AK Gençliğin Buluşma Noktası
Darbeler ve Darbe Girişimleri Darbeler ve darbe girişimleri hakkında bütün haber ve duyuruları bu bölümde paylaşalım.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 04-24-2009, 21:36   #1
Kullanıcı Adı
Necip Fazıl
Standart Bedrettin Dalan dönmüyor!
Bedrettin Dalan dönmüyor!

İstek Vakfı'nın Başkanı Bedrettin Dalan, Doğan medyasına, tansiyonunun çok yüksek olduğunu dönmeyeceğini söyledi.


Aydın Doğan'ın da mütevelli heyeti üyesi olduğu İstek Vakfı'nın Başkanı Bedrettin Dalan, Doğan medyasına konuştu. Dalan, suçlamalara cevap verirken, dönüş konusunda çelişkili davrandı.

İstek Vakfı Başkanı Bedrettin Dalan, operasyonların arkasında başka oyunlar olduğunu öne sürerek "Bu oyunlar Anayasa'ya ve TSK'ya karşıdır" iddiasında bulundu.

İstek Vakfı Başkanı ve eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Bedrettin Dalan tedavi için bulunduğu ABD'de Milliyet'e görüşlerini aktardı. Dalan, telefonda sorulara şu cevapları verdi:

Arazinizde bulunan silahlara ne diyorsunuz? O araziyi niye almıştınız?

- Çok güzel bir koydu; yaz okulu ve dil okulu açarız diye aldık. Tam inşaat planları yaparken askeri üs yanımıza geldi ve inşaat yasağı kondu. En son 12 sene önce benim bile izinle girebildiğim bir arazi. Ondan beri bizden tek kişi girmedi.

Sadece üç ay önce TSK ile aramızdaki istimlak davası nedeniyle görevli hakim ve avukatımız özel izinle girdi. 'Dalan'ın müthiş cephaneliği' diye manşet atıyorlar. Hayatımda hiçbir gazeteyi mahkemeye vermedim ama bunları vereceğim. Arkasında başka oyunlar var.

Size isnat edilen suçları biliyor musunuz?

- Keşke birileri bana açıklasa. Bana isnat edilen bir suç
yok.Genel manada 'kuvvetli şüpheli' diye bir şey bulmuşlar, öyle diyorlar.

Siyasetle bağlantınız var mı?

- Ben 15 yıl önce aktif siyaseti bıraktım. Ama genel olarak
Türkiye'nin laik, demokratik hukuk devleti olması için yemin ettim. Bunu İstek Vakfı'nın tüzüğüne ve üniversitenin kuruluş bildirgesine de yazdırdım. Galiba bazıları buna gocunmuş ki bize saldırıyor.

Üniversitenizin dış ilişkileri, öğrenciler etkilendi mi?

- Tam tersi daha da güçlendi. Bağlantılı olduğumuz üniversitelerin hepsi ne olduğumuzu çok iyi biliyor. İstek Vakfı okullarına ilgi daha da arttı.

Bu operasyonlarda neden hedef oluyorsunuz sizce?

- Dediğim gibi arkasında başka oyunlar var. Bu oyunlar,
Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'na ve onu savunan sivillere ve savunma görevini yasadan alan TSK'ya karşıdır. Psikolojik harp teknikleri kullanılıyor. Şemdinli'de de denediler. Birileri hakkında zan yaratmak için bunu kullanıyorlar. Bunun arkasında dış destekli ve içeriden işbirliği yapan kesimler var. Amaç Anayasa'nın ilk üç maddesini değiştirmektir.
Dönme niyetiniz
yok mu? Sağlığınız ne durumda?

- Geldiğimden bu yana çok daha iyiyim. Ağustosa kadar raporum geçerli. Ama tansiyonum iki gün iyi gidiyorsa, üçüncü gün fırlıyor. Bu ortamda dönüp de sağlığımı tehlikeye atmayı doğru bulmuyorum. Olay çok politize hale getirildi. O tartışma ortamının içinde sağlığımı daha da bozamam.

Haberkapısı

 

Necip Fazıl isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 04-24-2009, 21:44   #2
Kullanıcı Adı
BlueMoon
Standart
suçu olan insan kaçar, yarası olan gocunur. demekki bu işte onunda bir parmağı var yargılanıp hapse girmekten korkuyor. Bazı çevreler de medyayı kullanarak bunların hala masum olduklarını savunuyor. Bir de bu tezi savunanlar Türkiyenin en okumuş en saygın insanları. Hala aklım almıyor. O kadar akademisyen emekli paşa en yüksek seviyeli insanlar nasıl böyle bir işe kalkışırlar ? buna nasıl tenezzül ederler, en az onlar kadar bilgili ve okumuş bazı çevrelerde herşey gün gibi ortada iken nasıl olur da bunların suçsuz olduğunu savunur. Yasadışı desteklerine de 2.Cumhuriyet mitingleri adı altında devam edeceklermiş. Benim zavallı halkım da Cumhuriyet elden gidiyor, Laiklik tehlikede söylemlerine kanıp sokaklara dökülecek. Yazık çok yazık bunlara izin vermememiz gerekiyor. Başbakanımızın 1995 de söylediği güzel bir söz var bu gözaltındaki kişilerle ilgili


" Bir insan ne kadar okumuş olursa olsun, ne kadar saygın olursa olsun, eğer kalbinde iman ve Allah korkusu yoksa o kişi sadece kitap yüklü bir merkeptir"
BlueMoon isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım