![]() |
#1 |
![]() Başörtülü hanımlara üniversite ve iş hayatı başta olmak üzere birçok alanlarda konulan kısıtlamalar artık özel hayatı da kapsayacak hale geldi. Başörtülü hanımlar şehit eşi veya annesi bile olsalar, askeri tesislere belli kısıtlamalar olmadan alınmıyorlar.
![]() Davet üzerine 25 ekim cumartesi akşamı bir yakınlarının oğullarının düğün merasimi için Opera'da Türk Hava Kurumu arkasındaki HAKİK diye de bilinen Hava Kuvvetleri Misafirhanesi'ne giden Saliha Y. daha otoparkta görevli asker tarafından başörtüsünün çene altından fiyonk yapılarak bağlanması için uyarıldı. Bu uyarıyı dikkate alarak başörtüsünü istenilen şekilde bağlayan Saliha Y. bu sefer düğün salonunun girişinde kıyafet kontrolü için kapıda "gestapo" gibi bekleyen görevli sivil şef tarafından kaba bir şekilde uyarıldı. Başörtüsünün altından ufak bir bölümü gözüken bonesini çıkartmadan salona alınmayacağını belirten şef, buna karşı çıkarak kendisiyle tartışan eşini de odasına davet ederek kalabalık personelinin yanında tehdit etti. Protesto edip ayrıldılar Y. çifti tartışmaların uzaması üzerine düğün sahiplerinin en mutlu günlerinde huzurlarını bozmamak için hediyelerini verip kendilerine yapılan bu tavrı protesto ederek salonu terk ettiler. Gelişmelerden büyük üzüntü duyan düğün sahipleri de özür dileyerek davet ettikleri misafirlerinin gönlünü almaya çalıştılar. Kayınpederi de havacıydı Konu hakkında Habervaktim'e bilgi veren Saliha Y. "eşim, yıllarını Hava Kuvvetlerine vermiş emekli bir astsubay çocuğu. Çocukluğu ve gençliğinde sıkça tesislerine gittiği Hava Kuvvetlerine ait bir misafirhanede bu muameleye maruz kalmak onun çok zoruna gitti. Karşılaştığımız bu dayatmayı çok üzüleceği için kayınpederime anlatmadık. Zira onun, yıllarca hizmet verdiği bir müessesedeki bu gelişmeleri anlayacağını sanmıyorum. Kendisi buraları hala 'peygamber ocağı' sanıyor " dedi. habervaktim
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() dansöz oynatırlar yasak değil, başıörtülüye askeri tesislerinde düğün yapılacak yasak konuyor ALLAH o gibi zihniyetlere akıl fikir ihsan eylesin, askerden bir arkadaş diyor ki askeriyede ayda bir kere dansöz eğlence porgramları düzenleniyormuş bu eğlenceye öecbur katılacakmışız diye zorlan bilet sattırıyorlar askerlere, eğlenceye gelmiyeni ve kaytaranı askeriyede büyük bir ceza veriliyormuş, bakın siz hel bunların yaptıklarına, askeriye askeriye olmaktan çıktı, eğlenceyemi gelindi askere yazık
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() ALLAH ıslah eylesin...
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() ne düğünü arkadaşlar...sağlık için girilmeyen yere düğün içinmi alacaklar
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() Günahı bilip Allahın yasağına uyan ve bu sebeble başörtüsü takan birinin yani namahrem olarak kabul ettiğimiz kişinin düğüne gitmesi ki herhalde askeriyede haremlik selamlık olmayacaktır İslamiyette çok mu doğru bir şey de olay bu kadar eleştiriliyor.
Bu konuda askeriye en doğrusunu yapmış ve ona iyilik etmiştir. Not;Yukarıda yazdığım mesaj askeriyenin baş örtüsü tavrını desteklediğimden değil konudaki eleştirilerden dolayıdır. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
![]() Alıntı:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
![]() Şunu artık herkes kabul etmeliki ORDUDA CHP İKTİDARI VAR. Yani anlayın işte..O soydan gelenler , o zihniyettekiler orada iktidar
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
![]() Alıntı:
Ben senin dediğin gibi askeriyede ne eğlenceler yapıldığından ziyade ,baş örtüsü takma şuuruna varmış bir insanın düğün gibi ,bir ortamda, islamiyetin pek de hoş bakmadığı erkeğin ve kadının bir arada hopladığı ve zıpladığı düğün gibi bir eğlencede ne işi var ona takılıyorum.Bir çok kişinin yaptığı gibi baş örtüsü , dostlar alışverişte görsün diye takılmaz gereğinide yerine getirip arkasında duracak ve gereklerinide yerine getireceksin.Ben olayın bu tarafı ile ilgili yorum yapmışım ve bu benim değişmez fikrimdir. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|