AK Gençliğin Buluşma Noktası
İslam'da Kadın & Tesettür İslamda kadın,tesettür vb. ile ilgili konuları bu bölümde paylaşıyoruz.

Stil
Seçenekler

Alt 04-19-2008, 12:38   #1
Kullanıcı Adı
acizane44
Standart Başörtüsü hakkında....Akla ziyan yorumlar.......:(
Akla ziyan yorumlar’

Şubat ayına ‘başörtüsü’ tartışmaları damgasını vurdu. Herkes konuştu. Kendine göre konuyu yorumladı. O yorumlara burada girmeyeceğiz. Aşağıda aktaracağımız anekdotlar da ‘akla ziyan’ açıklamalar var. Hem de koca koca adamlardan. O yorumlar acayip cümleler aklıma getirdi, ama ‘o’ adamların ki kadar acayip olmayınca yazmaktan vazgeçtim. Tamam, hemen ‘o’ adamların açıklamalarına geçiyorum, geçtim…

Prof. Dr. Nusret Aras (Ankara Üniversitesi Rektörü): Türban farz değil. İslam dininde kaza uygulaması var. Bu kızlarımız bunu bir kaza olarak saymalıdırlar.

Prof. Dr. Mustafa Akaydın (Akdeniz Üniversitesi Rektörü): Cep telefonlarının bluetooth kulaklıkları var. O kulaklığı kulağına takan ve türbanla kapatan bir öğrenci sınava girdiğinde ne olacak? Dersteki erkek hocaysa türbanını açtırıp arama yapamaz. Yapsa cinsel tacizle suçlanır. Her derse kadın hoca mı vereceğiz?

Prof. Dr. Mesut Parlak (İstanbul Üniversitesi Rektörü): Türban kararı üniversitelerde barış ortamını zedeler. Bu gerginlik bizi bile etkileyecek. Belki hiç hakkımız olmadığı halde, türbanlı bir öğrenciye, cumhuriyet ilkelerinin kurallarına aykırı diye hak ettiği notu vermeyeceğiz.

Prof. Dr. Ufuk Yiğitsubay (İ.Ü.Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi): Atatürk ilkelerini ve Atatürk cumhuriyetini korumakta kararlıyız. Özgürlük denince bu da benim özgürlüğüm, ben türbanlı bir öğrenciye ders vermek istemiyorum.

Prof. Dr. Celal Şengör (İTÜ Maden Fakültesi Öğretim Üyesi): Başörtüsüne izin verilmesi durumunda kilit asarız üniversitenin kapısına. Biz işimize bakarız. Çünkü üniversite üniversitelikten çıkar. Biz bu şartlarda hocalık yapamayız. Benim sebebi mevcudiyetim ortadan kalkar.

Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 04-20-2008, 20:24   #2
Kullanıcı Adı
isimsiz
ALLAH ıslah etsin söyleyecek başka söz bulamıyorum :-\
isimsiz isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-20-2008, 21:12   #3
Kullanıcı Adı
KAmusal mışş
Ve biz hala bu insanların emirlerine ve keyfi kararlarına uymak zorundayız.
Yazık...
KAmusal mışş isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-20-2008, 21:17   #4
Kullanıcı Adı
acizane44
Bazen kendimi zor tutuyorum >ama zafer sabredenindir inşallh ;)
Alt 04-20-2008, 21:19   #5
Kullanıcı Adı
politikaci
acizane kardeşim sende moral bozucak konu açmasaydın keşke üzülüyom tübanlı ablalarım için :'( :'( :'( :'( :'( :'(
politikaci isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-20-2008, 21:21   #6
Kullanıcı Adı
sesli34
defolup gitsinler

ders verecek hoca çok ülkede

edepsizler
sesli34 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-20-2008, 21:21   #7
Kullanıcı Adı
oturanboğa
bir hocam bütün çabalarıma rağmen hala başörtüsü farz değil diye tutturuyor...bana da bu konuyla ilgili kitaplar okutturup beynimi yıkamaya çalışıyo(ama yer mi anadolu çocuğu) en son şahin filizin kitabını verdi..selçuk ilahiyatta doçent adam ama sanki hiç dinden imandan yolu geçmemiş,başörtülülere aklı kıt diyo resmen....benim bu hoca da güya bi öğrencisinin başını açmasına vesile olmuş (bunu övünerek söylüyo),ve sırf bu yüzden gavur damgası yemişmiş,,sorsan bi de ondan müslümanı yoktur
oturanboğa isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-20-2008, 21:26   #8
Kullanıcı Adı
KAmusal mışş
Alıntı:
politikaci Nickli Üyeden Alıntı
acizane kardeşim sende moral bozucak konu açmasaydın keşke üzülüyom tübanlı ablalarım için :'( :'( :'( :'( :'( :'(
Canım benim biz bunları her gün yaşıyoruz konu da ne var ki ?
Çook dua etmemiz lazım.

oturanboğa senin hoca mahalle baskısını bilir miymiş bi sorsaydın
Millete karışmayınca boş kalıyolar galiba
O boş zamanlarında azcık çalışsalar da dünya üniversiteleri içinde yer edebilse okullarımız,ama yoook olur mu ?
Bizi üniversitelere almasınlar ki okuyan insan sayısı artsın(!),bilimimiz gelişsiiin (!)
Bu sayede gelişiyoruz de mi?
KAmusal mışş isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-20-2008, 21:27   #9
Kullanıcı Adı
acizane44
Alıntı:
politikaci Nickli Üyeden Alıntı
bunlar hayatın gerçekleri ablam okusunlar sustukça daha çok üste çıktıklarını sanıyorlar karşı olanlar bunlarıda hoca yapmışlar >
Alt 04-20-2008, 21:31   #10
Kullanıcı Adı
oturanboğa
benim hoca kütüb-i sittedeki hadislerin çoğunun uydurma olduğunu ispatlamaya çalışıyo...bu zat-ı muhterem güya tarikatlarla büyümüş..islam hakkında ondan bilgilisi yok...tam chp mantığı sağcı görünüp sol vuruyo işte
bizi böyle yetiştircek
oturanboğa isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)