![]() |
#1 |
![]() bayanlar fıtratlarına aykırı olduğu halde neden açılma ihtiyacı hisseder?!
onları o şekilde açılmaya ve mahremden uzak bir çizgide (dışarıdan görünüşte keyifli ama içte sızlayan bir vicdan ile) yaşamaya iten sebeb nedir? bayanların duygu dünyasın da nasıl bir boyut vardırki onları fıtratlarına aykırı olan kulvarda koşturur? belkide uç bir konu ama malumunuz bahar yaklaşıyor ve daha şimdiden sanki yarış başlamış gibi. burada dikkatimi çeken tesettürlü bazı hanım kardeşlerinde kılık ve kıyafette format değişikliğine gittiğini müşahede ediyoruz.! sorular ile bu müşahede de fikir ve düşüncelerinizi almak istiyoruz. selam ve dua ile
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Bayanlar neden böyle hissederler aslında bu bir etki tepki olayı gibi birşey sanırım.
Gerçi ben herzaman ölçüyü yitirmemek taraftarıyım vede buna göre çizgi aşılmamalı diyorum ancak bazı durumlarda devreye nefsin girmesi hemde çevreden gelen geri bildirimler buna neden olduğu düşüncesindeyim. Kısacası şöyle diyebilirim içsel ve dışsal etkiler sonucunda bu ihtiyacı hissetmeleri mümkündür. Ancak şuda varki bu konu çok derin bir konu yani bu şekilde genel anlatmak çok zor belli bölümlerde ele alıp yaklaşmak daha doğru olur diye düşünüyorum. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Nefıs sadece guzel gorunmeyı ıstemıyor kotude olsa dıkkat cekmek ıstıyor.gozlerı ve akılları meskul etmek ıstıyor.bırı kolunu bacagını acar bırısı garip giysiler gıyınır.kimisi yuruyusuyle kımısı ses tonuyla kımısı aklıyla kımısı baskalarını kullanarak bı sekılde dıkkat cekmek ıster.ve eski yıllarda kısa kol gıyınınce bıle dıkkat cekıp rahatsız edılen dogu sehırlerındeki ınsanlarda acıklık aldı basını gıdıyor ınsanlarımız cok curetkar oldu neden ? O degıl BEN dedıklerı ıcın.soz konusu erkeklerın dıkkatını cekmek degıl yanlıs anlasılmasın.cunku bayanların toplantılarında kınagecelerı yada metınelerde bıle kadınlar normalde gİymedıklerı kadar acık gıyınırler.Kımse dogustan tesetturlu degıl.rahatlık yada tarz olarak acık olmayı tercıh edenler var.Ama emın olun onlara tesetturu ya anlatan yok.yada sogutanlar var.
.Erkeklerde yokmu bu gudu var elbet. Dar ve dugmelerı acık gomlekler dar yırtık yada tuhaf desenlı pantolonlar gıyınmeye basladılar.yanı sahsen ben gorunce pantolon dustu dusecek dıye bakamıyorum.bırı Allah rızası ıcın gıdıp yukarı cekse falan dıyorum Nefis oyle bır zorlarkı ınsanı rezıl olmak pahasına on planda olmaya zorlar.silik bır ınsan ilgi olsun nasıl olursa olsun der.Özenti içinde kıvranıp duruyor ınsanlar.sancıları buyuk özene özene perişan etmısler kendılerını.Ruhaları surunup bedenlerı tavana vuran ınsanlardır bunlar. can konagını aramaktaysan cansın bır lokma ekmek arıyorsan ekmeksın su nukteyı bılıyorsan ısı bılıyorsun demektır neyı arıyorsan o sun sen dıyor mevlana hazretlerı kıyafet hareket soz ınsanın kımlıgını hemen ortaya koyar.efendı bır ınsanın çılgın bır ınsanla aynı kıyafetı gıyemeyecegı gıbı aklı olanla olmayanda aynı seyı gıyemez.Belkı kaba bır tabırdır bılmıyorum nasıl karsılarsınız ama kıyafet ınsanın aklını az bucuk gosterır.dıs gorunuse onem veren ınsanlar genelde soyleyecek soz bulamazlar.soyleyecek cok seyı olanlarsa kıyafetlerıyle dıkkat cekmek gıbı bır komplekse gırecek vaktı bulamamyı bırakın.ınsanlarda boyle bır yarıs oldugunu cok gec sezer ve anlam veremezler. herşeyı maddıyatta arayanların akılları gozlerındedır goz ıse manevıyatı goremez(bsn) goruntunun (maddıyatın) onemlı oldugu yerde sozlerın yada aklın (manevıyatın) onemı kalmıyor.cerceve daralıyor. ozet olarak sunu soylemek ıstıyorum acık gıyınmenın dısında daha cok dıkkat cekılecek bır sey olsa onu yapardı ınsalar.Aklını kullanamayan ınsanlar.AKLI OLMAYANLAR DEMIYORUM KULLANAMAYANLAR DIYORUM. bayanlar fıtratlarına ramen neden açılmak ihtiyacı hisseder ?! NEFİS CAHILLIK COCUKLUK .......................... Hayırla kalın.., |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() sadece tesettür demek başı örtmek değil bunun bir temsil keyfiyeti vardır getirdiği yükümlülükler vardır maalesef çevremde tesettürlü olupda düğünlerde halay çeken ,erkeklerle oturup kalkmasına ,konuşmasına ,gülmesine dikkat etmeyen ,sadece başını örtüp ama diğer giyimine dikkat etmeyen .......................bu örnekleri çoğlatabiliriz bu tipte çokça bayan görüyorum
ama diğer yandan başı açık olupta yukarıdaki saydığım hususlarda başı kapalılardan çok daha seviyeli bayanlarda var yani başı kapamak sadece türban takmak değil ehli dünya bir ailenin çocuğuyum annem başı açıktır bayanlar alemine çok yabancıydım fakat biraz tanır gibi oldum görüdüklerim beni şok etti bence her şeyin başı bilinç ve şuurdur man boyutudur başı örtmek ne demektir bunu bilmesi lazım başı örten bayanın başı neden örtüyor neden örtünmeli bunuda bilmeli bunun hikmetlerinide bilmeli ve Risalei nur lemalar 24.lemayı okumalı erkekler fıtraten bayanların konuşmasından giyiminden hareketlerinde etkilenir bayan kardeşlerimizin çok dikkatli olması lazım genellikle böyle söyleyince erkeklerin içi fesatmı gibi bir soruyla karşılaşırız hayır fesat değil onların psikolojik ve fiziksel yapıları gereğidir yani erkeklerin iradeleri dışında olur bu etkilenme efendimiz buyurmuş ki birbirine nikahı düşen bir erkek ve bayan bir arada iseler üçüncüsü şeytandır demiştir efendimizin bu konudaki hadisleri gerçekleri çok iyi özetliyor |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() Açılmak hissiyatına giden bayanlar genelde niçin kapandıklarını bilmeyen kişilerdir..(öyle düşünüyorum)
İnancı gereği örtünen bayana zaten Rabbim öyle bir güç (sabır) veriyorki açık bayanlar yanlarında terlerken hakkıyla örtünenlerde o belirti gözönünde bulunmuyor ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() bazen düşünürüm bir kadın niçin bacağını açarki bu çok mantıksız bişey yani ne diye başka insanlara oramı buramı gösterme ihtiyacı duyayımki ? bu çok saçma bişey . ama düşününce sebebi ortaya çıkıyor .
insanlar dikkat çekmek kendilerini ön plana çıkarmak değerli kılmak isterler bu bir ihtiyaç gibi bişeyde diyebiliriz. her insanın başka başka özelliği vardır üstün tarafları vardır. bazı insanlar spor salonlarına gidip kaslarını büyütüp insanlara gösterip ben güçlüyüm imajı verirler bazıları akıllıdır zekidir bunlarda zekice işler yaparak bunu sergileyip kendilerini gösterirler bir ressam gibi, bilardocu gibi santraç oyuncusu gibi v.s bazı insanlarda cesaretlerini sergilerler yüksek yerlerden atlar başkalarıyla kavga eder ben cesurum imajı verirler . bazılarıda dış görünüşlerini sergileyip kendilerini kanıtlamaya çalışırlar bu tipler genelde yeteneksiz tiplerdir başka özellikleri olmayan insanlardır sergileyecek bişeyleri olmadığından Allah vergisi olan dış görünüşlerini sergilerler. kadınlarda vucutlarını gösterip kendilerini ön plana çıkarmaya çalışırlar çünkü açık bir bayan çirkin bile olsa dikkat çeker. sonuç olarak açık veya kapalı hepimiz kardeşiz bizi bölmeye çalışanlara kanmayalım. saygılar. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() bu arada palaştıklarınızın hepsi sizin düşünceniz mi?
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
![]() Alıntı:
HARAMA NAZARDAN GERİ DURAN BİR GÖZÜN SAHİBİNİN KALBİNE RABBİM ÖYLE BİR İMAN ATARIM Kİ BUYURUYOR..RABBİMİN VAADİDİR BU..ALLAH İÇİN SAKINAN KALBİNDE İMANI DOYA DOYA HİSSEDİYOR.. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
![]() evet her cemal ve kemal sahibi (!) kendi cemal ve kemalini görüp göstermek istemesi sırrınca.
