AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 11-12-2008, 21:31   #11
Kullanıcı Adı
Beylerbeyi
Standart
isim benzerliği değil isim ikizliği

Batman yani 'yarasa adam' hem çizgi film hem sinemada yayınlandı.

Batman belediye başkanı 'batman' isminin batman iline ait olduğunu bunu yıllar önce tescil ettiklerini dolayısıyla bir film yapımcısının bizden izin almadan batman ismini kullanarak film yapamayacağını söylüyor.

şansını denemek için amerika'da hollywood'a tazminat davası açacak. batman ili uluslararası kabul edilen, tescilli bir şehir ismi. davayı kazanır da tazminatı alırsa bunu batmanda sokak çocukları ve batmanlı kadınlar için kullanacaklarını söylüyor.

dünyaca ünlü gazetelere konu oldu bu haber. baya önemsemişler. Warner Bros bile açıklama yapmak zorunda kaldı ve durumu ciddiye aldığını gösterdi.
Beylerbeyi isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-12-2008, 21:35   #12
Kullanıcı Adı
Üç mevsim
Standart
Hıım bu bizim Betmen yani.. E o zaman Dünyada başka Batman kelimesi veya ismi olursa ne olacak.. İsim hakkını ilk kapan mı karlı çıkacak
Üç mevsim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-12-2008, 21:40   #13
Kullanıcı Adı
Beylerbeyi
Standart
dünyada başka batman ismi olamaz. mesela Ülker dünya çapında bir marka. adam ismini tecil ettirmiş dolayısıyla başka biri herhangi bir yerde Ülker adına bir isim çıkaramaz. bunu da o şekilde düşünelim. tecil ettirdiği için isim sadece ona ait oluyor. başkasının izin almadan kullanması yasak.
Beylerbeyi isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-12-2008, 23:19   #14
Kullanıcı Adı
Üç mevsim
Standart
Mesela Dünyanın bir yerinde Batman isimli bir kasaba var.. Hadi bakalım ne olacak şimdi.
Üç mevsim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-12-2008, 23:37   #15
Kullanıcı Adı
Beylerbeyi
Standart
Alıntı:
özgün genç Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Mesela Dünyanın bir yerinde Batman isimli bir kasaba var.. Hadi bakalım ne olacak şimdi.




savaş açarız

AİHM ye başvururuz, tazminat talep ederiz



öyle bir şey olursa Batman ismini önceden tecil ettirmiş olanın bir sorun çıkaracağını sanmıyorum. Örneğin ülkemizde Maraş, Balıkesir gibi yerleşim yeri isimleri KKTC'de de mevcut. bunda bir sorun görmüyor olacaklar ki maraş ve balıkesir ilinin yöneticileri buna ses çıkarmıyor.

batman belediyesinin girişimi daha çok bir şeyler koparabilme telaşı olsa gerek. yoksa sibiryanın bir köyünün de adının batman olması orjinal batman'ı çokta enterese etmez. çok çok dava açılır sibiryadaki batman adının değiştirilmesine karar verilir.
Beylerbeyi isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi