değerli forum üyeleri; iki gün önce Batman il merkezinde kendi çapımda bir araştırma yaptım. Batman'da Mustazaf-Der (Hizbullah) İsrail'in Gazze operasyonundan itibaren mitingler düzenleyip protesto broşürleri dağıttı. Kuşe kağıdında, Gazze'de yaşananları özetler nitelikteki 5 fotoğraf, Kur'an dan ayetler, ve alınmasının tasvip edilmediği siyonist ürünlerin isimleri yer alıyordu. Fotoğraflar ve ayetler oldukça etkiliydi. Mustazaf-Der cuma namazında çıkışlarda, düzenlenen mitinglerde, esnaflar ve evler ziyaret edilerek bu broşürleri dağıttı. yaklaşık 200 bin broşür dağıtılıp Batman halkından Gazze'deki çığlığa kulak vermeleri istendi.
Acaba İsrail'in Gazze saldırısı ve dağıtılan bunca broşürler etkili oldu mu diye düşünüp 23 markette mini bir araştırma yaptım. Sonuç gerçekten sevindiriciydi. bu 23 marketten aldığım ortak sonuç, Coca Cola satışlarının dibe vurduğu yönündeydi. 7 market son 4 gündür tek bir Coca Cola ürününün dahi satılmadığını söyledi. Market sahipleri genel olarak ilk defa Coca Cola ürünlerinin bu denli istenmediğini belirttiler. Sık sık alışveriş yaptığım Abdullah Bey
"13 yıldır market işletiyorum, hayatımda ilk defa bir hafta içerisinde Coca Cola siparişi veremedim" dedi. hem Coca Cola hem ColaTurka satan Abdullah Bey'e Cola Turka satışları nasıl gidiyor diye sorduğumda,
"normalde haftada bir kez sipariş verirdim ama son 8 günde 3 kez sipariş verdim" dedi. Müşterilerin özellikle Coca Cola istemediğini bu yüzden Cola Turka'ya yöneldiklerini söyledi. İsrail'in saldırısı ve dağıtılan broşürler Coca Cola satışlarının Batman'da dibe vurmasına sebep oldu.
M--U--R--A--T haber
