AK Gençliğin Buluşma Noktası
Eğitim ve Öğretim Üniversiteler ve Üniversite Öğrencileri, Ak Parti Forum lise, ilköğretim ve okul öncesi eğitimi; İmam Hatip ve Açıköğretim.

Stil
Seçenekler

Alt 09-05-2012, 01:45   #1
Kullanıcı Adı
Necip Fazıl
Exclamation Batıcı laiklerin gözüne girsin!

Kesintisiz eğitime son veren 4+4+4’ü provoke etmeye çalışan ve ilkokula başlama yaşının 66 ay olarak belirlenmesine tepki gösteren çevreler, sevdalısı oldukları Batı’nın uygulamalarına ise adeta kör... Bir çok AB ülkesinde okula başlama yaşı Türkiye’den daha erken.

28 Şubat kafası, “okula başlama yaşının aşağı çekilmesi” üzerinden, kesintisiz eğitime son veren 4+4+4'ü provoke etmeye çalışıyor. Bu çevrelerin her fırsatta örnek gösterdikleri Avrupa ülkelerindeki durum da bu gerçeğe işaret ediyor. Pek çok Avrupa ülkesinde okula başlama yaşı, Türkiye'de 4+4+4'le getirilen 66 aydan daha erken.

28 Şubat kafası, “okula başlama yaşının aşağı çekilmesi” üzerinden, kesintisiz eğitime son veren 4+4+4'ü provoke etmeye çalışıyor. Bu çevrelerin her fırsatta örnek gösterdikleri Avrupa ülkelerindeki durum da bu gerçeğe işaret ediyor.

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in, “PKK yanlıları ve laikçiler rahatsız” dediği 66 aylık çocukların okula alınması konusunu Avrupa yıllar önce aşmış. Pek çok Avrupa ülkesinde okula başlama yaşı, Türkiye'de 4+4+4'le getirilen 66 aydan daha erken.

OKULA GÖNDERMEMEK İÇİN RAPOR ALIYORLAR

4+4+4 kademeli ve zorunlu eğitim sistemi ile 60 ila 72 aylık çocuklar okulla buluşuyor. Çocukları 60-66 ay arasında olan veliler bir sağlık raporu almadan yazılı başvuru ile çocuklarını ilkokul birinci sınıf yerine okul öncesi eğitime başlatabiliyor. Ancak 66 ayı dolduran veya yıl sonuna kadar dolduracak çocuklar ise okula başlamak zorunda. Bakanlık, bu çocukların zihinsel ve fiziki gelişimlerini tamamlayamadıklarının velileri tarafından ispatlanması halinde ilkokul birinci sınıf yerine okul öncesine alınıyor. Velilerin bunun için Sağlık Bakanlığı'na bağlı hastanelerden rapor almaları gerekiyor. 66 ayı doldurduğu ve rapor almadığı halde çocuklarını okula göndermeyen veliler günlük 15 lira ceza ödeyecek.

AVRUPA'DA 66 AYDAN KÜÇÜKLER OKULA ALINIYOR

Ülkemizde kimi veliler, rapor alıp çocuklarını okula göndermemek için hastanelere koşarken, her konuda örnek alınan Avrupa'da ise çocuklar 66 aylıktan daha küçük yaşlarda okula alınıyor. Bu konu ile alakalı olarak, Milli Eğitim Bakanlığı ‘222 Sayılı İlköğretim ve Eğitim Kanunu ile Bazı Konularda Yapılan Değişiklik Sonucu Getirilen Yenilikler' isimli bir kitapçık hazırladı. Kitapçıkta, ilköğretim çağının 6-13 olarak değiştirilmesine dikkat çeken Milli Eğitim Bakanı Dinçer, “5 yaşını doldurmuş, 6 yaşına girmiş çocuklarımızın ilköğretime başlamalarına fırsat verilmiştir” diyor. Dinçer, dünyadaki 197 ülkeden 126'sında ilkokula başlama yaşının 6 olduğuna işaret ediyor.

48 AY OLAN BİLE VAR

Kitapçıkta Avrupa ülkelerinin eğitim sistemlerine, AB'ye üye ülkelerde çocukların ilköğretime başlama aralığına da yer veriliyor. Buna göre, bazı ülkeler ve okula başlamadaki ay aralıkları şöyle:

¥ Almanya: 64 ay - 72 ay
¥ İngiltere: 60 ay - 68 ay
¥ Hollanda: 48 ay - 60 ay
¥ Belçika: 64 ay- 72 ay
¥ Danimarka: 64 ay-72 ay
¥ Çek Cumhuriyeti: 60 ay - 68 ay
¥ Portekiz: 64 ay - 72 ay
¥ İsveç: 64 ay - 72 ay

Habervaktim

Konu Necip Fazıl tarafından (09-05-2012 Saat 01:48 ) değiştirilmiştir..
Necip Fazıl isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 09-05-2012, 01:46   #2
Kullanıcı Adı
Necip Fazıl
Necip Fazıl isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)