AK Gençliğin Buluşma Noktası

Stil
Seçenekler

Alt 12-12-2012, 12:17   #1
Kullanıcı Adı
Necip Fazıl
Standart BDP'nin imamı dolandırdı

BDP'nin alternatif cuma namazlarını yöneten imamı Ubeydullah Özmen'in adı şimdi de dolandırıcılık iddialarına karıştı. Bir beyaz eşya firmasının yetkili servisini açmak isteyen Alper Şen, yardım vaadinde bulunan Özmen'in 'İşin olması için TEMA'ya yatıracağım' diye 100 bin TL'sini dolandırdığını ileri sürdü. Şen, Özmen adına kestiği çekin, vakıfla herhangi bir ilgisi olmadığı halde TEMA Başkanı titriyle Hasip Çetin adına ciro edildiği görüldü.

BDP'nin sivil itaatsizlik eylemleri kapsamında alternatif cuma namazlarını yöneten imamı Ubeydullah Özmen'in adı yeni bir skandala karıştı. Evli olmasına rağmen Ramazan ayında Bodrum'da sevgilisiyle görüntülenen Özmen'e şimdi de dolandırıcılık suçlaması geldi. Bir beyaz eşya firmasının yetkili servisini açmak isteyen Alper Şen adlı vatandaş, aynı zamanda Anadolu Din Adamları Derneği Başkanı olan Özmen'in yardım bahanesiyle kendisini 100 bin TL dolandırdığını ileri sürdü.

İMAMIN ADINA 100 BİN TL'LİK ÇEK
Mersin ya da Adana'da bir beyaz eşya firmasının yetkili servisini açmak isteyen Alper Şen, E.Ç. isimli servis sahibi bir tanıdığı aracılığıyla tanıştığı Özmen'in, kendisine işyerini açma konusunda yardımcı olma vaadinde bulunduğunu söyledi. Şen, 'Bana yardım edeceğini, ancak TEMA Vakfı'na bağış yapmam gerektiğini söyledi. Ben de kendisine iki çek halinde 100 bin TL gönderdim. Çeklerin yüzde 80'lik bir kısmını tahsil etti' dedi.

PTT'DEN DEFALARCA PARA YATIRDIM
TEMA Vakfı'na bağış yapması için 100 bin TL'lik çek karşılığı para göndermesine rağmen Özmen'in kendisine yardım etmediğini söyleyen Şen, 'Aylarca beni süründürdü. Tavırlarından şüphelendim. Bunun üzerine TEMA Vakfı'nı aradım' dedi. Özmen'in, çeklerin arka kısmına paranın iletileceği vakıf yetkililerinin adını yazdığını ya da birisine yazdırdığını söyleyen Şen mağduriyetini şöyle anlattı: 'Bu isimleri vakıf yetkililerinden teyit ettirmek istedim. Ancak bana vakıf adına çalışan bu isimlerde herhangi bir yetkilinin olmadığını söylediler. Paranın vakfa bağışlanmadığını anladım. Ayrıca sürekli bu iş için yanıma geliyordu. Otel masrafları, uçak biletleri ve diğer kişisel harcamalarının tamamını ben karşıladım. Defalarca PTT aracılığıyla paralar yatırdım. Fakat ne geri alabildim ne de servisi açabildim.'

EVİNİN ÖNÜNDE TEHDİT İDDİASI
Özmen'in işlerini söz konusu beyaz eşya firmasının Akdeniz bölge yetkilisi üzerinden yürüttüğünden şüphelendiğini söyleyen Şen, sözlerini şöyle sürdürdü: 'Bana yardım etmeyeceğini hatta beni dolandırdığını anladığımda kendisine ulaştım ve paramı geri vermesini istedim. Bunun üzerine beni tehdit etti. 24 Mart Cumartesi günü öğleden sonra Ankara'da evinin bulunduğu yerde beni tehdit etti. Ben de korktum ve savcılığa suç duyurusunda bulunamadım. Ama yarın (bugün) suç duyurusunda bulunacağım. Ayrıca kendisine bu parayı verebilmek için ailemize ait olan evi sattım. Şimdi kardeşlerim de ben de sokaklarda yatıyoruz.'

Öyle biri TEMA'da yok
Ubeydullah Özmen, dolandırıldığını iddia eden Alper Şen'in arkadaşı Girday Şahin'e ait çek defterinden yazdırdığını belirttiği çeklerden birini birini önce SMT Vakfı'ndan Hasan Ercan adına ciro ettirdiği görüldü. Hasan Ercan da 12.05.2011 ödeme tarihli aynı çeki TEMA Vakfı Başkanı titriyle Hasip Çetin'e ciro etti. TEMA Vakfı yetkilileri ise çeklerin arkasında adı geçen Hasip Çetin isminde birinin vakıf bünyesinde çalışmadığını açıkladı. İddialara cevap veren Ubeydullah Özmen ise, iddiaların asılsız olduğunu söyleyerek, "Öyle bir şey yok. Yalan dolan bunlar. Aslı astarı yok" dedi.

YENİ ŞAFAK

Necip Fazıl isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)