın başörtüsü sorun hal edilmiş.
( havası veriliyor ).
Kardeş sende hemen krizi fırsata çevirme kalkma, bu yorumun ayıp!
Görmüyormu gözün o kadar ilerleme varken, o kadar üniversiteye öğrenciler rahatça girerken neden hiç haber paylaşmıyorsun?
Ne istiyorsunuz bir parmak şıklatma ile herşey normalemi dönsün?
Kim bu günkü konuma getirebilmeyi bırak eylemi hayal edebilirdi?
Samimi olun ki değeriniz olsun, millet ahmak değil neyin ne oldugunu biliyor.
Böyle hükümeti eleştirmek için fırsat kollarsanız ciddi söylüyorum beş paralık değeriniz kalmaz!
İslamı savunuyorum diyosanız samimi olun!
Seyyah isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-16-2012, 04:27   #7
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
Cezayı verenin kendi kişisel görüşüdür belki ? Buna benzer kendi davası için davaları kapatmaya çalışan veya kişilere ceza verenler olduğunu görüyoruz.Mesela ufak kıza tecavüz edeni serbest bırakan gibi,veya ergeekon davasını kapatmak için uğraşan eski başsavcı gibi,veya okula kızını sokmaya çalışan veliye karşı okula çevik kuvvet çağıranlar gibi.Herşey zamanla.

Karar düşürülür ileride.

Konu Hüdaverdi tarafından (03-17-2012 Saat 01:07 ) değiştirilmiştir..
Alt 03-16-2012, 04:39   #8
Kullanıcı Adı
Ammar
Alıntı:
Seyyah Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Kardeş sende hemen krizi fırsata çevirme kalkma, bu yorumun ayıp!
Görmüyormu gözün o kadar ilerleme varken, o kadar üniversiteye öğrenciler rahatça girerken neden hiç haber paylaşmıyorsun?
Ne istiyorsunuz bir parmak şıklatma ile herşey normalemi dönsün?
Kim bu günkü konuma getirebilmeyi bırak eylemi hayal edebilirdi?
Samimi olun ki değeriniz olsun, millet ahmak değil neyin ne oldugunu biliyor.
Böyle hükümeti eleştirmek için fırsat kollarsanız ciddi söylüyorum beş paralık değeriniz kalmaz!
İslamı savunuyorum diyosanız samimi olun!

niye hergün ünide serbest diye konu açmamı mı bekliyorsun. serbest olduğunda ne gerekiyorsa söyledik takidr gerekiyorsa takdir eleştiri gerekiyorsa eleştiri ( ki eleştirilecek yanı yok tu )

biz olan sorunu söyleriz olumlu olan birşey üzerinden olumsuzu "bazıları" gibi örtbas edecek değiliz.

baştanda söyledik şimdide söyliyoruz her yerde ve her aşanda yaş maş sınırı olmaksızsın başörtüsü özgürlüğü istiyoruz iktidarı eleştirmek amacımız değil. ( öyle bir amaç olsaydı desteklenmezdi ) yanlışarı dile giterecez haksızlıkları söylicez senin gibileri çıkıp biri samimi olmamakla da itham etse müslümancılık oynadığımızıda söylese biz bunun peşini bıakayacağız.

ki iktidarı maksat eleştirmek olsun diye eleştirmiyoruz. bu iktidar gitse kim gelse göbek atacaz sizce ki maksadımız onu eleştirmek olsun.

gözleriniz gördüğü gibi orda bir haksızlık ve hukuksuzluk var. çıkıpta ünilerde serbes olmuş otrun oturduğunuz yerde hanginizin hakkı ve haddidir.

bu arada samimyeti ne ile ölçtünüz merak ettim. konunun sonuna ünide serbest diye not düşmediğim için mi ?

zaten ünide serbest ( ki bazı üniler hala almıyor ve bazıları hala sıkıntı yapıyor ) yasal bir güvence yok birileri babasının hayrına ses çıkarmıyor...

ve her yerde her alanda serbestmiş yasal bir hak olmuş havası estiriliyor...

eğer iktidar anlamında eleştirlere tahamulunuz yoksa söyliyim iktidar bu konuda hala bocunu ödemiş değil !

bende şöyle bir şey söyliyim YOK BİDE ÜNİDE DE SERBST olmasaydı iktidaın 10 yılında değil mi

BİZ her yerde Ve Her Zaman Hiç bir kısıtlama istemeden özgürlük istiyoruz...

10 yılda bir kapı açılsın millette beklesin. 10 yılsana doktorla giysin. bi dahaki 10 yılda avukatlar böylece devam esin...

neyse konuyu iktidarı eleştirmeye çevirmeyelim... bu ayıp iktidarın ayıbıdı bu kadar basit. yaslar açık seçik okul alınmamasını yasak sayarken kıznı okul aldırmak için her sabah okul kapısında ki velisi hapis cezası alıyor.

ha bu arada unutmadan söyliyim haber konusunda tek kelimeniz yok İktidaa takmışsınız sorunlar var bir baba başörtüsü için cza yemiş kimin umrunda değil yeterki gelsin oylarr
Alt 03-16-2012, 04:42   #9
Kullanıcı Adı
Ammar
Alıntı:
Hüdaverdi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Cezayı verenğn kendi kişisel görüşüdür belki ? Buna benzer kendi davası için davaları kapatmaya çalışan veya kişielre ceza verenler olduğunu görüyoruz.Mesela ufak kıza tecavüz edeni serbest bırakan gibi,veya ergeekon davasını kapatmak için uğraşan eski başsavcı gibi,veya okula kızını sokmaya çalışan veliye karşı okula çevik kuvvet çağıranlar gibi.Herşey zamanla.

Karar düşürülür ileride.

biz zaten hükümetin emri ile oluyor demiyoruz. yasal güvence getirilmemesini dillendiriyor bunu eleştiriyoruz. yoksa iktidar bu emri veriyor düşüncesinde olsaydık. CHP muamelesi yapardık !

şuda bir gerçeki cevik kuvvette poliste valide kaymakamda milli eğitim müdülükleride iktidar emrinde...
Alt 03-16-2012, 04:51   #10
Kullanıcı Adı
Seyyah
Kardeşim bana bak,
Oy Akpartinin umrunda olan birşey değildir, siz oy vermesenizde birşey kaybetmez emin ol, oy lafını etmen bile yakışıksız.
ama benim sinirlendiğim şey, veznelerin kadın erkek diye ayırabildiği bir dönemde, dindar nesil yetiştireceğiz diye dile getirilen bir dönemde,

Baş örtüsü sorunu bitti ( havası veriliyor ) diye itham edersen tepkisinide alırsın.
Sen sıradan bir mualif felan olsan umrumda olmaz senin konustugun ama sen bana ben Hizbullahım, Allahın askeriyim deyip fırsat kollar gibi 76 milyonluk ülkede cımbızla yanlışları seçip onu genele mâl edersen, havası veriliyor yani sizi kandırıyolar gibi söylersen ne senin bireysel şahsiyetinin nede propagandasını yaptığın şeyin değeri kalmaz!

Benim sana uyarım; bu forumda sen ben yokuz sadece binlerce insan giriyor, kimliğine ve ağzından cıkanlara dikkat et. Biz burda sana burda birşey demiyorsak savunduğun şeye saygımızdandır, bunun samimiyetini sorgulatma bize!
Seyyah isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 4 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 4 Misafir)