![]() |
#1 |
![]() Baykal'dan yine tuhaf açıklama !
Genelkurmay Başkanlığı'na atanan Org. İlker Başbuğ'un açıklamalarını değerlendiren Baykal, farklı bir yaklaşım imasında bulundu. Milliyet'ten Fikret Bila'ya konuşan Baykal askerden 'söz' dışında başka şeyler beklediğini anlattı. İşte Baykal'ın normalleşen Türkiye'de demokrasiyi hedef alan sözlerinin yer aldığı o yazı... "İlker Paşa çok doğru şeyler söyledi, çok güzel analizler yaptı, çok güzel saptamalar yaptı" dedikten sonra "ama" diye devam etti, "Paşalar her zaman böyle güzel konuşmalar yapıyorlar da..." Sözlerinin devamını getirmek istemedi. "Ama"yla neyi kastettiğini sorunca, "Artık komutanların konuşmaları etrafında siyasi tartışmalar yapmak istemiyorum, sanki sözle etkili olma aşaması geride kaldı gibi geliyor bana" demekle yetindi. Baykal, İlker Paşa'nın konuşmasını eksen alarak onun üzerinden bir tartışma ve beklenti yaratmak, bu sözlerin iktidarı etkileyeceği, gidişi değiştirebileceği umudu vermek istemiyor. CHP lideri, komutanların yaptığı saptama ve uyarıların "etkili olacağına" inanmıyor. "Bu güzel konuşmalar daha önce de yapıldı, ben de defalarca benzeri konuşmalar yaptım, uyarılarda bulundum. Komutanlar da benzeri konuşmalar yaptı. Sonuç ne oldu? Türkiye belli bir yola sokuldu ve öyle devam etti. İktidar bu konuşmaları, uyarıları hiç dikkate almadı. Maalesef Türkiye sokulduğu bu yolda sürükleniyor" diyor. Fren etkisi yapar mı? Baykal, bu nedenle İlker Paşa'nın sözlerinin "fren etkisi" yaratacağından kuşkulu. Baykal, bu tür saptamaların ve uyarıların tersine gelişmeler yaşanmasının da "hayal kırıklığı" yarattığını düşünüyor. Bu düşüncesi nedeniyle de İlker Paşa'nın sözlerinin etkili olup olmayacağı konusuna "ihtiyatla" yaklaşıyor. 30.Ağustos.2008 14:26:43
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Bu Habere Gelen Yorumlar..
Ali can 30.Ağustos.2008 14:45:12 Sen nesin? Allah aşkına sen fitne fesat için mi muhalefettesin?Şu ülkeye Allah rızası için bir çivi çaktın mı?Hep bozmaktan yana, hep kırmaktan yana,hep savurmaktan yana bir tavır içindesin.Buda neyi gösteriyor biliyormusun bilgiden yoksun üretmden yoksun gösterebileceğin bir proje yok bir öneri yok olumlu muhalefet yok işte onun için iktidarda kuvvetli bir muhalefet olmadığı için birazcık bazı konularda dikkatsiz kalmakta. Bedrettin Demirci 30.Ağustos.2008 14:43:26 Bahçıvan.. Hüseyin abinin dediği gibi bahçivan ergenekon.. hedef aynı,üslup aynı.. ergenekonda baykalda millete düşman.. İLHAN ÖZDEMİR 30.Ağustos.2008 14:41:23 BAŞBUĞUN SÖZLERİ baylal IN HOŞUNA GİTTİĞİNE GÖRE BENİM ASKER FOBİM DEVAM EDECEK DEMEKTİR emirelgaribinnn 30.Ağustos.2008 14:40:55 hırs gözlerini kör etmiş vurdumu oturtan g.kurmay başkanı istiyor,bizde isteriz ama milletine değil düşmanına vuranını istiyor. SELAHADDİN EYYÜBİ 30.Ağustos.2008 14:39:23 kapı dışından KAPI DIŞINDAN ANCAK SESİNİ BÖYLE DUYURABİLİR!! BURAK 30.Ağustos.2008 14:38:56 alıştı tabi baykalcım aşlıştıya her başarısızlığın sonunda hemen askerden destek alıyor ihtilal istiyor başa geçmeye çalışıyor.Artık askerlerde onun bişe ifade etmediğini samimi olmadığını anladılar.Baykalcım birak asker askerliğinin gerektirdiğini yapsın sende siyasetini yap varsa gücün geç başa yönet sana yetkiyi verecek olanlar biziz.Başka yerlerde aranıp durma Bedrettin DEMİRCİ 30.Ağustos.2008 14:38:28 Nedennnn.. Neden aceba baykalın hep hoşuna gidiyor.. Neden konuşmalar hep baykalın takdirini kazanıyor.. Veya millete bidon kafalı diyenlerin.. NEDEN ... ve sözden ötesi ne demek..sözde kalmaması nedemek.. Baykal ne bekliyor..ne istiyor.. Tunay Erbatur 30.Ağustos.2008 14:38:06 Abdurrahman Paşa? Nerden biliyon Baykal'ın Ergenekoncu olduğunu? HAni merak ettim delilin ne ki bunu söylüyorsun? yasar 30.Ağustos.2008 14:37:59 belli oldu baykal için kara göründü. sıranın kendisine geldiğinin farkına varmaya başladı. onun için avukatlıktan falan vazgeçip kışkırtılıcılığa başladı. alfade 30.Ağustos.2008 14:37:38 rot balans ayarı Sayın Baykal yeni paşaya ayarı vermek istiyor;ancak İlker Başbuğ'dan çekiniyor. Askerlerin şimdiye kadar sözleri hep lafta kalıyor biraz icraat görelim demek istiyor. Hani bir tartışmada yalnız kalırsanız kendinize bir yardımcı ararsınız ya işte Baykal da bunu yapıyor.Kardeşim devlet sana milletvekili maaşı veriyor.Allah için söyle şimdiye kadar aldığın maaşın neresini hakkettin?Şimdiye kadar ne işe yaradın?Ortamı gerip duruyorsun.Ondan bundan medet umacaksan sen nasıl bir lidersin? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Yine başlığa istinaden cevap veriyorum..
![]() |
|
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Teşekkürler Yalçın Kardeşim..++
bence baykal ergenekonun legal sözcüsü.. yani organik bir bağı olmasada hedef ve argümanlar aynı..tıpatıp aynı.. şubat soğuğu dizisini izleyenler baykalın yerini tahmin edeceklerdir.. o kadro bize karşı..baykalda onların siyasi temsizlcisi.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() Konuyu siyaset bolumune tasidim ;)
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() Dayak istiyor
|
|
![]() |
![]() |
![]() |