![]() |
#1 |
![]() Antalya BB Başkanı ve AK Parti Antalya Başkan adayı Menderes Türel, Haber 7 okuyucularının sorularını yanıtadı.
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti Antalya Başkan adayı Menderes Türel, Kanal A'da canlı yayında Ömer Şahin'in sunduğu "Görüş Farkı" programında soruları cevapladı. Kanal A'da Mainz-Schalke maçından sonra başlayacak olan "Görüş Farkı" programına Haber 7 Genel Yayın Yönetmeni Ünal Tanık da Haber 7 okuyucularının sorularından gelen soruları Menderes Türel'e ulaştırdı. Programda ayrıca İnternethaber Genel Yayın Yönetmeni Hadi Özışık da internet üzerinden gelen soruları Türel'e aktardı. -Antalya'da en büyük sorun ulaşım. Ulaşım için de alternatif neler düşünülüyor. -Antalya'nın kazanması için biz kaybetmeye razıyız. Bu nedenle öncelikli olarak raylı sistem konusuna ağırlık verdik. Toplu ulaşımı teşvik etmek , vatandaşın araçlarını terk ederek bir yerden biryere gitmesini tercih edecek hale getirmeyi hedefledik. Biz bu nedenle toplu ulaşımı teşvik etmek, bununla birlikte trafiğin sıkıştığı noktalarda katlı köprülü kavşaklarla sorunu halletmek 5 senede 11 köprülü kavşak yaptık. -Kasanızda ne kadar para var, ne kadar alacağınız var, ne kadar borcunuz var? -Biz söylediklerimizin daha fazlasını yapmışız. Yapacaklarımızın daha fazlasını yaptığımız için içimiz çok rahat. Antalya'da göreve başladığımızda büyük bir alt yapı sorunu olduğunu gördük. Bunun için alt yapı projelerine ağırlık verdik. Biz belediyeye geldiğimizde var olan tüm gelirimizi halkımıza hizmet olarak aktaracağımız sözünü verdik. Günlük gelirlerimizin ne olduğunu görerek bunu nasıl artıracağımızı bunu artırmakla birlikte daha başka nasıl yatırım yapabileceğimizin hesabını yaptık. Biz 100 milyon euro borç aldık. Bunu da raylı sistem için kullandık. Yılda 5 trilyon borç ödüyoruz. Bu da bizim gelirlerimizin yanında çok önemli bir yer tutmuyor. -Antalya Dubai oldumu, seçim öncesinde böyle bir vaadiniz vardı -Biz seçim öncesi, sadece Dubai demedik, Paris, Barcelona, Londra, Dubai gibi kendini turizmde ispatlamış merkezleri gözlemlereyerk daha iyi nasıl olabiliriz hedefi ile yola çıktık. Antalya'nın elindeki potansiyel bu şehirlerden daha fazla idi. Bugün bu hedefe ulaşmak için çabmızı sürdürüyoruz. -İktidar partisinin belediye başkanı olmak avantaj mı, faydası oldu mu? -Elbette iktidarla aynı partiden olmak bizim için avantaj olmuştur. Aynı hedeflere ulaşmada önemli mesafeler elde ettik. Bugün Antalya'ya bağlı farklı partilerden belediye başkanları göreve gelir gelmez iktidarla kavga etmeye başladılar. Böyle bir ortamda ne kadar kendilerini antma imkanı olabilirler. Ben raylı sistem projesinde tek tek uzmanları görüşüp bürokrasiyi ikna ettim. Ben iktidar mensubuyum diye hareket yerine projemi anlatma yoluna gittim. -Antalyada iktidar muhalefet belediyesi olmasının yansıması nasıl oluyor -Antalya'da iki ilçe Ak Partili diğer ilçeler muhalefet partilerine ait. Ancak bugün birçok ilçemizde iktidarla ortak çalıma sonucu özellikle Konyaaltı belediyesinde çok güzel projeler gerçekleştirildi. Ben kavga yerine projeleri öne çıkaran belediyelerin daha başarılı olacağı düşüncesindeyim. Antalya'da tenis merkezi yapacaağız, Antalya yat limanını butik bir yat limanı haline getireceğiz. En lüks yatların bize gelmesini sağlayacağız. Yapacağımız yatırımlarla turizmde en zengin kesimi getirmeye çalışacağız. -Falezlerin aydınlatılması mümkün olacak mı? -Falezleri 8 milyon çeşit aydınlatma tekniği ile aydınlatacağız. Aynı zamanda denizi de aydınlatacağız. Antalya bu aydınlatma ile çok daha farklı bir yüze daha kavuşacak. Engelli vatandaşlarımıza yönelik de elimizden gelen her türlü adımları da atacağız. Kırcaali bölgesinin imar sorunu Antalya'nın kanayan bir yarası idi. Burada tarım olayı bitmiş bölgenin imar planlamasını yapabilme imkanı oldu. planlı gelişme sağlanacak. Tarım Kurulu tarafından da rapor alındı. 