|
![]() |
#1 |
![]() Başörtüsü, üniversiteli kızların özgür seçimi
Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, AK Parti iktidarında dışlanmadıklarını söyledi. Türkiye'de demokrasinin önemli mesafeler kat ettiğini vurgulayan Sabancı, "Türk demokrasisi son yıllardaki gelişmelerden iyileşerek çıkmıştır, hâlâ yapmamız gereken çok şey var. Bunlardan biri de Avrupa Birliği üyeliğidir." dedi. Oxford Üniversitesi Rektörü Lord Christopher Patten'ın davetlisi olarak Londra'ya gelen Güler Sabancı, Avrupa Araştırmaları Merkezi'nin düzenlediği konferansta konuştu. Sabancı, Türkiye'nin AB'ye üyelik sürecini değerlendirirken son 5 yılda bu konuda önemli adımlar atıldığını kaydetti. Müzakerelerin yavaş da olsa sürdüğünü belirten Sabancı, 'AB sürecinin rayından çıktığını' düşünmenin yanlış olacağını söyledi. Oxford'da okuyan Türk öğrencilerle de bir araya gelen Sabancı, kendisine yöneltilen soruları cevapladı. Sabancı, AK Parti hükümetinin kendi elitini oluşturma çabası içinde olup olmadığı yolundaki bir soru üzerine, 30 yıllık iş hayatında pek çok iktidar gördüğünü, benzeri suçlamaların Turgut Özal ve ANAP için de ortaya atıldığını hatırlattı. Sabancı, "Ben böyle bir durum hissetmiyorum. Hepimiz biliyoruz ki, bir partiyi bir arada tutmanın bir yolu da kârı bölüşmektir. Ama ben kendimi dışlanmış hissetmiyorum. Türkiye açık bir ülke. Belki bazı yolsuzluklar oluyor; ama bunlar cesaretimi kırmıyor." diye konuştu. Başörtülüler özgür iradesini kullanıyor Sabancı, Oxford rektörünün başörtüsü ko-nusundaki sorusuna da cevap verdi. Türkiye'deki üniversitelerde okumak isteyen başörtülü öğrencilerin 18 yaşından büyük olduğunu kaydeden Sabancı, bu kişilerin özgür seçimlerini yapabilmesi gerektiğini vurguladı. Sabancı, "Ama yüzde 30'luk bir kesim serbestlik istemiyor. Hükümet bu endişeye cevap vermek zorunda. Benim ülkem bu sorunu demokratik bir yapı içinde aşacak güçtedir." diye konuştu. Londra; Cihan
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|