![]() |
#1 |
![]() Türkiye Başkonsolosu'nun davetiyle Cidde limanına demir atan TCG Gaziantep Fırkateynini ziyarete gitmek isteyen bir Türk aileler başörtüsü gerekçesiyle geri çevrildi. Suudi Arabistan'ın Cidde şehrinde yaşayan Sami Açıksöz isimli Türk vatandaşının yaşadığı olay başörtüsü sorununun sadece Türkiye'yle sınırlı olmadığını uluslararası bir boyut kazandığını gözler önüne serdi. Aden Körfezi'nde korsanlığa karşı oluşturulan uluslararası güce katılmak üzere 219 Mehmetçik ile yola çıkan TCG Gaziantep Fırkateyni önceki gün Suudi Arabistan’ın Cidde Limanı'na demir attı. Türkiye'nin Cidde Başkonsolosluğu'nun daveti üzerine TCG Gaziantep Fırkateyni ziyaret etmek için limana gitmek isteyen Türk aileleri kendilerini götürecek otobüse binmeye hazırlanırken büyük bir sürprizle karşılaştı. Konsolos güvenliği tarafından durdurulan ailelerin içerisinde komutanlığın talimatı üzerine eşleri ve çocukları başörtülü olanlar otobüse alınmadı. Yaşadıkları bu durum karşısında şok olan aileler gerisin geriye buruk bir şekilde evlerine döndü. "KONSOLOSUN DAVETLİSİYDİK" Eşi ve kızı başörtülü olduğu gerekçesiyle otobüse alınmayan ailenin reisi Sami Açıkgöz yaşadıklarını Timetürk'e şöyle anlattı: Cidde Başkonsolosumuz sayın Salih Mutluşen'in davetine binaen 11 Haziran perşembe günü saat 17:30 gibi Cidde limanına demir atan Türkiye Cumhuriyeti Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Gaziantep gemisini ziyaret etmek üzere ailece Cidde limanına gittik. Gurbette Türkiye vatandaşları olarak medarı iftiharımız(!) olan Türk askeri gemisini ziyaret etmek bizler için özellikle çocuklarımız için sıradışı ve güzel bir ziyaret olacaktı özellikle dört yaşındaki oğlum Muhammed çok sevinmişti; ama maalesef daha bizleri gemiye götürecek otobüse binmeden önce eşimin ve kızımın başları örtülü olduğu için geri çevrildik ve bizim gibi birçok Türk ailesi de gerisin geriye buruk bir şekilde döndüler. KÜÇÜK MUHAMMED: BABA TÜRK ASKERİ KÖTÜ MÜ? Açıkgöz'ü en çok üzen şey yaşanan bu skandal karşısında ağlayan 4 yaşındaki oğlu Muhammed'e durumu bir türlü izah edememesi olmuş. Ağlayan oğlunu bir türlü teselli edemediğini belirten Açıkgöz, çocuğunun kendisine söylediği şu sözler Türk ordusunun son yıllarda aslında neden güven kaybettiğini özetliyor: "Baba Türk askeri kötü mü bizi niye gemiye almadılar." Küçük Muhammed'in bu soruyu sormasının asıl sebebiyse gözünün önünde diğer aileler çocuklarıyla birlikte içeri alınırken kendileri geri dönmüş olması. Baba Açıkgöz şimdi soruyor: "Benim yerimde sizler olsaydınız bunu bu masum çocuğa nasıl izah ederdiniz? Sahi Türk askeri kötü mü, bu ayrımcılık niye?" ARAP AİLELER ALINDI Olayın en tuhaf tarafıysa Türk ailelerinin başörtülü oldukları gerekçesiyle limana götürülmesine izin verilmezken, Sami Açıkgöz'ün belirttiğine göre bir gün önce başı kapalı Arap kadınların gemiye alınmış. Peki Araplara gösterilen bu müsamaha Türk vatandaşlarına neden gösterilmiyor? DEMİREL ŞİMDİ NE DİYECEK? Cidde'de yaşanan bu olay eski cumhurbaşkanlarından Süleyman Demirel'in bundan tam 3 sene önce başörtülüler için söylediği "okumak istiyorlarsa Suudi Arabistan'a gitsin" sözlerini hatırlattı. Ancak görülen o ki 28 Şubat zihniyeti ne Türkiye tanıyor ne de Suudi Arabistan... Şimdi bu skandal karşısında Demirel'in belirleyeceği yeni ülke merakla bekleniyor. timetürk.com