her cemal ve kemal sahibi derken iki ciheti var oda biri halka diğeri hakka bakan yönü. halka bakan yönü güzellik sahibi, olgunluk ve her ne alanda bir kemalata ermiş ise o noktada o cemal ve kemalini önce kendisi görmek ister. bir ressam içindeki sanatsal akışı tuvale yansıtınca önce kendisi şöyle bir bakar eğer begenmiş ise yani resim bir olgunluğa taşınmış ve ifade edecek olduğu şeyi ifade ediyor ise ve resmi yapan begenmiş ise onu diğer begenicilerin nazarlarına sunarki takdir toplasın onların begenmesi ile ve bakışları ile gene ve gene begensin. hakka bakan yönünde ise; cemal ve kemal sahibi ancak ve ancak zatı zülcelal vel kemaldir. ve ALLAH cc da cemal de nihayet ve kusursuzdur kemalatda nihayetsiz ve kusursuzdur. varlıkta ki cemal ve kemalatlarda gene ALLAH cc tasarrufu esmai ilahisidir. varlığın hakikati tasarrufu esmai ilahi hakikati iken sebebler arkasında görünen gene tasarrufu esmai ilahidir. esmai ilahiler el fattah ismi ile varlık sahnesinde açılmaya ve tasarruf olarak görünmeye başlar. çünkü sani i zülcelal cemal sahibidir kemalat sahibidir. ve ALLAH cc sanatını sever sanatını sevenide sever. ALLAH cc tüm mahlukatı önce kendi nazarına sunar takdir eder sonra başka nazarlar ile sanatını över ve kendi takdir eder. kadındaki fıtratına karşın açılma isteği de kadında tasarruf olunan güzellikteki kelamalat ın ortaya çıkma ve kendini gösterme yönünde kadına içten içe baskı yapması kendini takdir edicilerin nazarına sunma tahrikidir. oysaki kadının fıtratında güzelliği setretme ve onu başka nazarlara sunmama programıda vardır. kadın onda tasarruf olunan güzelliği faaş ederken vijdan programı sürekli bir baskı ve direnme ile o kişiyi içten içe rahatsız eder. namus ve namahrem kavramı ile kadın açılmak ve açılmamak arasında ciddi gel gitler ile imtihan olur. ondaki bu esma tasarrufları anlayış ve niyet planında kadına emanet edilmiş tir. tesettür den sıyrılan kadın ve namahremi mahrem nazarlara takdim eden kadın emanete hyanet emek ile o kadına bakan kişilerde ona haram olan bakmak ile emri ilahiye aykırı hareket etmiş olur. ene bahsinde emanet kavramını anlatırken üstad asıl emanetin bizlerde tasarruf olunan esmai ilahiler olup ene namındaki programımız ile imtihana tabi tutulduğumuzu ve tasasrrufu esmai ilahileri hırsızlayıp kendimize maal etmek ile de emanete hıyanet ettiğimizi ifade eder. selam ve dua ile |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
![]() 1-Sırr-ı teklifin gereği..
2-Herbir cemal sahibi, kendi cemalini görmek ve göstermek ister. 3-Hubb-u cah 4-Evde kalırım korkusu 5-Halk/çevre ne der endişesi..ahir zaman rüzgarları.. Evet, gençlik damarı akıldan ziyade hissiyatı dinler. His ve heves ise kördür, âkıbeti görmez. Bir dirhem hazır lezzeti, ileride bir batman lezzete tercih eder; bir dakika intikam lezzeti ile katleder, seksen bin saat hapis elemlerini çeker. Ve bir saat sefahet keyfiyle, bir namus meselesinde binler gün hem hapsin, hem düşmanının endişesinden sıkıntılarla ömrünün saadeti mahvolur. Bunlara kıyasen, bîçare gençlerin çok vartaları var ki, en tatlı hayatını, en acı ve acınacak bir hayata çeviriyorlar. Ve bilhassa şimalde koca bir devlet, gençlik hevesatını elde ederek bu asrı fırtınalarıyla sarsıyor. Çünkü âkıbeti görmeyen kör hissiyatla hareket eden gençlere, ehl-i namusun güzel kızlarını ve karılarını ibâhe eder. Belki hamamlarında erkek-kadın beraber çıplak olarak girmelerine izin vermeleri cihetinde bu fuhşiyatı teşvik eder. Hem, serseri ve fakir olanlara zenginlerin mallarını helâl eder ki, bütün beşer bu musibete karşı titriyor. İşte bu asırda İslâm ve Türk gençleri kahramanâne davranıp, iki cihetten hücum eden bu tehlikeye karşı Risale-i Nur'un Meyve ve Gençlik Rehberi gibi keskin kılıçlarıyla mukabele etmeleri elzemdir. Yoksa, o bîçare genç, hem dünya istikbalini ve mes'ut hayatını, hem âhiretteki saadetini ve hayat-ı bâkiyesini azaplara, elemlere çevirip mahveder ve su-i istimal ve sefahetle hastahanelere ve hissiyat taşkınlıklarıyla hapishanelere düşer. Eyvahlar, eseflerle ihtiyarlığında çok ağlayacak. Eğer terbiye-i Kur'âniye ve Nurun hakikatleriyle kendini muhafaza eylese, tam bir kahraman genç ve mükemmel bir insan ve mes'ut bir Müslüman ve sair zîhayatlara, hayvanlara bir nevi sultan olur. SELAM VE DUAA İLE. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 3 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 3 Misafir) | |
|
|