AK Gençliğin Buluşma Noktası
Güzel Sözler & Vecizeler Güzel sözler ve yolumuza ışık tutan vecizeler...

Stil
Seçenekler

Alt 02-17-2009, 16:44   #1
Kullanıcı Adı
milletinadami
Standart bayram hocadan bayanlara sohbet...
Muhtereme Müslümanlar!

Allah’ın bahtiyar kulları. Muhammed Mustafa’ya (sallahualeyhivesellem)Kurban olan cemaati müslimin,damarlarında Hz.Hadice’nin Hz.Aişe’nin,Hz.fatıma’nın kanını taşıyan Allah’ın bahtiyar kulları.Yavuz Sultan Selim’in öksüz ve yetim torunları. ……

* Biraz evvel salatüsselam getirdim.Rasülüllah’a salatüsselam getirin deyince Hepimizin salatüsselam getirmesi lazım .Rasülüllaha salatüselam getirince kabrinin başında bulunan melek hemen o salatı alıp Rasülüllah’a ulaştırırlar. Bir Hadis-i şerif te Buyruluyor ki; Ey ümmetim!Cuma günleri bana daha çok salavatı getiriniz.Çünkü ümmetimin cuma günleri getirmiş olduğu salavatı şerife bana arz olunur.Kim ki bana salavat-ı şerife getirirse bana daha çok yakın olur. *

Başka bir hadiste de; En faziletli gününüz Cuma günüdür.O gün bana daha çok salatüsselam getiriniz.Çünkü salatüsselamlarınız bana arzedilir.Sahabeler; -Ya rasülallah !bizim salatüsselamımız sana nasıl arzedilir?Sen çürümüş olursun . * Diye sorunca RAsülüllah onlara: “Allah-ü teala peygamberlerin cesetleriniyemeyi toprağa haram kılmıştır.”diye cevab verdi. *

Topraklar bayram hocanın cesedini çürütür ama Rasülüllah’ınkini çürütmez.Siz şerefli insanlar bu derslere geliyorsunuz.

* İmam-ı ebu Yusuf’un oğlu vefat etti.Kendisin de İmam-ı azam’ın dersine gitmesi gerekiyordu.Cenazenini kalkma işini havale etti ve dedi ki;Arkadaşlar şu saatte İmam-ı azam ikindi namazından sonra falanca camide ders veriyor.Siz benim oğlumun cenazesini yıkayın defnedin.Eğer ben bugün İmam-ı Azam’ın dersine gitmezsem,İmam-ı Azam da bugün benim şimdiye kadar hiç duymadığım bir meseleyi anlatırsa* *O zaman benhayatımın sonuna kadar kahrolurum.Sonra* ben bu ilmi duymamanın acısını nasıl gideririm.Evlat tatlı bir şeydir.Yürekten kopan bir parçadır ama insan ikinci bir evlat sahibi olmakla evlat hasretini giderebilir.ilim ise böyle değildir. *

Sizin ilim aşkınız da bunlara benziyor.imam-ı ebu yusufun karakterini gösteriyorsunuz.Ben sizin üzerinize vaaz edecek insan değilim.Siz melekleri de kıskandıranlarsınız. * Fatih müderrislerinden Hüsrev Efendi vardı.1965 de vefat* etti.Talebelerine buhari dersi okutuyordu.Derse her defasında neşeli giderdi.Bir sabah derse acele acele gitti.Eski neşesi yok.Talebeleri yüzüne baktı,rengi sapsarı,ona dediler ki;”hocam,her defasında derse gelirken yüzünüz neşeli idi.Bugün ise yüzünüzde bir özlem var.hayrola bir derdiniz mi var?O da; “Benim 18 yaşında bir kızım vardı .3 gündür ateşler içinde idi.Şimdi* yolda gelirken vefat haberi bize ulaştı.Ben derse kıyamadım,gelin şu dersi okuyalım da ondan sonra hep beraber cenazeye gidelim.

milletinadami isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)