AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Alt 09-04-2010, 17:44   #1
Kullanıcı Adı
Özgür Çağrı
Arrow Baydemir: Yüzde 55 olursa istifa ederim
Osman Baydemir, 12 Eylülde Diyarbakır'daki boykot oranının yüzde 51'in altında olması halinde, BDP'nin ve kendisinin meşruiyetinin tartışma konusu olacağını savunarak, öyle bir sonuç olması halinde istifa sinyali verdi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, ''12 Eylüldeki halk oylamasında Diyarbakır'daki boykot oranının yüzde 51'in altında olması halinde, boykot kampanyasını yürüten BDP'nin ve belediye başkanı olarak kendisinin meşruiyetinin tartışma konusu olacağını'' belirtti.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, Baydemir'in, beraberinde BDP Diyarbakır İl Başkanı Nijad Yaruk ile Gıda Toptancılar Sitesini ziyaret ettiği bildirildi.

Açıklamada, esnafa, referandumda ''boykot'' çağrısında bulunduğu kaydedilen Baydemir'in şu sözlerine yer verildi:

''Bir kere referandumda kim yüzde kaç almış ona bakılmaz. Türkiye genelinde 'evet' ne kadar çıkmış, 'hayır' ne kadar çıkmış, 'boykot' ne kadar çıkmış ona bakılır. Diyarbakır için de ne kadar sandık başına gidilmiş, ne kadar gidilmemiş ona bakılır. Diyarbakır'daki boykot oranı yüzde 51'in altında olursa, boykot kampanyasını sürdüren BDP'nin ve belediye başkanı olarak benim meşruiyetim tartışma konusudur. Protesto kampanyasını yürütüyorum ama sandık başına gitme oranı yüzde 55 olursa o zaman ben kendimi sorgularım. 'Ben bu halkı doğru temsil etmiyorum' derim ve gereğini de yaparım.''

AA

Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 09-04-2010, 17:45   #2
Kullanıcı Adı
BeDeVİ
O zaman Baydemir den kurtulma şansımız var. Ben Diyarbakır a güveniyorum.
BeDeVİ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-04-2010, 17:48   #3
Kullanıcı Adı
Özgür Çağrı
Ben güvenmiyorum bölgenin en sevilen lideri adam bu açıklama çok kötü olmuş be insanlar baydemir ve evet arasında seçim yapmak zorunda bırakılmış .S
Alt 09-04-2010, 17:51   #4
Kullanıcı Adı
BeDeVİ
Alıntı:
Furkanca Bakış Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Ben güvenmiyorum bölgenin en sevilen lideri adam bu açıklama çok kötü olmuş be insanlar baydemir ve evet arasında seçim yapmak zorunda bırakılmış .S
Hayır çıkmayacağına göre % 49 luk bir kesim Evet dese yeter. Diğer % 51 lik kesim Baydemir için bırakalım boykot etsinler. Yine de güveniyorum Darbenin işkenceli yılların intikamı mı Baydemir mi ? Baydemir yeniden gelir ama bu fırsat gelmeyecek.
Alt 09-04-2010, 17:53   #5
Kullanıcı Adı
El Emin
Alıntı:
BeDeVİ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Hayır çıkmayacağına göre % 49 luk bir kesim Evet dese yeter. Diğer % 51 lik kesim Baydemir için bırakalım boykot etsinler. Yine de güveniyorum Darbenin işkenceli yılların intikamı mı Baydemir mi ? Baydemir yeniden gelir ama bu fırsat gelmeyecek.
Sen bunu görebiliyorsun da sorun insanların görmemesi yada halka gösterilmemesi...
El Emin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-04-2010, 17:56   #6
Kullanıcı Adı
BeDeVİ
Alıntı:
M.Polat İÇTEN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Sen bunu görebiliyorsun da sorun insanların görmemesi yada halka gösterilmemesi...
Ben orda yaşamıyorum tabii benim kisi bir ümit. Bu gün okuduğum bölgeyi takip eden köşe yazarlarıda beni dahada fazla ümitlendirdi. Umudum onlarında görmesi.
Alt 09-04-2010, 17:59   #7
Kullanıcı Adı
El Emin
Alıntı:
BeDeVİ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Ben orda yaşamıyorum tabii benim kisi bir ümit. Bu gün okuduğum bölgeyi takip eden köşe yazarlarıda beni dahada fazla ümitlendirdi. Umudum onlarında görmesi.
Aslında görülebilir fakat burada sağ partiler aktif değil..BBP ve SP var mı yok mu belli değil.Ak Parti desen ben bir aktiflik bir çalışma göremiyorum..Teşkilatlarımız feci bozuk...Parti Takım Partisi değil Lider Partisi...Bakalım BAŞBAKAN ve Bazı kişiler var onlar bıraksa bu partinin hali ne olacak...
Alt 09-04-2010, 18:07   #8
Kullanıcı Adı
BeDeVİ
Alıntı:
M.Polat İÇTEN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Aslında görülebilir fakat burada sağ partiler aktif değil..BBP ve SP var mı yok mu belli değil.Ak Parti desen ben bir aktiflik bir çalışma göremiyorum..Teşkilatlarımız feci bozuk...Parti Takım Partisi değil Lider Partisi...Bakalım BAŞBAKAN ve Bazı kişiler var onlar bıraksa bu partinin hali ne olacak...
BBP nin o bölgede olmamasını anlıyorumda Saadet anlayamıyorum İstanbul da bilem yoklar. O bölgenin halkı sadece şunu düşünse yetmez mi, şimdi BTP nin PKK nın güç gösterisinin sırası mı, bu şans bir daha ele geçer mi? Düşünmek yeter li aslında boykot ve Evet arasında kaldıklarını söylüyorlar. Boykot un tek nedeni var BTP nin güç gösterisi Evet in ise bir çok nedeni var. Sadece düşünmelerini umuyorum.

Lider partisi olduğumuz doğru ne yazık ki öyle, 2011 seçimleri son şansımız, başbakan bırakacağını açıkladı eğer ki bırakıyorsa Teşkilat ı, parti deki zihniyeti düzeltmesi gerekli.
Alt 09-04-2010, 18:09   #9
Kullanıcı Adı
El Emin
Halk bilinçlendirilmiyor ki nereden bilebilir.
Alt 09-04-2010, 18:17   #10
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
Hadi bakalım hayırlısı. İstifa ederse ne mutlu...

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)