AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Alt 04-07-2010, 18:32   #1
Kullanıcı Adı
Üç mevsim
Exclamation Başsavcıyı Arayan Kişiler Belli Oldu!
Başsavcıyı arayan kişiler belli oldu

Devreye girip Aykut Cengiz Engin'e baskı kuran iki kişinin Hıfzı Çubuklu Paşa ve Cemil Çiçek olduğu ortaya çıktı. İşte ortalığı sarsacak ayrıntılar....

Samanyoluhaber
7 Nisan Çarşamba

İstanbul Başsavcısı Aykut Cengiz Engin'in gazetelere yaptığı “Muvazzaf 25 general ve amiralin yakalanmasını istiyorlardı. Bunun sonuçlarını düşündük ve savcıları değiştirdik” açıklamasının perde arkasında çok farklı bilgiler çıktı.

Aykut Cengiz Engin'in 25 generalin alınacağını sonradan öğrendiği biçiminde anlaşılabilecek açıklamayla zıt bilgi ve belgelere ulaşıldı.

Engin'in, operasyonun başlaması üzerine Turan Çolakkadı ve savcılara yazılı talimat vererek, Generallerin Turan Çolakkadı tarafından ifadelerinin alınmasını istediği öğrenildi. Engin'in bu talimatı verirken 25 generalin alınacağını bildiği ancak müdahale etmek veya savcıları değiştirmek yoluna gitmediği aksine sorgulanmalarındaki ayrıntılar üzerinde durduğu ortaya çıktı.

Ancak, aradan geçen dokuz saat sonra aracılar vasıtasıyla Aykut Cengiz Engin'e baskı yapıldığı iddia edildi. Karargah kaynaklı baskının Aykut Cengiz Engin üzerine iki kanal kullanılarak ulaştırıldığı da gelen bilgiler arasında.

Genelkurmay Adli Müşaviri Tuğgeneral Hıfzı Çubuklu'nun operasyonun öncesini içeren dört gün süresince İstanbul'da bulunduğu da öğrenildi. Tuğgeneral Çubuklu'nun aracılar vasıtasıyla muvazzaflarla ilgili gözaltıların iptal edilmesini istediği iddia ediliyor. Çubuklu'nun Cumartesi, Pazar, Pazartesi ve Salı günleri İstanbul'da olduğu ve konuyu yakından takip ettiği belirlendi.

Engin'e yönelik baskıların ikinci kanalının ise Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek olduğu iddia ediliyor. Çiçek'in daha önceki örneklerde olduğu gibi Karargah'tan aldığı mesajları Başsavcılığa ilettiği belirtiliyor.

Hatırlanacağı üzeri Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek daha önceki operasyonlarda da aktif rol almış, hatta Başbakan Tayyip Erdoğan yurt dışındayken bizzat devreye girerek Karargah'la Adalet Bakanlığı Bürokratları ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı arasında mekik dokumuştu.

Yine Tuğgeneral Hıfzı Çubuklu da Kozmik Oda soruşturması sırasında bizzat olay yerine giderek savcılarla görüşmüş, özellikle delillerin çıkartılmaması konusunda tutanaklara geçen girişimler yapmıştı.

Habervaktim

Konu Üç mevsim tarafından (04-07-2010 Saat 19:15 ) değiştirilmiştir..
Üç mevsim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 04-07-2010, 19:20   #2
Kullanıcı Adı
Üç mevsim
Standart Başsavcı'ya esrarengiz telefon
Başsavcı'ya esrarengiz telefon

Balyoz'da dün gerçekleştirilen ŞOK dalganın İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin'in darbesiyle kesilmesi ve soruşturmaya ara verilmesi ile ilgili şok bir iddia daha ortaya atıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin, “İstanbul'daki camilere saldırı düzenlenme planı yapan, şema çizen ve tatbikatını gerçekleştirenler; Beyazıt Camii'ne Cuma namazı vakti bombalı saldırı amaçlayanlar; Yunanistan'la savaş çıkarmak için kendi savaş uçağımızı düşürme ihanet planını yapanlar, Hava Müzesi'ne sahte cüppelilerle baskın düzenletip dindar insanları perişan edecek baskı dalgasını başlatmayı hedefleyenler"e yönelik Balyoz Operasyonu'nu durdurmuştu.

