|
![]() |
#1 |
![]() CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın, Mersin ziyareti sırasında boynunu tutarak ittiği partili Reyhan Kaş, derdini anlatamanın isyanı içinde. İşte Kaş'ın sözleri:
Genel Başkanı Deniz Baykal'ın, Mersin ziyareti sırasında boynunu tutarak ittiği Reyhan Kaş, "Ben sadece derdimi anlatacaktım, ancak buna izin vermediler" dedi. Mersin'in Fuat Moral Mahallesi'nde eşi ve 2 çocuğu ile birlikte çiftçilik yaparak yaşamını sürdüren Reyhan Kaş, Baykal'ın, Mersin Büyükşehir Belediyesi'ni ziyareti sırasında yaşadığı olayı anlattı. Yaşanan olayın, 2000 yılından bu yana çektiği sıkıntıların bir birikimi olduğunu söyleyen Kaş, "Çok öfkeliydim kendisine, 2000 yılından bu yana bizim buralardaki tüm araziler toplandı. Benim de 35 dönüm arazim, hukuksuzca elimden alındı. Ben bu olayı ilk olarak Deniz Baykal'a yazı yazarak bildirdim. Cevap alamayınca, parti genel merkezini telefonla arayıp, sıkıntılarımı anlattım. Fakat yine bir sonuç alamadım" diye konuştu. Baykal'ın Mersin'e geleceğini tesadüfen öğrendiğini ve Büyükşehir Belediye binası önünde yaşanan olayın tamamen rastlantı olduğunu ifade eden Kaş, "Deniz Baykal'ın otobüsten inip, yürüyerek belediye binasına geleceği hiç aklımın ucundan geçmezdi. Ben o sırada kalabalığın arasında bir akrabam ile konuşuyordum. Bu sırada bir koridor oluşturuldu ve Baykal önümden geçiyordu. Ben de kendisine yaşadıklarımı anlatmak istedim, önce bağırdım duymadı, sonra kolundan çektim. Neden benim dilekçeme cevap vermediğini, kendi partilisi bir belediye başkanının yolsuzluk yaptığını söyledim. Arazilerimizin elimizden alındığını, Belediye Başkanı Macit Özcan'ın yaptıklarına neden göz yumduğunu, Kemal Kılıçdaroğlu'nun tüm Türkiye'deki yolsuzlukları ortaya çıkarıp, neden Mersin'e göz yumduğunu sordum. Ben yaşadıklarımı anlatmaya çalıştım. Duydu mu duymadı mı bilmiyorum o karışıklıkta. O sırada birileri ağzımı kapamaya çalıştı, bir el boynumu tuttu. Kendisi de iterek kurtulmaya çalıştı" dedi. Deniz Baykal'ın boğazından tutup itmesini, kendisini tanımasından ve konuyu bilmesinden kaynaklandığını ileri süren Reyhan Kaş, şöyle devam etti: "Önce beni 'hoş geldin' yapıyorum sandı, sonra kolundan tutunca yüzü değişti. Efendim ben size dilekçeler gönderdim, niçin cevap vermediniz, neden susuyorsunuz, bu belediye başkanı bütün arazilerimizi toplattı, neden yine aday gösterdiniz dedim. Beni biliyorlardı, tanıyorlardı. Bilmeseler, 'Getirin bu kadını konuşalım' demez miydi?" Kaş, tüm bu yaşanan olumsuzluklara rağmen, yine CHP'li olduğunu belirterek, "CHP'nin içinde kirli kişileri olabilir, ama bir kaç kendini bilmez kişiler için biz yolumuzdan dönmeyiz" dedi. (İHA)
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() 12 Nisan 2009 / 02:36
![]() ÇİFTÇİ EŞİNİN İSYANI CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın dün Mersin gezisi sırasında ceketine yapışan 38 yaşındaki Reyhan Kaş, arazilerinin ucuza kapatılmak istendiğini söyleyerek, "Ona derdimi anlatacaktım, dinlemedi" dedi. Kocavileyet Köyü'nde 10 yıldır milyonlarca lira değerindeki arazilerin siyaset ve iş dünyasının ünlülerince ucuz yollarla kapatıldığını öne süren çiftçi eşi Reyhan Kaş, "Arazilerimi kurtarmaya çalışıyorum" dedi. 25 Mart'ta Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen'in merkez Yenişehir İlçesi Kocavilayet Köyü'ndeki seçim çalışmaları sırasında derdini yüksek sesle anlatmaya çalışırken dikkat çeken Reyhan Taş, dün de CHP Genel Başkanı Baykal'ın karşısına çıktı. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan'ı tebrik ziyaretine gelen Deniz Baykal'a, kalabalık arasında ceketine yapışarak bir şeyler söylemek istemesiyle dikkati çeken Kaş, CHP liderinin eliyle itmesi ve korumaların yardımıyla uzaklaştırıldı. İmara açılarak yağmalandığı ilerisürdüğü arazi sorununun belediye ile ilgili olabileceği için Baykal'a da anlatmaya çalıştığını söyleyen, Fuat Morel Mahallesi'nde oturan 2 çocuk annesi Reyhan Kaş, DHA muhabirine konuyurken, merkez Kocavilayet Köyü'ndeki arazilerinin ucuza kapatılmak istendiğini, bu yüzden tehdit edildiğini ileri sürdü. Yıllardır çok sayıda mektup gönderdiği Deniz Baykal'ın sorunuyla ilgilenmesi için yardım istediğini belirten Reyhan Kaş, imara açılan bölgede milyonlarca lira değerinde arazileri bulunmasına rağmen, iki odalı evde sefil yaşam sürdüğünü söyledi. YEŞİL ALAN DENİLDİ Eşi Ali Kaş'ın babasından kalma Mersin'in metropol Yenişehir İlçesi'nin kenti ve denizi tepeden gören noktada olan Kocavilayet Köyü'nde metrekaresi 200 TL değerinde 25 dönüm arazi, evinin bulunduğu Fuat Morel Mahallesi'nde de yine metrekaresi 150 TL değerinde 10 dönüm arazileri bulunduğu belirten Reyhan Kaş, şunları söyledi: "Köyümüz arazisi, Mersin'e hakim son derece değerli arazilerden oluşuyor. `İmar uygulanıp araziniz yeşil alana gidecek' denildi. Eşimin kardeşleri buna inanarak kendi paylarını sattı. Biz bu yalana inanmadığımız için satmaya yanaşmadık. Ancak, köyümüz civarında büyük bir hızla arazi satışlarının başladığını gördük. Birileri bu arazileri `yeşil alan' olacak diye köylüleri kandırıp metrekaresini 3-5 TL'den satın aldı. Biz hissemizi satmadığımız için yıllardır tehditlerle karşı karşıyayız. Bu konuda başvurmadığımız makam kalmadı. Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, İçişleri, Adalet bakanlıkları, Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı'na dilekçeler verdim. Ancak, bu güne kadar bir sonuç alamadım. Artık, dayanacak gücüm kalmadığı için Baykal'a yaklaşarak bu sorunu anlatacaktım. Ama, beni dinlemeden boğazımdan itince ceketini bırakmak zorunda kaldım." DEVLET DAİRELERİNİ SARMIŞLAR Tek amacının Deniz Baykal'a sorununu anlatmaya çalışmak olduğunu da dile getiren Reyhan Kaş, "O an çok sinirliydim, çünkü kendisine defalarca telefon açtım, defalarca dilekçe verdim karşılık gelmedi. Olayı ilk şikayet ettiğim, dilekçe verdim kişi Deniz Baykal'dır. Daha sonra Kemal Kılıçdaroğlu'nu aradım. Baktım iyi bir adam gibi, bütün yolsuzlukları ortaya çıkartıyor. `Bizimkini de çıkartır' diye düşündüm" dedi. İnsanların kandırılıp arazilerinin alınarak büyük rantlar sağlayanlar olduğunu ileri süren Reyhan Kaş, "Tüzmen de telefonumu aldı, arayacağını söyledi ama aramadı" diye konuştu. MÜFETTİŞ ÇAĞIRACAĞINI SÖYLEMİŞTİ Bölgede büyük bir arazi rantı yaşandığını da öne süren Kaş şöyle devam etti: "Bir yerel televizyonda büyük bir rant olayı olduğunu, biz satmadığımız halde elimizden arazilerimizin alınmaya çalışıldığını söyledim. Bunun üzerine Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan beni yanına çağırdı, bir basın toplantısı düzenledi. Bu bölgede büyük bir rant meselesi olduğunu, İçişleri Bakanlığı'ndan müfettişler çağıracağını, bizim hakikaten çok kötü bir durumda olduğumuzu söyledi. Ancak, bu güne kadar hiç bir gelişme yaşanmadı." CHP'li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, iddiaların doğru olmadığını söyledi. (Vatan) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() başka bi arkadaşta yazmış görmedim silebilirsiniz
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Provakatör değil bu SAHİCİ ÇİFTÇİ.
N'ooldu Baykal efendiii?... SİZİN, HEPİNİZİN GERÇEK YÜZÜ BU İŞTE. VE ER GEÇ ORTAYA ÇIKIYOR HEPSİ. BİR BİR! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() Yönetime: Kaynaklar farklı olunca konuları silmeyelim, 'birleştirelim' arkadaşlar.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() konunun gerçekliği bir tarafa
"Kaş, tüm bu yaşanan olumsuzluklara rağmen, yine CHP'li olduğunu belirterek, "CHP'nin içinde kirli kişileri olabilir, ama bir kaç kendini bilmez kişiler için biz yolumuzdan dönmeyiz" dedi. " yüzlerine tükürülse ya rabbi şükür diyenlerden belliki... aynı şeyi Akp'den bir belediye başkanı yapmış olsa ... topraklarımız elimizden alınıyor die ortalığı yıkarlar veryansınlar ederlerdi ... hatta yetmez ya ısıtıp ıstıp önümüze koyarlar her defasında... üzgünüm ama müstehak diyorum ...! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim |
baykal, gırtlağına yapıştı, vatandaşın |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|