AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Alt 10-04-2010, 16:33   #1
Kullanıcı Adı
Özgür Çağrı
Thumbs up Başörtülü Öğrenciyi Dersten Atmak SUÇ !
YÖK, İstanbul Üniversitesi'ne gönderdiği yazı ile disiplin yönetmeliğine uymayan öğrencilerin dersten çıkarılmasını yasakladı. Yönetmeliğe göre sadece tutanak tutulacak. Talimata uymayan öğretim üyelerine soruşturma açılacak.

AK Parti ve CHP, başörtüsünün üniversitelerde serbest bırakılmasına anayasal çözüm tartışmalarını sürdürürken Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) erken davrandı. YÖK'ün gönderdiği yazıyla birlikte, öğrenciler anayasa engeli olsa bile artık derslere başörtülü olarak girebilecek.Siyasi partileri karşı karşıya getiren sorun tıpkı Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın önerdiği gibi "uygulamada" çözüldü.
Her şey İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde bir öğrencinin başörtüsü nedeniyle dersten çıkarılması ile başladı.
Konu Yüksek Öğretim Kurumu'na intikal etti. YÖK'ten gelen yanıt ise başörtüsünün önünü fiilen açmış oldu.
YÖK, öğrencinin "disiplin yönetmeliğine aykırı" durumu nedeniyle sınıftan çıkarılamayacağını; çıkaran öğretim görevlisi hakkında soruşturma açılacağını duyurdu.
YÖK'ün bu yanıtı İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü'nce tüm öğretim görevlilerine dağıtıldı.
Bundan böyle bir öğrenci derse başörtüsüyle girse bile derse alınmaması ya da sınıftan çıkarılması söz konusu olmayacak. Öğretim görevlisi de tutanak tutup bunu dekana vermekle yetinecek. Bu talimata uymayan öğretim üyeleri hakkında ise soruşturma açılacak.

Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 10-04-2010, 16:35   #2
Kullanıcı Adı
Özgür Çağrı
Başörtülü arkadaşlar yök uyarı yayımladı lütfen derslere başörtülü bir şekilde giriniz.
Korkuya gerek yok bu anlamsız yasağı daha fazla sürdürmeyelim. Zorluk çıkartan öğretim görevlileri hakkında lütfen suç duyurusunda bulunun gerekli işlemlerin yapılacağından şüpheniz olmasın.
Mücadeleye katılan tüm aktivistleri ve direnişçileri bu ufak zafer nedeniyle kutluyorum.
Sonuna kadar son yasak kalkana kadar mücadeleye devam ...
Zafer inananlarındır ve zafer yakındır .
Alt 10-04-2010, 17:04   #3
Kullanıcı Adı
Gönülden
Eğer bu sorun bu şekilde hal olursa çok sevindirici bir gelişme olur...ama olayların bu şekilde çözülebileceğini sanmıyorum...yani yan tepkiler çok olacak...Kesin bir çözüm olmasada YÖK tarafından alınan bu karar umut verici ve inşallah daim olur

Gönülden isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-04-2010, 17:05   #4
Kullanıcı Adı
Mâsivâ
inşallah daim olur..
Mâsivâ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-04-2010, 17:11   #5
Kullanıcı Adı
ALmi´
Olumlu bir adım olarak görünse de bu işin peşini bırakmayanlar olacaktır. Yine de bunca yıldır bu konu ile alakalı kollarını bile kıpırdatma zahmetinde bulunmayanlara karşın böyle bir karar elbette çok güzel.
ALmi´ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-04-2010, 17:29   #6
Kullanıcı Adı
Cihannur
Azgın Azınlığın yaptığı bu zulüm bitmeli. Hukuken zaten yasak yok. Anayasa Mahkemesi'nin kararıyla başörtüsü yasaklanamaz. Azgın Azınlık istiyor diye olmayan bir başörtüsü yasağı gayrimeşru bir şekilde zorla uygulanamaz.
Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-04-2010, 17:57   #7
Kullanıcı Adı
Menderesay
Hayırlı olsun...
Menderesay isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-04-2010, 18:15   #8
Kullanıcı Adı
Kadızâde Rûmi
Tutanak tutulması ilginç ve üzücü. Şimdi bir derse 10 baş örtülü kızımız girse, 10 kızımız için her derste ayrı ayrı tutanak mı tutulacak? Fişleme yapar gibi her kızımıza ayrı ayrı tutanak tutmakla kim uğraşacak? Ayrıca bu tutanak sonucu nasıl bir işlem yapılacak?

Bu anlamsız yasak geri getirilmemek üzere kaldırılmalıdır. Bu sürecin yakında tamamlanacağını düşünüyorum. Milletimiz için hayırlı olsun.
Kadızâde Rûmi isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-04-2010, 20:40   #9
Kullanıcı Adı
Cihannur
Alıntı:
Kadızâde Rûmi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Tutanak tutulması ilginç ve üzücü. Şimdi bir derse 10 baş örtülü kızımız girse, 10 kızımız için her derste ayrı ayrı tutanak mı tutulacak? Fişleme yapar gibi her kızımıza ayrı ayrı tutanak tutmakla kim uğraşacak? Ayrıca bu tutanak sonucu nasıl bir işlem yapılacak?

Bu anlamsız yasak geri getirilmemek üzere kaldırılmalıdır. Bu sürecin yakında tamamlanacağını düşünüyorum. Milletimiz için hayırlı olsun.
2011 Genel Seçiminde AK Partimiz 330'dan fazla milletvekili çıkarırsa 2011 yılında veya 2012 yılında; sivil, demokratik ve özgürlükçü yeni anayasayı yapabilecektir. Sivil, demokratik ve özgürlükçü yeni anayasamız yürürlüğe girince Başörtüsü Sorunu çözüme ulaşacaktır inşaallah.
Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-04-2010, 18:59   #10
Kullanıcı Adı
EpiVaTeS
Azgın Azınlığın sonu...
Zil takıp oynayacam köçekler gibi...
EpiVaTeS isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim
başörtüsü, direnişi

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)