Peki Engin'in bu şok Balyoz'unun perde arkasında ne yatıyor? Balyoz operasyonunun durdurulması talimatını kim verdi? Engin'in bu kararı ile ilgili şok bir iddia ortaya atıldı.

BAŞSAVCI'YA GELEN ESRARENGİZ TELEFON

Dünkü oparasyonlar sırasında Başsavcı Aykut Cengiz Engin'in "Sultanahmet'teki İstanbul Adliyesinin altında bulunan salonda bir sergi açılışında bulunduğu, bu sırada kendisine gelen bir telefon üzerine neredeyse esas duruşa geçtiği, karşı taraftan gelen talimatlara 'tamam efendim, tamam efendim' diye karşılık verdiği" belirtildi.

GÖRÜŞMEDEN YARIM SAAT SONRA...

Alınan bilgilere göre, Engin bu telefon görüşmesinin hemen ardından, apar topar üst katta bulunan odasına gitti. Bu esrarengiz telefon görüşmesinin üzerinden yarım saat geçmeden Balyoz'da 3. dalga operasyonları durduruldu.

YANINDA BAKIN KİM VARDI

Öte yandan sergi açılışı sırasında Aykut Cengiz Engin'in yanında İstanbul Baro Başkanı Muammet Aydın'ın da bulunduğu öğrenildi.

Engin KAŞDAŞ-habervaktim.com
Üç mevsim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-08-2010, 00:13   #3
Kullanıcı Adı
redyellow
Cemil Çicek mi?

Günahını almayım ama aramış olabilir inanırım.

Hiç ısınmadım ben bu çiçeğe!
redyellow isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-08-2010, 00:16   #4
Kullanıcı Adı
EpiVaTeS
Alıntı:
redyellow Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Cemil Çicek mi?

Günahını almayım ama aramış olabilir inanırım.

Hiç ısınmadım ben bu çiçeğe!
Sıkı bir Ak Partili olarak Cemil Çiçek ile ilgili ciddi tereddütlerim var...
Bundan yaklaşık iki ay önce bir sohbette bahsi geçmiş...
Bir büyüğüme Cemil Çiçek ile ilgili tereddütlerimi aktardığımda komplo teorisi üretiyorsun diye uyarılmıştım...

Lakin Tereddütlerime dayanaklar gelmekte...
Umarım ben yanılırım...
EpiVaTeS isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-08-2010, 00:47   #5
Kullanıcı Adı
redyellow
Alıntı:
Noktaların Efendisi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Sıkı bir Ak Partili olarak Cemil Çiçek ile ilgili ciddi tereddütlerim var...
Bundan yaklaşık iki ay önce bir sohbette bahsi geçmiş...
Bir büyüğüme Cemil Çiçek ile ilgili tereddütlerimi aktardığımda komplo teorisi üretiyorsun diye uyarılmıştım...

Lakin Tereddütlerime dayanaklar gelmekte...
Umarım ben yanılırım...
Cemil Çiçek'in adalet bakanlığı döneminde bu soruşturmalar, bu tutuklamalar olurmuydu sizce?

Bence: ASLA.

Ben tereddüt etmiyorum artık!

Her devrin adamı cemil çiceki sevmiyorum.
Alt 04-08-2010, 00:51   #6
Kullanıcı Adı
EpiVaTeS
Alıntı:
Cemil Çiçek'in adalet bakanlığı döneminde bu soruşturmalar, bu tutuklamalar olurmuydu sizce?

En basitinden Ali Suat Ertosunun HSYK üyesi olması için Ceza Tevkif kurumları genelmüdürlüğüne atanması ve üstdüzey bürokrat olmasına aracı olması bile başlı başına bir skandaldır...
umarım ben yanılırım...
EpiVaTeS isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-08-2010, 10:21   #7
Kullanıcı Adı
Ukbâ
Alıntı:

Allah aşkına abi , siyasi iradeyi ayaklar altına alan zihniyeti bu kadar sık boğaz etmek bile başlı başına bir başarı değilmidir. Hangi siyasi oluşum bu despot yapı ile bu denli cılgınca uğraştı , anayasal ve hukuki hakları yok iken bile iradenin varlığını tınlamayan ideolojik çevreye ne yapılması gerekiyorsa yapılıyor.
Ukbâ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-08-2010, 10:25   #8
Kullanıcı Adı
redyellow
Alıntı:
Ukbâ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Allah aşkına abi , siyasi iradeyi ayaklar altına alan zihniyeti bu kadar sık boğaz etmek bile başlı başına bir başarı değilmidir. Hangi siyasi oluşum bu despot yapı ile bu denli cılgınca uğraştı , anayasal ve hukuki hakları yok iken bile iradenin varlığını tınlamayan ideolojik çevreye ne yapılması gerekiyorsa yapılıyor.
ben CEMİL ÇİÇEK'i kastettim, sanırım dikkat etmediniz.

Cemil Çiçek'in adalet bakanlığı döneminde oldu mu bu dedikleriniz?
Alt 04-08-2010, 10:35   #9
Kullanıcı Adı
Ukbâ
Alıntı:
ben CEMİL ÇİÇEK'i kastettim, sanırım dikkat etmediniz.

Cemil Çiçek'in adalet bakanlığı döneminde oldu mu bu dedikleriniz?

Yok anladım mevzuyu abi , bende diyorum ki Cemil çiçekle alakalı değil son günlerde ki hukuk kokuşmuşluğu ,önümüzdeki secimleri nazara alarak kurumlar arası dengenin bozulmasına gayret eden cevrelerin çalışmalarıdır. Secim öncesi reformist hareketleri gölgelemek için kamuoyu oluşturma bir nevi hukukun siyasi arenaya çıkmasıdır yaşanılanlar , siz kimi secerseniz secin bir seçkin olduğumuz için biz ne dilersek o olur düşüncesini halka yayma gayreti.
Ukbâ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-08-2010, 10:41   #10
Kullanıcı Adı
redyellow
Alıntı:
Ukbâ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Yok anladım mevzuyu abi , bende diyorum ki Cemil çiçekle alakalı değil son günlerde ki hukuk kokuşmuşluğu ,önümüzdeki secimleri nazara alarak kurumlar arası dengenin bozulmasına gayret eden cevrelerin çalışmalarıdır. Secim öncesi reformist hareketleri gölgelemek için kamuoyu oluşturma bir nevi hukukun siyasi arenaya çıkmasıdır yaşanılanlar , siz kimi secerseniz secin bir seçkin olduğumuz için biz ne dilersek o olur düşüncesini halka yayma gayreti.

son günlerdeki kokuşmuşlukta da emin olun cemil çiçeke kızıyorum.

4-5 sene bakanlık yaptı bi tane bu kokuşmuşluğun değişmesi için bi şey yaptı mı?

Ne hsyk için ne danıştay için ne anayasa mahkemesi için hiç bir değişiklik yapmadı. Diyeceksiniz ki tek başına mı yapsın?

Ferhat sarıkaya kimin döneminde görevden alındı?

Siz ferhat sarıkayaya bakan olarak sahip çıkmazsanız, onun linç edilmesine izin verirseniz bu kokuşmuşluğun en büyük sebebi olursunuz.

Ferhat Sarıkayanın linç edilmesini tek başına izin verdi!

Siz cemil çiçekle alakalı değil demişsiniz olabilir sizin görüşünüzdür ama ben tam tersi düşünüyorum.

Bakın şimdi de savcıya baskı yapanın bu olduğu söyleniyor.

Buna ne diyceksiniz?

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)