![]() |
#1 |
![]() ![]() BDP’de “parti binası alacağız” diye halktan toplanan para ile bakın neler yapmışlar… Habervaktim'in edindiği bilgilere göre, BDP Altındağ İlçe Teşkilatı'nın organizesinde 15 Mart 2011'de BDP Altındağ İlçe Başkanlığı ilçe binasının yerini satın almak amacıyla ‘Dayanışma ve Yardımlaşma Şöleni' adı altında bir etkinlik düzenlendi. Etkinlik sonrası BDP Altındağ İlçe Başkanlığı yöneticileri halktan yaklaşık 30 Bin TL para topladı. Ama toplanan para ilçe binasının satın alınmasında kullanılmadı. Toplanan yardım paraları, örgüt içindeki kod ismi Suphi olan Abdulhamit Yarka ve BDP Altındağ İlçe Saymanı Salim Turan tarafından aralarında paylaşıldı. BDP'ye yardım olarak verilen bu parayı İlçe Saymanı Salim Turan, tefecilik ve kaçak sigara alım satımında kullanmaya başladı. ![]() YARDIM PARASIYLA TEFECİLİK Yardım parasının ilçe saymanı tarafından zimmete geçirilmesi, tefecilik faaliyetleri sırasında ortaya çıktı. Sayman Salim Turan'ın paranın 20 bin lirasını BDP Sincan İlçe Başkanı Halil Şit'e faiziyle geri almak üzere verdiği, ancak parayı tahsil edemediği anlaşıldı. Halil Şit'in aldığı 20 bin liraya karşılık, 24 bin lira vermek üzere Salim Turan ile anlaştığı öğrenildi. Parayı tahsil edemeyen ilçe saymanı Salim Turan, Halil Şit'in kullandığı 06 AL 0250 plakalı Wolswagen Caddy marka aracına el koydu. El konulan araç diğer tefecilik işlerinde kullanılmaya başlandı. KİTAPÇININ KİTAPLARINA EL KOYDULAR BDP Altındağ ilçe Başkanlığı'nın bir diğer üyesi Sunay Yiğit'in, Keçiören'de bulunan Kardeşler Kitapevi sahibi Haydar Özer'e verdiği ancak geri tahsil edemediği 10 bin TL'lik alacak da, bu Wolswagen marka araçla tahsil edilmeye çalışıldı. BDP'li Salim Turan ile Sunay Yiğit'in, el koydukları Wolswagen marka araçla 7 Aralık'ta Kardeşler kitabevine giderek parayı tahsil etmek istedikleri, ancak parayı alamayınca da kitapçıdaki kitapları gasp ettikleri belirlendi. ![]() ![]() ESNAF İHBAR ETTİ Ancak yapılan ihbar BDP'lilerin oyununu bozdu. Çevredeki esnafların kitabevinin yağmalanmasını fotoğrafladığı ve durumu polise ihbar ettiği öğrenildi. Polis 06 AL 0250 plakalı Wolswagen marka aracı içindeki kitaplarla birlikte yakaladı. BDP'nin ilçe saymanı şimdi bu aracı satmaya çalışıyor. BDP Ankara il başkanlığının BDP içindeki bu yolsuzluk ve tefecilik iddialarına ne cevap vereceği merak ediliyor. ![]() Habervaktim.com ÖZEL
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|