AK Gençliğin Buluşma Noktası
Mübarek Gün Ve Geceler Mübarek Gün Ve Gecelerimiz.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 10-19-2012, 19:14   #1
Kullanıcı Adı
Necip Fazıl
Standart Bayram farklı günlerde kutlanıyorsa ne yapmalı?


Kanal 7 ekranlarında Muhsin Bay'ın hazırlayıp sunduğu emekli Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan'ın sohbetiyle katıldığı Cuma Sohbetleri'nde bugün, yaklaşan Kurban Bayramı ile ilgili bilgiler verildi.

Nursaçan, bazı İslam ülkelerinde bayramın Cuma günü olmasıyla ilgili, 'Kurban tehlikeye girer mi?' sorusunu cevapladı.

İzleyicilerden gelen soruları yanıtlayan Necmettin Nursaçan özellikle çok merak edilen; Türkiye'de Kurban Bayramı'nın Perşembe, diğer İslam ülkelerinde Cuma olmasının kurban ibadetini tehlikeye düşürüp düşürmeyeceğiyle ilgili soruya aydınlık getirdi.

Diyanet işleri Başkanlığı'nda uzman kişilerin olduğunu, ömürlerini bu hesaplamayla geçirdiklerini söyleyen Nursaçan, konu ile ilgili açıklamasına şöyle devam etti; "Devletimizin diğer bir müessesesi olan Kandilli Rasathanesi ile işbirliği yaparak bu işi yapıyorlar, aziz milletimiz zerre kadar tereddüde, şüpheye kapılmamalıdır. Bu konuda bir hayli birikim ve tecrübenin sahibidir bizim bu işi emanet ettiğimiz insanlar. "





"HANGİ ÜLKEDEYSEK ORADAKİ UYGULAMAYA TABİYİZ"

"Suudi Arabistan'ın Cuma günü yapacaklar bayramı. Yapabilirler, bu bir hesaplama, yorum farkıdır" diyen Nursaçan son olarak; "Bizim ülkemizin bu konuda çok tecrübesi vardır. Bunun için Rü'yet-i Hilal konferansı tertiplendi. İslam ülkeleri davet edildi ve şöyle yapalım diye masaya serildi konu. Buna rağmen ayrışmalar oluyor. Nerede bulunuyorsak oradaki uygulamaya tabi oluruz, bayramı da öyle yaşarız." dedi.


Habervaktim

 

Necip Fazıl isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi