AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 05-13-2009, 06:51   #1
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
Standart Batı'nın iki yüzü

Avrupa'da Müslüman toplumun talepleri konusunda bazı ülkeler düzenlemelere giderken, Müslümanlar, birçok ülkede ayrımcılığa tabi tutuluyor. İşte bazı örnekler...

İtalya’da bir yandan camilerin inşası yasaklanırken, öte yandan Cuma günleri camileri dolduran Müslüman toplumun yaşadığı sorunlar için çözüm önerileri de üretiliyor. İsveç’te ırkçı saldırı nedeniyle başka yerlere nakledilen Iraklı göçmenler ile İngiltere’de kurulan ‘Alo Fetva Hattı’ Avrupa’da yaşayan Müslüman toplumun hızlı artışına işaret ediyor.

Avrupa’daki Müslüman nüfus hızla artarken, bu artışa paralel olarak yaşadıkları sorunlar da artıyor. İtalya’da bir yandan camilerin inşası yasaklanırken, öte yandan Cuma günleri camileri dolduran Müslüman toplumun yaşadığı sorunlar için çözüm önerileri de üretiliyor. İsveç’te ırkçı saldırı sebebiyle başka yerlere nakledilen Iraklı göçmenler ile İngiltere’de kurulan ‘Alo Fetva Hattı’ Avrupa’da yaşayan Müslüman toplumun hızlı artışına işaret ediyor. İşte Avrupa’daki Müslümanlarla ilgili en son haberler...

‘GÖNÜLLÜ TRAFİK POLİSİ’

İtalya’nın Modena kent konseyi, Cuma günlerinde Müslümanların namazlarını rahat bir şekilde kılabilmeleri için ‘gönüllü trafik polisi’ uygulaması başlatıyor. Gönüllü trafik polislerinin, namaz için gelenlere arabalarını nerede park edecekleri konusunda yardımcı olacağı bildirildi. Planın açıklanmasından sonra kentteki Müslüman toplumdan birçok kişinin ‘gönüllü trafik polisi’ olmak için kayıt yaptırdığı bildirildi.

İSVEÇ’TE IRAKLI GÖÇMENLERE IRKÇI SALDIRI

İsveç’in Vannas kentinde, ırkçı çeteler tarafından linç edilmek istenen Iraklı mülteci aileler, başka bir bölgeye nakledildi. Geçtiğimiz hafta Cuma günü İsveçli ırkçı bir grup ile göçmen bir grup arasında başlayan kavgadan bir gün sonra ırkçılar göçmen evlerine taşlı saldırılarda bulundu. Olaylar nedeniyle Vannas’taki yetkililer, Arap göçmen aileleri başka bölgeye nakletme kararı aldı.

İNGİLTERE’DE ‘ALO FETVA’ HATTI

Türkiye’de Diyanet İşleri Başkanlığı’nın oluşturduğu ‘Alo Fetva Hattı’nın bir benzeri İngiltere’de oluşturuluyor. El-Hatef el İslami’nin organize edeceği ‘Alo Fetva Hattı’yla, dini konularla ilgili olarak bilgi almak isteyenler Mısır’daki El Ezher Üniversitesi’nden imamlara bağlanacak ve sorularına cevap alabilecek. Dakikası 75 Pence olarak belirlenen ‘Alo Fetva Hattı’na bağlanarak sorularını soranlara en geç 48 saat sonra cevap verilecek. Bu arada Fetva Hattı e-posta üzerinden de hizmet sağlayacak.

RUSYA YASAKLADI

20 milyonluk Müslüman nüfusa sahip Rusya, Teblig Cemaati’ni yasakladı. Rusya Yüksek Mahkemesi, Tebliğ Cemaati’nin Rusya’da faaliyette bulunmasını yasaklayarak Rus topraklarındaki tüm faaliyetlerinin sonlandırılmasını istedi.

İNGİLİZ İSTİHBARATI, İNGİLİZ VATANDAŞLARINI SURİYE’YE TUTUKLATTIRDI

İngiliz istihbaratının, Suriye’de tutuklanan iki İngiliz vatandaşının tutuklanmasında Suriyeli yetkililerle işbirliği yaptığı bildirildi. Meryem Kallis ve Yasir Ahmed’in 8 hafta önce Suriye’nin başkenti Şam’da tutuklanmasında İngiliz istihbarat yetkililerinin bizzat rol oynadığını belirten Lordlar Kamarası üyesi Lord Ahmed, Kallis ve Ahmed’in sorgulamalarında İngiliz istihbaratının da bulunduğunu söyledi.(Vakit)

 

Ertuğrul ÖZGÜL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım