AK Gençliğin Buluşma Noktası
Diğer Partiler Diğer Partiler ile ilgili propaganda ve reklam dışındaki bütün paylaşımlarımızı burada yapıyoruz.

Stil
Seçenekler

Alt 02-13-2009, 10:28   #1
Kullanıcı Adı
CiCi_41
Thumbs up Bekaroğlu, rakiplerine meydan okudu
Saadet Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Bekaroğlu, Milli Görüş çizgisini hiçbir zaman bozmadığını söyledi.

İşte Mehmet Bekaroğlu'nun İstanbul'la ilgili projeleri ve o röportaj:

Efendim öncelikle adaylığız hayırlı olsun diyerek söyleşimize başlamak istiyorum. Okurlarımızın ve tabanınızın merak ettiği bir konu var. Bekaroğlu 2005 yılında neden istifa etti ve şimdi neden geri döndü sorusu. Bu konuda neler söylemek istersiniz?

Öncelikle adaylığımızın İstanbul'umuza ve milletimize hayırlı olmasını dileklerimle teşekkür ediyorum. Ben 2005 yılında Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcılığı ve Üyeliğinden istifa ettim. Bu istifamın gerekçesini de net bir şekilde ortaya koymuştum. Benim problemim Saadet Partisi'nde yürütülen işleyişleydi. Ben asla ne Milli Görüş'ün genel espirisi ile ne de Saadet Partisi'nin idealleriyle ilgili bir problem yaşamadım. Bu süreç içerisinde de Milli Görüş eğer Milletin ve insanlığın adalet ve eşitlik arayışı ise ki bence öyledir, ben bunu katıldığım bütün konferanslarda, bütün söyleşilerde ve medya röportajlarında dile getirdim. Saadet Partisi'nin bu milletin vicdanının sesi olduğunu her fırsatta dile getirerek, geçtiğimiz genel seçimlerde oyumu Saadet Partisi'ne vereceğimi de medya aracılığı ile açıkça deklare ettim.
Efendim adaylık sürecinizle ilgili konuşacak olursak. Adaylık teklifini siz mi talep ettiniz, yoksa partinizden mi böyle bir talep geldi?
Saadet Partisi'nde yeni bir süreç başladı. Yeni genel başkanla birlikte yöntemle ilgili bir takım değişiklikler oluşmaya başladı. Ve bu yenilik sürecinde sayın genel başkan bizi arayarak, destek istedi. Eğer siz tekrar fiili olarak çalışırsanız, güçleniriz, güçlenmemiz demek bu milletin vicdanının sesinin daha gür çıkması demektir ve bunun büyük bir vebal olduğunu da iletti. Sonrasında da bizi ikna etti. Ve görev olarak ta bize İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı görevini tevdi etti. Ve şunu ifade etmeliyim ki: Bekaroğlu'nun Saadet'te yeniden geri dönmesi diye bir şey söz konusu değildir. Biz zaten bu camianın içerisindeydik ve çalışmalarımızla söylemlerimizle buradaydık.
Efendim, İstanbul'da ki projelerinizi sormadan önce isterseniz Milli Görüş Belediyeciliğinden biraz bahsedelim. Sizce Milli Görüş Belediyeciliği nedir?

