![]() |
#1 |
![]() ![]() Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Deniz Baykal, tezkerenin kabulünden duyduğu memnuniyeti dile getirirken, seçmenden haftasonu yapılacak referandumda oy kullanmamalarını, sandık başına gideceklerse de ''hayır'' oyu vermelerini istedi. Baykal, Genel Başkan Yardımcısı Eşref Erdem'in tezkereye hayır oyu vermesinin de kendi kişisel ve vicdani tercihi olduğunu vurgulayarak, Erdem'in tercihinin partisinin görüşünü yansıtmadığını, CHP'nin tezkereyi desteklediğini ifade etti. Baykal, 21 Ekim'de seçmenin sandık başına gitmemesini isterken, ''Gidiyorsanız da hayır oyu verin'' dedi. ''TEZKERE'NİN MUHATABI KUZEY IRAK YÖNETİMİ'' Daha önceki konuşmalarında, Kuzey Irak yönetimini muhatap almadıklarını söyleyen Baykal, bugün tezkere hakkında yaptığı açıklamada, Kuzey Irak yönetiminin de muhataplardan biri olduğunu kaydetti. Baykal, geçmiş dönemlerden farklı olarak TBMM'de kabul edilen tezkerenin muhataplarının ABD, merkezi Irak yönetimi ve Kuzey Irak yönetimi olduğunu söyledi. Irak Dışişleri Bakanı Zebari'nin, PKK hakkında ''Irak'ı terketsin'' sözlerini ricacı bir tavır olarak değerlendiren Baykal, Zebari'nin konuşmasının bu açıdan olumlu olarak değerlendirilmesinin söz konusu olamayacağını vurguladı. Baykal, sınırötesi bir askeri operasyon yapılmasını tercih etmediklerini, ancak tablonun bu noktaya geldiğinin altını çizdi. Baykal, ABD'nin Türkiye'nin PKK'ya karşı verdiği mücadelede samimi bir tavır sergilemediğini dile getirerek ABD'yi sert bir dille eleştirdi. Baykal, ABD'nin tavrını PKK'yı etkisizleştirmek yerine Türkiye'nin terörle mücadeledeki etkin tavrını olumsuz bir şekilde etkilediğini kaydetti. ''REFERANDUM HUKUK GARABETİ'' Bu arada, 21 Ekim'de yapılacak referandumu bir hukuk garabeti olarak değerlendiren CHP lideri Baykal, referandumun siyasi bir dayatma olduğunu ve bir çok hukuk ihlali bulunduğunu savundu. 17 Ekim'de değişiklikler yapılan referandum paketinin 40 gün süreyle halkın dikkatine sunulması gerektiğinin altını çizen Baykal, dört gün sonra sandık başına halkı davet etmenin mantıklı bir yaklaşım olmadığını ileri sürdü. Baykal, bunun milli iradeyi zayıflatacağını iddia etti. Baykal, referandum paketinde Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesini öngören düzenlenmelerin bulunmasını Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün konumunu da tartışılır hale getireceğini savundu. Baykal, Referandum paketinde yapılan değişikliklerin Gül'ün konumunu sıkıntıya düşüreceğini öne sürdü. Meclis'e gelen Anayasa değişiklik paketinde yapılan değişikliğin Gül tarafından aynı gece imzalandığını hatırlatan Baykal, bunun doğru bir yaklaşım olmadığını savundu. zaman
![]() |
|
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() ancak konus sen
bos teneke seni bir icraatini goremeyecek bu millet senin |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Eğer bu millet geleceğinin parlak olmasını istiyorsa bu by_kılın dediğinin tam tersini yapmalı.Adam ahkam kesmekten başka bir şey yapmıyor...Nerede icraatlar hadi ordan bee!!!
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() vallaa akşam izledim çok komikti arkadaşlar baykıl basın mensuplarının sorularını cvpladı iştee sandığa gitmeyin giderseniz hayır deyin diye bir tane basın mensubu şöle bir soru sordu syn baykal siz oy vermeye gidecekmisiniz? baykal şöle cvp verdii:
" ee şeyy eee evt ee arkadaşlar yarın hava güzel olursa eee şey hımm görüşeceğizz yani o gün ........ "diye bir cvp verdii ne diyeceğini şaşırdı daha ne dediğini bilmeyen bir adamın sözünemi inanacaklar çok saçmaa ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() HALKA GİTMEKTEN KORKAN PARTİ HALK PARTİSİ OLABİLİR Mİ ?
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
![]() Alıntı:
:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D hay allahım ya hiç güleceğim yoktu |
||
![]() |
![]() |
#7 | |
![]() Alıntı:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|