|
![]() |
#1 |
![]() Eğer isimler seçilirse CHP, DSP ile ulaştığı Anayasa Mahkemesi'ne itiraz sayısının altına düşüyor. CHP; İstanbul Milletvekili ve Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu'nu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na, Aydın milletvekili Özlem Çerçioğlu'nu da Aydın Belediye Başkanlığı'na aday göstermekle bir riski de göze aldı. İki milletvekilinin seçimi kazanması durumunda, Anayasa değişikliklerinin Anayasa Mahkemesi'ne götürülmesi kritik bir hal aldı. YA MHP YA KAMER GENÇ CHP lideri Deniz Baykal, Anayasa Mahkemesi'ne gitme sayısı olan 110'un altına düşülmemesi için milletvekillerinin adaylıklarının önünü kapatmıştı. Ancak Baykal, anket sonuçlarına karşı gelemeyerek İstanbul ve Aydın'da vekillere vize verdi. Şimdi kulislerde iki milletvekilinin de seçimleri kazanması durumunda ortaya çıkan kriz konuşuluyor. Hesaplara göre, iki milletvekili kazanırsa 98 olan CHP'nin milletvekili sayısı 96'ya düşüyor. CHP'nin, DSP'nin 13 milletvekili ile işbirliği yapması durumunda bile Yüksek Mahkeme'ye başvurmak için gerekli 110'a ulaşılamıyor. Bu durumda bu iki partinin firesiz katılımına ya MHP destek verecek ya da Bağımsız Milletvekili Kamer Genç'in imzası gerekecek.
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Siyaset arenasında kendini sildirmek için elinden geleni yapan başka bir siyasetçi daha var mı acaba Deniz Baykal'dan hariç..?
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Siyaset arenasında kendini sildirmek için elinden geleni yapan başka bir siyasetçi daha var mı acaba Deniz Baykal'dan hariç..?
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Demokrasi yavaş yavaş yerini bulmaya başladı çok şükür;Artık Halk yönetebilecek ülkeyi.Yasaların ve Halkın,kimi organlardan,örgütlerden "üstün" olduğunu kavrayabilecekler..İnşallah hayata geçer bu tasarı,ülkemiz için daha aydınlık olacaktır..Artık chp "sadece bir muhalefet" olduğunu anlayabilir..
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|