1994'te Milli Görüş Belediyeciliği İstanbul Başta olmak üzere bir çok ilde kazanıldı. Ve bu yıllarda yerel yönetimlerde devrim niteliğinde hizmetler yapıldı. Bakın Erbakan'ı tartışabiliriz, yaptıklarını, yapmadıkları ve yapamadıklarını konuşabiliriz, 28 Şubat ve sonrasını değerlendirebiliriz. Ama Erbakan'ı tanımlamaya kalkarak, onun en temel özelliği sadece Türkiye'de değil bu coğrafya da Ortadoğu'da bu milletin bu ümmetin Ezilen mazlumlarının, itilmiş, hakları gasp edilmiş, merkezden yani devletten uzaklaştırılmış insanların çocuklarının da bu devleti yönetebileceğini, ortaya koyan bunun mücadelesini ve pratiğini ortaya koyan bir insandır. Bağımsız, hem fikir hem tarz olarak bağımsız bir siyaseti geliştirmiştir. Zaten imside oradan gelmektedir. Milli Görüş denmiştir bu yeni siyaset modeline. Bu tek başına büyük bir olaydır.
Hayır şimdikiler gibi, birilerine bağımlı değil de bu ülkenin çocuklarının bu ülkeyi yöneteceğine inanmış ve bunu uygulamıştır Erbakan. Ve bu inancın adına da Milli Görüş denilmiştir.
Şuan hala bağımlı siyasetler, bazı merkezlerden yönlendirilen yöneticiler, deniz aşırı ülkelerden gelen emirlerle yönetiliyoruz.
1994'te belediyeleri almak, o zamana kadar Türkiye'de mevcut olan yönetici anlayışını tep parti döneminden, CHP'den kalan 'Devletlü' anlayışını değiştirmiştir. Yapılan ve yapılmayan birçok şeyi tartışabiliriz yine ama, ilk defa belediye başkanının ahlakın içinden birileri olabileceği kanıtlanmıştır. Bu 1. Milli Görüş Belediyecilik döneminde olmuştur. Bunun yanı sıra yine önemli sayılacak bir başka icraat daha yapılmıştır bu birinci dönemde. Mühendislik anlamında dev atılımlar geçekleştirilmiş, adeta devrim yapılmıştır. Kaynaklar israf değil tasarruf edilerek halka aktarıldı.
28 Şubat'la birlikte Milli Görüş anlayışı, Yerel ve Genel Yönetimlerden uzaklaştırılmış, Milli Görüş bölünmüş ve parçalanmıştır. Birileri artık reel politik yapacağız diyerek, daha önceki sağ partiler ne yaptıysa onları yapmak için yola çıktılar.

AKP, bir Doğruyol Partisi veya ANAP'la aynı mı sizce?

Hayır tamamen farkı yoktur demiyorum. Fakat icraat olarak aynı şeyleri yapıyorlar. Hatırlayın Milli Görüş Belediyelerinde bütün belediye başkanlarının odalarında ve koridorlarında 'Rüşvet alanda verende Mel'undur' sloganlarının yazıldığı tabelalar asılmıştı. Bu tabelalar şimdi kaldırıldı.

Siz asacak mısnız?

Evet, hem asacağız, hem de bu sözün gereğini yerine getireceğiz. Şimdi ise Milli Görüş'ün belediyecilik anlamında ikinci dönemi başlıyor. Bu yeni dönemde geçmişte de yapılam Mühendislik çalışmaları devam edecek fakat, yerel yönetimlerde Mühendislik yeterli olmuyor. Buna estetik ve etikle bütünleştirmek gerekiyor biz geldiğimizde bunu yapacağız. Bunu da yaparak belediyecilik anlamında bir devrim daha gerçekleştireceğiz.

Yönetimsel anlamda bir değişiklik yapacak mısınız?

Bakın bugüne kadar Merkez Sağ partiler reylerini milletten alıp, yönetimleri güç odakları, lobiler, finansal güçler ve çeşitli etki merkezleriyle yönetti. Oyları halk verdi ama yönetimde söz hakkı bulamadı.
Hiçbir belediye vatandaş tarafından denetlenemediği gibi ne yapılıp edildiği hakkında da vatandaşa bilgi verilmedi. Örneğin İstanbul'a 3. Köprü yapılacak. Bu köprü nerede ne zaman yapılacak kimse bilmiyor. Vatandaştan gizleniyor. Bu köprü gerekli mi bu bile vatandaşa sorulmuyor. Buna kendileri karar verdi. Nerede olacağına da kendileri karar verdi. Bu konuda vatandaşa bilgi verilmiyor.

Bilmesi neyi değiştirecek?