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Sınav için Marmara Üniversitesi Göztepe Kampusü'ne çocuklarıyla birlikte giden türbanlı aileler içeri alınmadı. Üniversite içine alınmayan türbanlı kadınlar, bahçenin dışında kaldırım üzerinde oturdu. Türban takmayan velilerin bahçeye alınması üzerine ise dışarıdaki aileler ile görevliler arasında tartışma çıktı. Moralimizi bozdular Oğlu Mehmet Anıl'la üniversiteye giden Kudret Anık, içeri girdiğinde görevlilerin kolundan tutarak kendisini dışarı çıkardığını söyledi. Anne Anık, bu durumunun sadece kendisinin değil oğlunun da moralini bozduğunu belirterek "Evladımın motivasyonunu bitirdiler" diye dert yandı. Kızı Büşra ile birlikte okula giden ve türbanlı olduğu için içeri alınmayan Nermin Ayaz da yaşananlara isyan etti. '3 soru hatalı' iddiası Uğur Dershaneleri Eğitim Öğretim Koordinatörü Alparslan Alemdar, ÖSS'de hatalı fizik soruları olduğunu ileri sürerek, bu soruların öğrencilerin sınav başarısını olumsuz etkilediğini belirtti. Alemdar, Fizik'te Bölüm-II momentum sorusunun, Bölüm-II elektrostatik sorusunun ve yine Bölüm-II'de yay dalgaları sorusunun yanlış hazırlandığını iddia etti. Alparslan Alemdar, "Bu soruları ÖSYM'nin incelemesi ve iptal etmesi gerekmektedir" görüşünü dile getirdi. Siyasiler de heyecanlıydı! ÖSS' nin heyecanlandırdığı isimler arasında bir bakan ve milletvekilleri de vardı.Enerji Bakanı Taner Yıldız, ÖSS'ye giren oğlu Ömer Yıldız'a sınava gireceği binaya kadar eşlik edip çocuğunun heyecanını paylaştı. Sınav heyecanı yaşayan bir başka isim de AK Parti Gaziantep Milletvekili Fatma Şahin oldu. Şahin, kızı Merve'ye destek verirken AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık da Barış'ı bu zor gününde yalnız bırakmadı. Sonuçlar 1 ay sonra ÖSS sonuçlarının temmuz ayının ortalarında açıklanması planlanıyor. Sınavda, ön lisans ve açıköğretim programlarını tercih edebilmek için 145, lisans programlarını tercih edebilmek için de 165 baraj puanı aşmak gerekiyor. Bu arada ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, "Sınavda cep telefonuyla kopya çekmeye çalışırken yakalananlar oldu" dedi ve ekledi: Küçük sorunlar da yaşandı. Örneğin bir adayın öksürüğü tutmuş ve geçmemiş. Ona özel oda açtık ve sınava devam edebilmesini sağladık... habervakti.com |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Benim evimin içinde oturan 'Eşime' dahi, "kınama" yazısı hazırlayan zihniyeti artık garip karşılamıyorum..
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
![]() Alıntı:
![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
![]() Alıntı:
Bacımın örtüsü batmakta zalimin gözüne. Acırım tükrüğe billahi tükürsem yüzüne. Mehmet Akif Ersoy |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() Bu kadar iğrençleşecek bir durum yok.. Memleketi bu şekilde mi kurtarmaya çalışıyorsun?.. Ayıp gerçekten ayıp..
![]() Bir sürü Farklı cenahtan arkadaşlarım var ama hiç hiçbiri bu kadar 'Ucuz' bir şekilde bir yazı yazmıyo.. Seni kınıyorum; "Zeytin Gözlüm".. ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|