AK Gençliğin Buluşma Noktası
Protesto Tüm protestolarımızı burada paylaşıyoruz. Küfür ve hakaret etmek yasaktır.

Stil
Seçenekler

Alt 04-07-2009, 18:33   #1
Kullanıcı Adı
ishakyilmaz
Standart Baykal İçi Boş Muhalefetine Kaldığı Yerden Devam Dedi!
Başbakan efelik yapıyor ama..."Baykal, Rasmussen'in NATO Genel Sekreterliği'ne seçilmesini böyle değerlendirdi: "Dış politika skandalı"

07.04.2009 16:21CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, AK Parti'nin, Doğu ve Güneydoğu politikasının iflas ettiğini savunarak, ''DTP'yi taklit ederek, 'Ben de DTP'yim' diyerek, bölgede etkili olunamayacağı ortaya çıkmıştır. Bölge, AKP'nin samimiyetine inanmamıştır, bu aldatmacaya alet olmamıştır'' dedi.

Baykal, partisinin TBMM Grubunda, yerel seçim sonuçlarını ve dış politikadaki gelişmeleri değerlendirdi.

Seçim sonuçlarının, CHP'nin bugüne kadar verdiği mücadelenin teyit edilmesi, haklılığının ortaya çıkması, emeğinin boşa gitmediğinin kanıtlanması olduğunu belirten Baykal, hem parti kimliğini koruyacaklarını hem de parti olarak yenileneceklerini, değişeceklerini, geleceğe dönük atılımları gerçekleştireceklerini söyledi.

Baykal, 1,5 yılda 8 puan kaybeden ve yüzde 30'lara düşen bir AK Parti iktidarının, gelecek dönemde Türkiye'yi yönetmesinin uzak ihtimal olarak görüneceğini iddia ederek, ''Hepimiz kendimizi buna hazırlamalıyız. Böyle bir tablo içinde en büyük sorumluluk CHP'ye düşüyor. Türkiye, yeni iktidarını bekliyor, arıyor. CHP, bu konuda temel görev sahibi siyasi partidir. Bu dersleri çıkardık, bu sonucu aldık, bu doğrultuda çok hızlı, etkili bir çalışmayı önümüzdeki dönemde götüreceğiz'' diye konuştu.

''ELLERİNİN TERSİYLE İTTİLER''

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Güneydoğudaki seçim sonuçlarıyla ilgili değerlendirmesini görmezden gelemeyeceklerini belirten Baykal, Erdoğan'ın, ''Güneydoğu'da demokratik seçim ortamı yaşanmadı, baskı, şiddet egemen oldu. Bu sonuçlar, o nedenle böyle ortaya çıktı'' dediğini söyledi.

Türkiye'de yapılan seçimlerin demokratik olmadığından şikayet eden kişinin sıfatının, Başbakan olduğuna dikkati çeken Baykal, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Seçimlerin güven içinde, demokratik ortamda gerçekleştirilmesini sağlamakla yükümlü olan kişidir. Görev, sorumluluk onundur. Onun yapması lazım. Başbakan, Güneydoğu'dan şikayet ediyor, kendisini Güneydoğu karşısında sanki muhalefet partisi gibi hissediyor. Ne kadar acı, ne kadar düşündürücü, garip manzara. İpin ucunu kaybetmiş. Tedbir alması, o koşulları yaratması gereken kendisi. Yaratamamış, sonuç çıkınca böyle diyor. Bizim şikayet edişimiz gibi o da şikayet ediyor.

AKP'nin, Doğu, Güneydoğu politikası iflas etmiştir. AKP, DTP'ye benzeşerek, DTP'leşerek, DTP ile kaynaşarak, üstelik devletin hizmet, yatırım olanaklarını, yetkisini, gücünü kullanarak, DTP'yi etkisizleştireceğini umut eden bir politika güttü. 'DTP ne verecekse, ben size vereceğim, ayrıca bir de hizmet götüreceğim' dedi. Ne oldu? Bu politika iflas etti. Bölgedeki insanlar, bu aldatmacayı ellerinin tersiyle ittiler. İçine girdiği istikamette devam mı edecek yoksa yeni bir durum değerlendirmesi mi yapacak? Ama bir şey kesin; DTP'yi taklit ederek, 'Ben de DTP'yim' diyerek, DTP ile benzeşme yarışı içine girerek, bölgede etkili olmanın söz konusu olmadığı ortaya çıkmıştır. Çünkü bölge, AKP'nin samimiyetine, ciddiyetine inanmamıştır, bu aldatmacaya alet olmamıştır.''

NATO GENEL SEKRETERLİĞİ SEÇİMİ

Baykal, konuşmasında, Danimarka Başbakanı Anders Fogh Rasmussen'in, NATO Genel Sekreterliği'ne seçilmesi sürecini de değerlendirdi.

Avrupalı devlet adamlarının, Rasmussen'in adaylığını uygun gördüğünü dile getiren Baykal, böyle bir adaylığın ne ifade ettiğinin, soğukkanlı şekilde düşünülmesi gerektiğini vurguladı.

Yaşanan karikatür krizinin, çok ciddi olduğuna ve görmezden gelinemeyeceğine işaret eden Baykal, 1 milyarın üzerinde kişinin duygularının rencide edildiğini belirtti. Baykal, insan hakları ve basın özgürlüğünün; kutsal inançları ve mukaddes olarak bilinen şeyleri aşağılamak için fırsat olarak kullanılmasının, hiçbir yerde anlayışla kabul edilemeyeceğini bildirdi. Danimarka'da yürürlükteki 1938 tarihli kanuna göre, bir başka dini aşağılamanın yasak olduğuna dikkati çeken Baykal, ancak kanunun 1938'den beri uygulanmadığını ifade etti.

Baykal, ''Bu ülkenin bu konuda gereken duyarlılığı göstermemiş Başbakan'ı, Genel Sekreter olarak öneriliyor. Ayrıca, PKK terör örgütüne sahip çıkan, destek olan bir televizyon kuruluşu oradan yayın yapıyor. Bu engellenemedi. Bunu anlatamadık, düşünce, yayın özgürlüğü diye kabul ettiler. Bunun, NATO için de uygun bir seçim olmadığını vurgulamak lazım'' diye konuştu.

'PROPAGANDA ARACI HALİNE GETİRDİ''-

Bu konuda çok büyük yanlış yapıldığını ifade eden Baykal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, bunu ''propaganda aracı haline getirdiğini'', kamuoyu önünde düşünülen adayı desteklemeyeceğini ''gösterişli'' şekilde ilan ettiğini öne sürdü.

Baykal, bu ilanın, atamanın engellenmesine değil, zamanından önce gerçekleştirilmesine neden olduğunu belirterek, ''Bu atama için 1 Ağustosa kadar süre vardı. Ortalık yerde, kamuoyu önünde, meydan okuyarak, tahrik edici biçimde bu konu belki ortaya atılmamış olsaydı, bu konuların, gerçeğin daha iyi anlatılması imkanı olabilirdi. Rasmussen, düşünülenden daha erken Genel Sekreterliğe geldi'' görüşünü savundu.

Bunu, ''dış politika skandalı, zafiyeti'' olarak nitelendiren Baykal, şöyle devam etti:

''Daha önce dönemin Danimarka Dışişleri Bakanı, Genel Sekreter olmak istedi, ABD sahip çıktı, bu göreve gelmek üzereydi ama Fransa, 'Şu kadar yıl önce bir demeç verdi, benim Pasifik'teki nükleer denemelerimin, insanlığa, çevreye zarar verdiğini söyledi, ben kabul edemem' diyerek, engelledi. Bu tamamen şahsi bir mesele, göreviyle ilgili değil.

Başbakan'ın, 3 gün önce, karikatür krizi karşısında gerekeni yapmadığını söylediği kişinin Genel Sekreter seçilmesi, Başbakan'ın oyuyla mümkün olmuştur. 3 gün önce hayır diyeceksin, 3 gün sonra seçeceksin. Bari ilan etme, önceden temasını yap.''

Türkiye'nin, AB'ye üyelik sürecinde, Fransa nedeniyle bazı bölümlerin müzakereye açılamadığını anımsatan Baykal, şimdi ise Fransa'nın, NATO'nun askeri kanadına katılımına ''evet'' denildiğini belirtti. Baykal, Fransa'ya, ''Sen müzakereler konusundaki vetonu kaldır, ben de buradaki vetomu kaldırayım'' denilebileceğini ancak bunun yapılmadığını söyledi.

Baykal, ''Efelik yapacağım, onu engelleriz, bunu tutarız söylemiyle kalktıktan sonra, böyle reel kayıplar yaşanıyor'' dedi.

Hükümetin Ermeni politikası nedeniyle Azerbaycan'ın gönül kırıklığı, can sıkıntısı içine girdiğini öne süren Baykal, Azerbaycan Devlet Başkanı'nın söz verdiği halde İstanbul'da dünkü toplantıya gelmediğini hatırlattı. Baykal, ''Ermenistan ile dostluğu sağladık mı bilmiyorum ama Azerbaycan'ı kırmayı başardık'' diye konuştu.

AA

ishakyilmaz isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 04-07-2009, 18:35   #2
Kullanıcı Adı
ishakyilmaz
Alt 04-07-2009, 19:50   #3
Kullanıcı Adı
Supraliminal
bu adam hakkaten saf ya hakkaten.Akpartinin sonuçlarıyla ilgileniyor herife bak ya.ben hayatımda bu kadar saf bi siyasetçi duymadım görmedim .
Supraliminal isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-07-2009, 19:53   #4
Kullanıcı Adı
*AZRA*
neresi saf yaa oda saf sa
*AZRA* isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-07-2009, 19:55   #5
Kullanıcı Adı
ishakyilmaz
Bayıdı herkesi bu köhne siyaset anlayışı ile.Kuru ve boş söylemlerle Türkiye'nin misyonuna yakışmayan bir izlenim vermektedir sürekli.Ben inanıyorum ki chp lilerin nerdeyse tümü Baykal'dan rahatsızlar.Kardeşim sırf politika yapıyım diye bu kadarda boş konuşulmaz ki..!
Alt 04-07-2009, 20:03   #6
Kullanıcı Adı
tayyipci2434
Baykal, 1,5 yılda 8 puan kaybeden ve yüzde 30'lara düşen bir AK Parti iktidarının, gelecek dönemde Türkiye'yi yönetmesinin uzak ihtimal olarak görüneceğini iddia ederek, ''Hepimiz kendimizi buna hazırlamalıyız. Böyle bir tablo içinde en büyük sorumluluk CHP'ye düşüyor.

görende her secımde % 50 nin ustune cıkıyor sanacak chp yi..ya sen önce iğneyi kendıne bı batır.sonra yargıla ak partıyı...ak partı 2002 yılından beri ulkeyı yonetıyor..sanamı sorcaklar muhalefet muhalefetlığını bil..:D:D:D
tayyipci2434 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-07-2009, 20:11   #7
Kullanıcı Adı
Supraliminal
bunun canlı konuşmasını asayiş şubede izledim desem inanmazsınız
Supraliminal isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-07-2009, 20:15   #8
Kullanıcı Adı
ishakyilmaz
Açıkçası Baykal'ın yerine Kılıçdaroğlu'nu Genel Başkanlık Koltuğunda görmeye razıyım.Gittikçe çekilmez bir vaziyet aldı.Siyasete atılmayı düşünen gençlerimize kötü örnek teşkil ediyor..
Alt 04-07-2009, 20:16   #9
Kullanıcı Adı
ishakyilmaz
Alıntı:
[O]bjektif Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
bunun canlı konuşmasını asayiş şubede izledim desem inanmazsınız
İnanmasına inanırızda bağlantısını anlayamadık..Hayırdır inşALLAH kötü bir durum yok değil mi?
Alt 04-07-2009, 20:18   #10
Kullanıcı Adı
Tarantula_
Artık sıktı ama siyaset filan yapmıyor bu adam...

Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim
ak parti, baykal, boş, erdoğan, muhalefet

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)