AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 09-03-2010, 20:09   #1
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
Thumbs down Başörtülü olduğu için stüdyodan çıkartıldı



Yapımcılığını Vahap Candan'ın üstlendiği, Yönetmenliğini Nihal Tunç’un yaptığı ve Av. Nur Hayati İnanç tarafından sunulan “Can Veren Pervaneler” isimli edebiyat programında başörtüsü skandalı yaşandı.

HABER MERKEZİ / TİMETURK


TRT’de yayınlanan ‘Can Veren Pervaneler’ programına konuk olarak davet edilen Edebiyat ve Müzik araştırmacısı Zeynep Yıldız başörtülü olduğu gerekçesiyle yayına alınmadı.

Program için İstanbul'dan Ankara'ya giden Zeynep Yıldız, ilk olarak TRT msiafirhanesinde ağırlandı. Ardından çekim önü makyajı yapılmak üzere yayına hazırlığı gerçekleştirildi. Katılım için gerekli işlemler yapıldığı sırada başlamak üzere olan program ve TRT adına 2010 Türkiye'sinde "tam bir skandal" yaşandı.

Başlangıca dakikalar kala kendisin yayına alamayacakları bilgisi verilen Zeynep Yıldız şok oldu. Bir an şaşkınlık yaşayan konuk Yıldız ısrarla sormasına rağmen uzun süre yayına alınmama gerekçesini öğrenemedi. Merak ve ısrarını kararlılıkla sürdüren mağdur konuğa ilerleyen dakikalarda Başörtülü olduğu için programa alınmadığı bilgisi verildi.

Yaşanan skandal gelişmenin bilgisinin TİMETURK haber merkezine gelmesi üzerine gün boyu ısrarlı bir şekilde e-posta ve telefonla program sunucusunu arayan haber ekibimiz hiçbir şekilde cevap alamadı.

Farklı bir numara üzerinden arama yapan ekibimize bu kez cevap veren Av. Nur Hayati İnanç, önce Zeynep Yıldız’ın stüdyodan çıkartıldığını kabul ederek gerekçe olarak stüdyoda yer kalmamasını gösterdi.

Ardında Divan Edebiyatı ile ilgileniyorsanız, sizi de programa konuk alalım teklifi alan TİMETURK muhabirinin bu teklifi geri çevirmesi üzerine başörtülü olduğu için stüdyodan çıkartılan Zeynep Yıldızı arayıp görüşeceğini belirtti.

Görüşmenin bir kaç dakika sonrasında TİMETURK haber merkezini arayan sunucu İnanç, şunları anlattı: "Konuğun stüdyodan çıkarma talebin yönetmenden geldi ve bana ‘Konuk başörtülü, bu şekilde konuğu programa alamayız. Konuğa bunu siz söyleyiniz’ dedi diyor. Bende, ‘başörtülü diye cüzamlı muamelesi yapmak kırıcı olur’ dememe rağmen ikna edemedim. Maalesef konuk programa alınmadı. Ama ilerleyen programlardan birine almayı düşünüyorum". Konudan TRT yönetiminin haberdar olduğunu sanmıyorum diyen İnanç, ekliyor; “Zaten konuklara ben değil yapımcı ve yönetmen karar veriyor. Ben sadece sunuyorum.”

YÖNETMEN KONUŞMAK İSTEMİYOR SUNUCU YÖNETMENİ SUÇLUYOR

Program yönetmeni Nihal Tunç "Bu konuda bilgi vermek istemiyorum" demekle yetindi.

 

  Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım