AK Gençliğin Buluşma Noktası
Dış Gündem Dış Gündem ile ilgili tüm konuları burada paylaşıyoruz.

Stil
Seçenekler

Alt 08-25-2010, 22:44   #1
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
Thumbs up Başörtüsüne pozitif ayrımcılık

Almanya'nın Hamburg kentinde bir kiliseye bağlı olan Diakonie Hilfswerk Hamburg adında bir yardım kuruluşunda çalışan Canan Ulufer, başörtülü olduğu için herhangi bir problem yaşamadığını belirterek, "Buraya girmek için aslında bir Hristiyan kilisesine üyelik şartı aranıyor. Ancak bende istisna yapıldı" dedi.

Alman Protestan Kilisesine bağlı olarak Hamburg kentinde faaliyet gösteren "Diakonie Hilfswerk Hamburg" adlı yardım kuruluşunda hamilelere danışmanlık yapmak üzere göreve başlayan sosyal pedagog Canan Ulufer (31), başörtülü Müslüman bir kadın olarak herhangi bir ayrımcılığa uğramadığını söyledi.

Hamilelere Türkçe ve Almanca hizmet verdiğini belirten Ulufer, "Özellikle Türk hamile kadınlara Türkçe danışmanlık hizmeti veriyorum. Buraya girmek için aslında bir Hristiyan kilisesine üyelik şartı aranıyor. Ancak bende istisna yapıldı. Türk bayanlara yönelik danışmanlık hizmeti yaptığım için beni bu şekilde kabul ettiler. Ayda bir kilisede düzenlenen ayine katılıyorum. Zorunlu değil katılmak. Ancak Müslüman olduğum için beni işe alıyor ve beni bu şekilde kabul ediyorlarsa ben de onların ayinine gönüllü olarak katılırım. Karşılıklı hoşgörü ve saygının temeli de bence budur" dedi.

Yeşiller Partisinin aktif üyelerinden olan Ulufer, gelecekte milletvekili olmak istediğini de ifade ederek, 2005 yılından beri Yeşiller Partisinin Hamburg'daki kardeş partisi olan "Yeşil Alternatif Liste"ye (GAL) üye olduğunu, Yeşil Göçmen ve Uyum Çalışma Grubunun da sözcülüğünü yaptığını kaydetti.

Kendisini Yeşillere yakın hissettiği için GAL'a üye olmayı düşündüğünü ve Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Cem Özdemir'i örnek aldığını belirten Ulufer, partisinin Müslüman kimliğine büyük saygı gösterdiğini ifade etti.

Ulufer, 2008 yılında Hamburg'da düzenlenen yerel seçimlerde parti yöneticilerinin kendisine aday adaylığı teklif ettiğini kaydederek, henüz kendisi için erken olduğunu düşündüğü için bu teklifi kabul etmediğini, ancak artık bunun zamanının geldiğini düşündüğünü, kadınların siyasette daha aktif olması gerektiğini söyledi.

ajanslar

Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 08-25-2010, 22:46   #2
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
Ne kadar ilginç değil mi ? Elin ülkesinde klisiye üye olmak gerekiyor.
Hatta elin ülkelerinde ülke başına geçen kişilerin hangi kiliseye üye oldukları hemen araştırılıyor,kiliseye üye olmayan bir abd başkanı var mıdır ? Sanmam. Bir çok ülkede de meclis incille birlikte açılıyor.

Bizim ülkemizde ise tarafsız olma şartı var,hatta bu şart o kadar ileri götürülmüş ki ne namaz kılacaksın ne bir cemaatle iş birliği içerinde olacaksın,nede ağzına inşallah maşallah sözlerini getireceksin.
Alt 08-25-2010, 22:48   #3
Kullanıcı Adı
nrsbh
el deliye biz akıllıya hasret ölecegiz bu ülkede.....
nrsbh isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-25-2010, 22:49   #4
Kullanıcı Adı
ak sevda
öz yurdumda garibim
öz yurdumda parya
ak sevda isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)