![]() |
#1 |
![]() ![]() Belçika'da başörtülü vekilden sonra Türk asıllı parti başkanı konuşuluyor. Belçika'da 10 gün önce yapılan bölgesel seçimlerde başörtülü bir adayın milletvekili olarak seçilmesi Türkiye ve Belçika gündeminde geniş yankı uyandırırken, siyasi kulislerde bu kez de Türk asıllı bir siyasetçinin ismi parti başkanlığı için geçiyor. Flaman Yeşiller (GROEN!)'un birkaç yıl içinde değişmesi beklenen Genel Başkanı Mieke Vogels'dan sonra partinin başına halen federal milletvekili olan Meyrem Almacı'nın getirilebileceği konuşuluyor. Almanya'da Cem Özdemir'in Birlik 90/Yeşiller Partisi'nin Eşbaşkanı olmasının ardından benzer bir heyecan da Belçika'da yaşanıyor. Belçika'nın Flaman Bölgesindeki Yeşiller (GROEN!)'un başına 2012 yılında getirilecek isimlerin arasında Türk asıllı Meyrem Almacı'nın ismi de geçiyor. 2007 yılında GROEN! Partisi'nin liste başı olarak girdiği federal parlamento seçimlerinde milletvekili seçilen Meyrem Almacı, mecliste grup başkanlığını görevini yürütüyor. Akademisyen kökenli olan ve federal parlamentodaki iki Türk asıllı milletvekilinden birisi olan Meyrem Almacı ise Cihan'a yaptığı açıklamada söylentileri doğrulamakla beraber, parti başkanının hala görevde olduğunu hatırlattı. Almacı, "Mieke Vogels, halen genel başkanımız. 2012 yılına kadar da bu görevinde kalacak. O tarihten sonra genç siyasetçilere imkan verilmesi gündemde. Burada benim ismim de geçiyor bazı çevrelerde fakat bunu ben çok erken buluyorum. İki yıldır federal parlamentoda yoğun bir şekilde çalışıyorum. Ayrıca küçük bir çocuğum var. Benim şu anda parti başkanı olmak gibi bir niyetim yok. Fakat gelişmeler ne gösterir şimdiden kestiremeyiz. Ben şu andaki vazifeme yoğunlaşmış durumdayım. Geleceğin ne getireceğini şimdiden kestirmek imkansız." şeklinde konuştu. Yeşillerin Avrupa Parlamentosu milletvekili Bart Staes'in konuyu Gent şehrindeki seçim kampanyasında dile getirdiğini de hatırlatan Meyrem Almacı, kendisine zamanı geldiğinde görev verilmesi takdirde bunu memnuniyetle kabul edeceğinin sinyallerini verdi. (CİHAN) / Habervaktim
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|