Bakın birileri, yani yönetimde söz sahibi olan güçler, bu köprünün nerede yapılacağını biliyor. Ve boğaz kenarında köprü güzergahında, parsel parsel arsalar kapatıyor. Yani rant kaydırılması yapılıyor. Bilmesi neyi değiştirecek söyleyeyim. Bakın siz İstanbul'da yaşayan bir vatandaş olarak, İ.E.T.T arazisinde ne yapılmasını isterdiniz? Bu size soruldu mu? Hayır. Birileri karar verdi ve orayı satma kararını aldı. Ne yapılacak yüksek yüksel binalar yapılacak, alış evriş merkezleri dikilecek, daireler yapılıp zenginlere satılacak. Yine bir rant kapısı açıldı. Ben iddia ediyorum bu halka sorulsaydı ki: 'İ.E.T.T arazisinde ne olmasını istersiniz?' diye, bu halk orada yeşil alan, kültür merkezi isteyecekti. Ama bunu yapmak rantı engellediği için sorulmadı.

Siz ne yapacaksınız?

Biz belediye ile ilgili bütün yapacağımız büyük projelerde halkın görüşünü soracağız.

Nasıl?

Bunu gelişmiş teknolojiden faydalanarak internet ortamında veya referandumla yapabilirsiniz. Yani bu kentte yaşayan insanlara kentle ilgili büyük projelerde söz hakkı vereceğiz. Onlarla birlikte karar verecek ve alınan karar neticesinde de uzmanlarla birlikte oturup mimari ve estetik açıdan en güzeli en ucuza mal etmenin yollarını arayacağız. Bu bir hizmette yapılacak devrimdir. Belediyenin bütün icraatleri denetlenebilir olacak. Yani hiçbir imar toplantısı kapalı kapılar ardında kimseden habersiz bir şekilde yapılmayacak.
Bugün kentsel dönüşüm adı altında korkunç bir yağma var. Şu tek tek yolsuzluk yapıyor, yapmıyor demek probleme çözüm üretmez. Tabiî ki buda çok önemli. Eğer Sayın Kılıçdaroğlu'nun çantasında varsa bir yolsuzluk dosyası onu bir an evvel gerekli ve etkili birimlere vermeli ve bu yolsuzlukları yapanların ceza almasını sağlamalıdır. Ama o da arkası yarınları oynuyor. Var işte bu kadarı arkası yarın. Esas yapılması gereken iş bataklığı kurutmaktır. Sinek öldürerek bir yere varılamaz. Bataklığı kurutmak içinde saydamlığı kurmak ve belediyeleri denetleme mekanizmalarını oluşturmamız gerekmektedir. Eğer siz kapalı kapılar ardında imar komisyonu toplantısı yapıyor ve dünya kadar rant, servet aktarımı şeklinde rant olanağı sağlıyorsanız, burada yolsuzluk olur kardeşim. Bunu önleyemezsiniz. İnsanlar melaike değil ki herkes insan dolayısı ile Müslümanım demek, bilmem ne olmak sigorta değildir.

Konu CiCi_41 tarafından (02-13-2009 Saat 10:31 ) değiştirilmiştir..
CiCi_41 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 02-13-2009, 11:03   #2
Kullanıcı Adı
ebu ubeyde
akpye oy vermiş 7 ceddimi örgütledim ŞİMDİ SAADET diyecekler
ebu ubeyde isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-13-2009, 11:59   #3
Kullanıcı Adı
islam
Exclamation
Her Nekadar Bizi Anlamasalarda inanmasalarda...Benim Ailemde AKP'ye vermişti...
Şimdi Biz VE Ailenin bir Bölümü(aile Derken köy ) Saadete Geldiler....
Ve Diğer Tarafın Yüzde %40'ın %90'nı SultanGaziDE CHP Adayı ERCAN KARABAYIRA verecekler... İster inanılsın ister inanılmasın... Davos çıkışına rağmen AKP yeni furya kopartılana denk Kan kaybediyor ve kaybedecek....

( C(e)H(e)P(e) )Oy verenler O Zİhniyete değil Akrabası Ercana Oy veiyor...)
Her nekadar etmeyin.... DEsekte !!!
islam isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-13-2009, 12:26   #4
Kullanıcı Adı
ankara--24
ŞİMDİ SAADET
ankara--24 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-13-2009, 12:35   #5
Kullanıcı Adı
redyellow
Ben istanbulda yarışın akp ile chp arasında geçeceğini düşünüyorum. Bekaroğlu'nun, Saadet partisinin kazanmasını tabiki çok istiyorum ama şansını çok çok düşük görüyorum.

Bunu da açık yüreklilikle yazmak zorundayım.

Hayırlı olmasını dilerim... ülkemiz için, istanbul için ne hayırlı ise o olsun.
redyellow isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-13-2009, 13:17   #6
Kullanıcı Adı
SEMTEM
saadetşi kardşlerime saadetli rüyalar görmeye devam edin fakat kendinizi çok inandırmayın seçim akşamı yaşayacağınız büyük bir şok olacak geçen seçimlerde sizin üyeniz sandık görevlileriniz bile AK PARTİye oy verdi burada konuşan saadetli kardeşlerinde aklı selimi görüp seçim günü AKPARTİ ye oy vereceklerine adım gibi eminim yani sandığa kadar saadet sandıkta AK PARTİ )))))
DURMAK YOK YOLA DEVAM
SEMTEM isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-13-2009, 14:08   #7
Kullanıcı Adı
islam
Exclamation
Alıntı:
SEMTEM Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
saadetşi kardşlerime saadetli rüyalar görmeye devam edin fakat kendinizi çok inandırmayın seçim akşamı yaşayacağınız büyük bir şok olacak geçen seçimlerde sizin üyeniz sandık görevlileriniz bile AK PARTİye oy verdi burada konuşan saadetli kardeşlerinde aklı selimi görüp seçim günü AKPARTİ ye oy vereceklerine adım gibi eminim yani sandığa kadar saadet sandıkta AK PARTİ )))))
DURMAK YOK YOLA DEVAM
Bay TEn-tEN... sayın SİTEM
Rüya Mı ? Siz Ümmetin Sesiz Çığlığını Duymadan Bizleri Göreceksiniz... Partimizin Müktedir... Siyaseti ile Sadece Türkiye'e için değil... Ümmetim Muhammet için... Yeniden Büyük Türkiye Yeni Bir dünya için....
Önce Ahlak ve Maneviyat ile...
İnsan Hakları Ve Özgürlükler ile Devlet Millet Elele MilliGörüşle...
Sizin Eski Çobaqn Sülo Taktikleriniz Kazanmayacak...
Biz Küfre Boyun eymedik...Rüzgara Asla Boyun Eymeyeceğiz....
islam isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-13-2009, 14:32   #8
Kullanıcı Adı
redyellow
Alıntı:
DURMAK YOK YOLA DEVAM
İyi güzel yazıyorsunuzda şunu unutuyorsunuz.

Yüzde 1 bile alsak biz kazanacağız!

Niye?

Onu da siz düşünün ve yorumlayın.
Alt 02-13-2009, 14:35   #9
Kullanıcı Adı
SEMTEM
EMİNİM O ZAMAN CE HA PE LİSİN
SEMTEM isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-13-2009, 15:23   #10
Kullanıcı Adı
redyellow
Alıntı:
EMİNİM O ZAMAN CE HA PE LİSİN
!!!Allah muhafaza!!!

Her emin olduğunuz konuda bu şekilde eminseniz yandı gülüm keten helva

Eskiden beri sol kesimde, inanan insanların karşısındaki kesimde bir huy vardı:

Dİnden bahsettin mi... imandan, başörtüsünden vs. bahsettin mi hemen HA SEN REFAHCISIN derlerdi....

Son dönemlerde forumlarda bu konulardan biraz bahsedince haaa sen AKPLİSİN diyorlar....

Şimdi de sizi gördüm:

Bi şey yazınca HAAAA SEN CHP'LİSİN diye bir önyargıya sahip olan...

Bu şekilde devam ederseniz diğerlerinden bir farkınız olmayacak....(burdaki yazım şahsidir, genelleme yoktur, bu şekilde düşünmeyen arkadaşlarımız buraya dahil değildir)

Karşıt bi şey yazarsak, size ters gelen bir şey yazarsakmutlaka chpli olmak zorundayız değil mi?

Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir)