08-29-2011, 16:43 | #1 |
Bayramlar Bayram ola-Hayırlı Bayramlar
Kavuşmak ne kadar güzelse, ayrılık da o kadar hüzün verici.. Üzülmüyoruz belki ama herhalde ziyadesiyle hüzünleniyoruz. Yaklaşık bir ay süreyle evlerimize, sofralarımıza konuk olan, bize hayatımızın bir yıllık muhasebesini yapma fırsatını veren, bizi gündelik telaşların içinden çekip alan, bir anlamda kendimize getiren kutlu ramazan işte gidiyor.. Oruç bizlere veda etti.. Ne mutlu ramazanın feyzinden istifade edebilenlere.. Ne mutlu ramazan ve oruç ibadetinin hazzını yüreklerinde hissederek onu yaşayabilenlere.. İşte bayram..! Nefisle yapılan çetin bir mücadelenin ödül töreni.. Kimisi aç, kimisi çıplak.. Kimisi hasta, kimisi yalnız, kimisi bin türlü sorunla saç saça baş başa, bunalımlar içinde.. Dünyanın değişik iklimlerinde, farklı coğrafyalarında aynı inancı paylaştığımız insanların acıları bayram neşemizi kaçırıyor.. Onların acıları bizim acımız oluyor çünkü.. Onlar kan, gözyaşı ve acı içindeyken sevincimiz yarım kalıyor.. Ve Bayram'ın yüreklerimize gelmesini istiyoruz.. Gönüllerimize.. Birbirimizi kucaklamak, birbirimizi anlamak, birbirimizi yüceltme fırsatını bulmak için bekliyoruz bayramı.. Birbirimizden kaçmak için asla değil.. Ve unutmayalım, bayram kesinlikle bir "tatil "değildir. Bayramınız kutlu olsun efendim! Bayramlar Bayram Ola Giden bayramlardan almadık bir tat Gardaş bu senenin bayramı nasıl? Şenay'larda bayram hergün, her saat Elif'in Döne'nin bayramı nasıl? İçinde boğulduk derdin acının Uykusu bitmedi şeyhin, hacının Üç gardaşı şehit vereh bacımın Oğulsuz ananın bayramı nasıl? Neşe topuğumda, elem boynumda Sen çoğunu anla, ben az deyim de Kim öldü, kim kaldı garip köyümde Ya bizim hanenin bayramı nasıl? Dert deşmek değildir gayem niyetim Düşündükçe sızlar kemiğim etim Gelini dul kalmış, torunu yetim Ak saçlı ninenin bayramı nasıl? Hangi eller sürer suçluyu suça Güdümlü başların destesi kaça Kimler zorlanıyor gönülsüz göçe Boş kalan binanın bayramı nasıl? İşkence altında ezilen canlar Masum yiğitlerle dolu zindanlar Ses verin mezardan ulu sultanlar Yusuf?un Kenan?ın bayramı nasıl? Bizden sandığımız bize yabancı Görünen simalar göze yabancı Kabukta bayram var, öze yabancı Söyleyin mananın bayramı nasıl? Sabahtan haber yok, ufuklar kara Semerkant kan ağlar, yanar Buhara Keşmir, Kabil, Kerkük hasret bahara Kudüs'ün, Sina'nın bayramı nasıl? Ayşe'nin bayramı gözyaşı, firak Sultan'ı derdiyle baş başa bırak Sormadan geçemem etmişim merak Nükhet'in, Nana'nın bayramı nasıl? Mücahid maddeye yapar akını Devrimci soygundan tutar yükünü Biz toprağa verdik Hikmet Tekin'i Katil'in, Zana'nın bayramı nasıl? Doğduğundan beri çamlar deviren Ekranda iftira, yalan savuran Salyası, ülkeyi göle çeviren Boynuzlu dananın bayramı nasıl? Abdurrahim Karakoç
Konu Hüdaverdi tarafından (08-30-2011 Saat 02:09 ) değiştirilmiştir.. |
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
08-29-2011, 16:43 | #2 |
|
|
08-29-2011, 19:07 | #3 |
'Bayram'sa Bayramımız.. Bayram Ola...;)
|
|
08-30-2011, 00:06 | #4 |
ak parti forum, iyi bayramlar looo,Allah kabul etsin orucu yemediyseniz.
|
|
08-30-2011, 02:08 | #5 |
|
|
08-30-2011, 02:09 | #6 |
Cümle Ümmet-i Muhammed'in Ramazan Bayramı Mübarek Olsun İnşallah...
|
|
08-30-2011, 02:25 | #7 |
|
|
08-30-2011, 03:30 | #8 |
Bayramınız kutlu ve mutlu olsun inşaallah...
Cejna we piroz be.... |
|
08-30-2011, 03:33 | #9 |
Hayırlı bayramlar...
|
|
08-30-2011, 11:00 | #10 |
Bayramınız mübarek olsun forum ahalisi
|
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|