|
![]() |
#1 |
![]() Akla ziyan yorumlar’ Şubat ayına ‘başörtüsü’ tartışmaları damgasını vurdu. Herkes konuştu. Kendine göre konuyu yorumladı. O yorumlara burada girmeyeceğiz. Aşağıda aktaracağımız anekdotlar da ‘akla ziyan’ açıklamalar var. Hem de koca koca adamlardan. O yorumlar acayip cümleler aklıma getirdi, ama ‘o’ adamların ki kadar acayip olmayınca yazmaktan vazgeçtim. Tamam, hemen ‘o’ adamların açıklamalarına geçiyorum, geçtim… Prof. Dr. Nusret Aras (Ankara Üniversitesi Rektörü): Türban farz değil. İslam dininde kaza uygulaması var. Bu kızlarımız bunu bir kaza olarak saymalıdırlar. Prof. Dr. Mustafa Akaydın (Akdeniz Üniversitesi Rektörü): Cep telefonlarının bluetooth kulaklıkları var. O kulaklığı kulağına takan ve türbanla kapatan bir öğrenci sınava girdiğinde ne olacak? Dersteki erkek hocaysa türbanını açtırıp arama yapamaz. Yapsa cinsel tacizle suçlanır. Her derse kadın hoca mı vereceğiz? Prof. Dr. Mesut Parlak (İstanbul Üniversitesi Rektörü): Türban kararı üniversitelerde barış ortamını zedeler. Bu gerginlik bizi bile etkileyecek. Belki hiç hakkımız olmadığı halde, türbanlı bir öğrenciye, cumhuriyet ilkelerinin kurallarına aykırı diye hak ettiği notu vermeyeceğiz. Prof. Dr. Ufuk Yiğitsubay (İ.Ü.Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi): Atatürk ilkelerini ve Atatürk cumhuriyetini korumakta kararlıyız. Özgürlük denince bu da benim özgürlüğüm, ben türbanlı bir öğrenciye ders vermek istemiyorum. Prof. Dr. Celal Şengör (İTÜ Maden Fakültesi Öğretim Üyesi): Başörtüsüne izin verilmesi durumunda kilit asarız üniversitenin kapısına. Biz işimize bakarız. Çünkü üniversite üniversitelikten çıkar. Biz bu şartlarda hocalık yapamayız. Benim sebebi mevcudiyetim ortadan kalkar.
![]() |
|
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() ALLAH ıslah etsin söyleyecek başka söz bulamıyorum :-\
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Ve biz hala bu insanların emirlerine ve keyfi kararlarına uymak zorundayız.
Yazık... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Bazen kendimi zor tutuyorum >
![]() |
|
![]() |
![]() |
#5 |
![]() acizane kardeşim sende moral bozucak konu açmasaydın keşke üzülüyom tübanlı ablalarım için :'( :'( :'( :'( :'( :'(
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() defolup gitsinler
ders verecek hoca çok ülkede edepsizler |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() bir hocam bütün çabalarıma rağmen hala başörtüsü farz değil diye tutturuyor...bana da bu konuyla ilgili kitaplar okutturup beynimi yıkamaya çalışıyo(ama yer mi anadolu çocuğu) en son şahin filizin kitabını verdi..selçuk ilahiyatta doçent adam ama sanki hiç dinden imandan yolu geçmemiş,başörtülülere aklı kıt diyo resmen....benim bu hoca da güya bi öğrencisinin başını açmasına vesile olmuş (bunu övünerek söylüyo),ve sırf bu yüzden gavur damgası yemişmiş,,sorsan bi de ondan müslümanı yoktur
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
![]() Alıntı:
Çook dua etmemiz lazım. oturanboğa senin hoca mahalle baskısını bilir miymiş bi sorsaydın Millete karışmayınca boş kalıyolar galiba O boş zamanlarında azcık çalışsalar da dünya üniversiteleri içinde yer edebilse okullarımız,ama yoook olur mu ? Bizi üniversitelere almasınlar ki okuyan insan sayısı artsın(!),bilimimiz gelişsiiin (!) Bu sayede gelişiyoruz de mi? |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
![]() Alıntı:
![]() |
||
![]() |
![]() |
#10 |
![]() benim hoca kütüb-i sittedeki hadislerin çoğunun uydurma olduğunu ispatlamaya çalışıyo...bu zat-ı muhterem güya tarikatlarla büyümüş..islam hakkında ondan bilgilisi yok...tam chp mantığı
![]() bizi böyle yetiştircek |
|
![]() |
![]() |