25 bin ve 5 bin planı yapıldı. şimdi de Muratpaşa belediyesi binlik planını da yapacak. Onu bekliyoruz. -Antalya'da musluktan akan suyun kalitesi, ayrıca Alanya'ya seçim öncesi gidecekmi -Antalya'da yeraltı su kaynakları konusunda çalımalarımız var. Bilgisayarlı bir sistemle yeraltı su kaynaklarını ve su kalitesini kontrol altında tutuyoruz. Hedefimiz çeşmelerimizden menba suyu akacak diyoruz. Ancak şu anda suyun kalitesi de fena değil. 2070 yılına kadar Antalya'nın su sorununu çözdük. -Baykal ile ilişkileriniz nasıl, ziyaretinize geldi mi -Ben sayın Baykal ile ile yaptığı ziyaretleri resmiyet çerçevesinde yanında bulunurum. CHP'nin Antalya milletvekilleri benim ziyaretime geldi tebrik etti, ancak sayın Baykal 5 yıl boyunca hiçbir kez ne tebrik ne de ziyaret etti. Antalya'daki açılışlara da mutlaka davet edilmektedir. Bugüne kadar hiçbir faaliyetimize katılmamıştır. Ancak ben iktidar muhalefet bakışı ile değil barış ve hoş görü içinde yürütmekten yanayız. Alınganlık yapmıyoruz. Demokrasi çerçevesinde kimsenin de alınganlık göstermesini doğru bulmuyorum. Ben halkın sağduyusuna çok güveniyorum. Bir kusur varsa da onu halkımızda değil kendimde ararım -Başbakan Antalya'ya kaç kez geldi -Antalya'nın çok önemli bir potansiyeli var. Bir turizm şehri. Başbakan da azami önem gösteriyor. Başbakan Erdoğan 5 senede 28 kez şehrimizi ziyaret etti. Bu pazar Antalya'da Ak Parti'nin mitingi olacak tüm hemşehrilerimizi bekliyorum. -İstanbul'da İSMEK var Antalya'da durum nedir -Antalya'da ASMEK var, 49 bin kursiyerimizle çalışmalarımız sürüyor. Bu konuda çalışmalarımızı aksatmadan da sürdürüyoruz. -Antalya'da kömür dağıtımı ve hava kirliliği söz konusu -Biz vatandaşa yardım konusunda elimizden gelen desteği sürdüreceğiz. Tok acın halinden acımaz. Çevre kirliliği konusundaki tüm iddialar da gerçeği yansıtmıyor. bizdeki tüm veriler idda edilenin çok çok altındadır. -Siyasette milletvekili gibi farklı beklentiler var mı -Benim hayatım boyunca tek prensibim olmuştur yaptığım işin en iyisini yapmaktır. Öyle bir imkan doğduğunda yine presibim gereği işimi en iyi yapmak olacaktır. Benim şimdiki hedefim adımı Antalya'da unutulmaz belediye başkanları arasına yazdırmaktır. -Menderes Türel'in 29 Mart'taki hedefi - Türel yüzde 34,75'le belediye başkanı olduğunu söylerek bu yerel seçimlerde de bunun çok üzerine çıkmayı hedeflediklerini söyledi. HABER 7
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() ![]() 09.03.2009 12:15:31Başbakan Erdoğan, Mersin mitinginin ardından havayoluyla geldiği Antalya'da vatandaşlara seslendi. Zafer mahallesinde düzenlenen mitinge çok sayıda vatandaş katıldı. Başbakan Erdoğan'ın, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi eleştirdiği konuşması sık sık sloganlarla kesildi. Başbakan Erdoğan, Baykal'ın, 'çocuklara oyuncak dağıtacağına babalarına iş ver' sözlerine "Sayın Baykal gel sana da oyuncak vereyim" diyerek cevap verdi. Erdoğan, "Bugün diyor ki 'çocuklara oyuncak dağıtacağına babalarına iş versinler' Demek ki Sayın Baykal sana zamanında iş vermediler. Gel sana bir oyuncak verelim, gel bunu telafi edelim. Eskiden diyordun ki 'bu AK Parti'liler seçmene altın dağıtıyor, şimdi buzdolabı dağıtıyor' Ayıptır ya. Biz 500 kişiye dağıtmakla mı seçim alıyoruz. Bu garip, gurabaya dağıtmaktan niye bu kadar rahatsız oluyorsun. Demokrasi gereği en güzel dersi 29 Mart'ta millet verecek" diye konuştu. Baykal'ın ardından Bahçeli'yi de eleştiren Başbakan Erdoğan, "Bugün çok çirkin bir şey daha duyduk. Sayın Bahçeli insanda ar olur ar. 'Başbakan harcırah almak için yurtdışına gidiyor' diyor. Eline diline dursun. Sen uçağa binme özürlüysen ben ne yapayım yav. 'Başbakan Yardımcılığım döneminde 3 ülkeye gittim' diyorsun insan bununla övünür mü? Bir başbakan yardımcısısın Sivas'tan öteye gidemiyorsun. Hadi git. Orada da siyaset yap. Oralarda Türkiye. Hani milliyetçiydin, ne milliyetçiliği ya. Sen kafatası milliyetçisisin. Milliyetçilik halkın değerleriyle özdeş yaşayan bir anlayıştır. Biz bu milletin efendisi olmaya gelmedik biz bu milletin hizmetkarı olmaya geldik" dedi. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() baykal kim la meclis köpeği:D
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |