AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 02-01-2009, 01:11   #1
Kullanıcı Adı
Gölge
Thumbs up Baykal ve Bahçeli'nin dili tutuldu !

BİRİNİN RUHU DUYMADI DİĞERİ İSE...



Baykal ve Bahçeli'nin dili tutuldu !
Doğu Perinçek bile yorum yaptı! Ama Baykal ve Bahçeli'nin sesi soluğu çıkmadı.

Başbakan Erdoğan’ın gösterdiği tavır pek çok siyasi tarafından destek gördü. Ancak CHP lideri Deniz Baykal ve MHP lideri Devlet Bahçeli sessiz kalmayı tercih etti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, Başbakan’ın Davos’taki tavrının hemen ardından televizyonlara çıkarak Erdoğan’ı eleştirmişti. Ancak Baykal’dan bu konuda bir açıklama gelmedi. Olayın ardından Bahçeli de herhangi bir yorumda bulunmazken merakla beklenen açıklama bugün öğle saatlerinde geldi. Bahçeli, "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Davos'taki tepkisinin haklı, meşru ve yerinde olduğu" açıklamasını yaptı.

Diğer partiler ne dedi?

BBP: Genel Başkan Muhsin Yazıcıoğlu, Erdoğan'ın gösterdiği tepkiyi doğru ve yerinde bir tepki olarak gördüğünü söyledi. Yazıcıoğlu, "Tepkiyi göstermemiş olsaydı havaalanından içeri sokmazdık" dedi.

SP: Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Başbakan'ın çıkışının Türkiye'ye itibar kazandırdığını söyledi.

DSP: Genel Başkanı Zeki Sezer ise Gazze’deki katliama karşı durmasını desteklediğini ancak Davos’taki panelde gösterdiği tavrı doğru bulmadığını söyledi.

İşçi Partisi: Ergenekon tutuklusu Genel Başkan Doğu Perinçek, Erdoğan'ın Davos'ta oturumu terk etmesini “Türkiye'yi utandıracak bir hareket” diye değerlendirdi.

samanyoluhaber

 

Gölge isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 02-01-2009, 02:27   #2
Kullanıcı Adı
balbal
Standart
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, Davos’taki toplantıda gösterilen üslup ve yaklaşımı "küstahlık örneği" değerlendirerek, Erdoğan’ın tepkilerinin, yöntemleri tartışılsa bile haklı, meşru ve yerinde olduğunu söyledi.

Bahçeli, yaptığı yazılı açıklamada, Davos’ta düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu kapsamında "Gazze: Ortadoğu’da Barış İçin Yeni Model" konulu panelde yaşananlarla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

KÜSTAHLIK ÖRNEĞİ
Bahçeli, "Toplantıda, Türkiye Cumhuriyeti’ni temsilen bulunan Sayın Başbakan’a hitaben oturum yöneticisi ile İsrail Cumhurbaşkanı’nın üslup ve yaklaşımı aziz milletimizin asla kabul edemeyeceği bir küstahlık örneği olmuştur. Tartışma esnasında taşıdığı sorumluluk ve makama yönelik olarak aşağılayıcı ve nezaketsiz tavırlara maruz kalan Başbakan Erdoğan’ın aziz milletimiz adına gösterdiğini düşündüğümüz tepkileri, yöntemleri tartışılsa bile haklı, meşru ve yerindedir" dedi.

KAFALARI KARIŞTIRDI
Bunun yanında Erdoğan’ın, paneli terk ettikten sonraki basın toplantısında, "tepkisinin panel yöneticisine yönelik olduğunu, kimsenin hedef saptırmaması gerektiğini, İsrail Cumhurbaşkanı’na, İsrail halkına ve Musevilere karşı bir tepki ve tavır olmadığını" açıklama telaşına düştüğünü savunan Bahçeli, bunun, "gösterilen tepkileri zayıflattığını ve kafaları karıştırdığını" kaydetti. Bahçeli, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"Uluslararası ilişkilerde özenle seçilerek sarf edilmesi gereken sözlerin bağlayıcılığı yalnızca özürle geçiştirilemeyeceğine göre, Sayın Başbakan’ın özellikle İsrail politikalarına ve İsrail Cumhurbaşkanı’na yönelik doğrudan itham ve eleştirileri, bundan sonra Türkiye-İsrail arasında yeni bir ilişkiler sürecinin başlatılmasını gerektirecek kadar önemli ve ciddi sonuçlar doğuracaktır.

GEÇİCİ BİR HAREKET OLARAK KALMASIN
Bu bakımdan Başbakan Erdoğan’ın Türkiye’nin onurunu korumak için gösterdiğini belirttiği tavır ve tepkinin, toplantıyı terk etmekle sınırlı, anlık ve geçici bir hareket olarak kalması düşünülmemelidir.
Teslimiyetçi siyasi geçmişinde rastlanmayan bir hassasiyetle mazlum Filistinliler’in haklarının savunulmasında gösterdiği tutumun, dik durmaya devam edeceğine dair sözlerinin ve akabinde Atatürk’ün mücadelesine atıfta bulunmasının, Başbakan’ın şahsında olumlu bir değişim ve dönüşüm sürecini yaşadığına dair iyimser bir işaret olması temennimizdir."

Devlet Bahçeli, yöntemi ve yeri, yoruma açık olsa bile gösterilen kararlılık ve sonrasındaki gelişmelerin millete ümit verdiğini, yıllardır "tam bir teslimiyetle" sürdürüldüğünü iddia ettiği uluslararası ilişkilerin artık son bulacağı konusunda bütün yurtta heyecan uyandırdığını belirtti.

-DİK DURMA SIRASI ÜLKE GERÇEKLERİNE GELMELİ-
"Türk milleti, ’Ben kabile reisi değilim. T.C Başbakanıyım. Ülkemin saygınlığını ve onurunu korumam için ne gerektiyse onu yaptım’ diyen Başbakan Erdoğan’dan Davos’ta başlattığı ve kendisi için bir ilk olan bu duruşunu, kendi eseri olan önümüzdeki ağır sorunlar karşısında da sergilemesini beklemektedir" görüşünü dile getiren Bahçeli, şunları kaydetti:
"Dik durma ve onurlu tavır gösterme sırası, artık Ortadoğu’dan ülkemizin gerçeklerine bir an önce gelmeli, yıllardır hükümet tarafından tek taraflı tavizler verilerek onurumuzun zedelendiği milli meselelerimiz sürüklendiği darboğazdan acilen çıkartılmalıdır.

Bu nedenle milli bir duruş göstermek için sıra, terörle mücadele ve Türkmenlere sahip çıkılması konusunda Barzani, sözde soykırım iddialarına karşı Ermenistan, Kıbrıs Türklüğünün mücadelesinde Rum Yönetimi ve Yunanistan, taviz ve dayatma listelerine karşı Avrupa Birliği, bölgesel tehdit ve zorlamalar için ise ABD ile olan ilişkilere gelmiştir.
Türk milletinin, İsrail’e bu sözleri söylemiş bir Başbakan’dan, bundan sonra sürdüreceği uluslararası ilişkiler için Davos’ta söyledikleri ile tutarlı, yaptıkları ile uyumlu bir politika, açık ve somut bir tavır gösterilmesini artık beklemek hakkıdır."

http://www.ensonhaber.com/Politika/1...gan-hakli.html
balbal isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım