![]() |
#1 |
![]() Ergenekon operasyonu kapsamında Cumhuriyet Gazetesi Mustafa Balbay'ın gözaltına alınmasını eleştiren Deniz Baykal, gazetenin Ankara bürosunda sert konuştu. ![]() "İyi ve geçmiş olsun dileklerimizi ifade etmek için bugün Cumhuriyet Gazetesi'nin Ankara bürosunu ziyaret ediyoruz. " diyen CHP lideri Baykal gözaltıların muhalefetin tasviyesi anlamına geldiğini söyledi... Baykal'ın Cumhuriyet Gazetesi'nin Ankara bürosundan yaptığı açıklamanın satır başları şöyle: - Bu gözaltı olayları toplumumuzu çok derinden etkilemiştir ve çok ciddi kaygılarımızı ortaya çıkarmıştır. - Yıllardan beri kimliği her türlü tartışmaların üstünde olan isimlerin gözaltına alınmasından, muhalefetin tasfiyesi anlamı çıkartılmıştır ve ciddi bir kaygı uyandırmıştır. - Bu önemli isimleri gözaltına alınmasını haklı kılacak deliler varsa bunları toplumu tatmin edici biçimde ortaya konulması gerekmektedir. - Hiçbir gerekçe göstermeden ve delillendirilmeleden gözaltıların olması kaygı vericidir. İnsanlar yarınlarından emin olmalıdır. - Bu durumu kabul etmiyoruz... - Adalet gerçek anlamda devreye girmelidir. - Başbakan daha iktidara gelemden "bu işi biliyordum" dedi. Başbakan kafasındaki projeyi yaşama geçirmeye çalışıyor... İktidar yanlısı medya ise sistemli biçimde bunu tetiklemiştir. - Türkiye'de bu tür olaylar geçmişte de yaşanmıştır. Van'da ki rektörlük suçlamalarında da bunlar yaşanmıştır. Daha önce de Van Yüzüncü 100 Rektörü'ne de aynı muamele uygulandı... - Buna toplum olarak tepki göstermesi gerektiğini düşünüyorum. -Bu muameleyi kabul etmediğimizi söylemeyi bir borç biliyoruz. - Söz konusu, Cumhuriyet Gazetesi. Yani sistemin temel kurumu. ( Haber 7)
![]() |
|
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Benim bildiğim erkekler sert çıkış yapar,sert konuşur :-*
Aynı konu bulunduğu için silinmek üzere kilitlenmiştir. http://www.akpartiforum.com/index.ph...=54277.new#new Emeğin için +1 |
|
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|