AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Alt 12-19-2008, 03:09   #1
Kullanıcı Adı
Üç mevsim
Standart "Ben de (Türklerden) Özür Dilerim" diyen bir Ermeni
Özür Meselesinin Aslı Astarı

www.ozurdiliyoruz.com adlı internet sitesinde başlayan özür kampanyasını Adalet Ağaoğlu, Ahmet İnsel, Ali Nesin, Alper Görmüş, Asaf Savaş Akat, Baskın Oran, Cengiz Aktar, Coşkun Aral, Doğu Ergil, Ece Temelkuran, Ferhat Kentel, Hale Soygazi, Halil Berktay, Hasan Cemal, İbrahim Kaboğlu, İpek Çalışlar, Julide Kural, Lale Mansur, Neşe Düzel, Oral Çalışlar, Perihan Mağden, Ragıp Duran, Şerafettin Elçi, Tarhan Erdem, Yasemin Çongar, Yavuz Bingöl gibi isimlerle beraber aşağıda yer alan önemli aydınlarda destekledi.

Yeni Şafak Yazarları: Ali Bayramoğlu, Koray Düzgören, Hüseyin Hatemi

Zaman Yazarları: İhsan Dağı, Şahin Alpay, Bejan Matur

Mazlum-Der Eski ve Yeni Genel Başkanları:Ayhan Bilgen, Ömer Faruk Gergerlioğlu

Genç Siviller'in önde gelen ismi: Yıldıray Oğur

Avukat: Kezban Hatemi

Referans Yazarı: Cengiz Çandar

Tarihçi: Murat Belge

Yazar: Ömer Laçiner

Yazar: Ümit Fırat

Kemalizmi eleştirdiği için hain ilan edilen, hapis cezası alan, mahkeme kararıyla Atatürk hakkında konuşması yasaklanan ve üniversite hocalığına son verilen: Atilla Yayla

Tüm bu isimlerin desteklediği ve bir bardak sıuda fırtına koparılan metin şuydu:

"1915'te Osmanlı Ermenileri'nin maruz kaldığı Büyük Felâket'e duyarsız kalınmasını, bunun inkâr edilmesini vicdanım kabul etmiyor.
Bu adaletsizliği reddediyor, kendi payıma Ermeni kardeşlerimin duygu ve acılarını paylaşıyor, onlardan özür diliyorum."

Ve Beklenen Oldu Özür Kampanyası Amacına Ulaşıyor. Taraf Yazarı Markar Esayan bir Ermeni olarak Türkler'den özür diledi

Taraf Yazarı Markar Esayan

İşte Taraf Yazarı Markar Esayan'ın Türkler'den Özür Dilediği 18 Aralık Perşembe tarihli yazısından bir bölüm:

"Ben de bir Ermeni olarak ASALA cinayetlerinden dolayı kendimi hiç suçlu ve sorumlu hissetmedim. 1915’ten sonra Rus ordusuyla gelip doğuda Müslümanları öldüren katillerle de bir empati geliştirecek halim yok. Bilakis, her iki dönemde katledilen tüm insanlar adına, en az 1915’te öldürülen Ermeniler için duyduğum acı kadar keder ve üzüntü var içimde. Böyle bir dünyada yaşadığım için çok kederliyim. Hepsi için, Habil’den beri öldürülen her bir can için çok üzgünüm. Hani bir faydası olacaksa, “Önce Ermeniler özür dilesin” diyenler var ya, eğer samimiyseler, hiç gocunmadan da özür dilerim; özür dilerim."

"Ben de Özür Dilerim" başlıklı yazının tamamını okumak için tıklayın

19 Aralık 200 Cuma

Konu Üç mevsim tarafından (12-19-2008 Saat 04:28 ) değiştirilmiştir..
Üç mevsim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 12-19-2008, 12:40   #2
Kullanıcı Adı
reyAKbay
Anlayamıyorum...Düşünüyorum içinden çıkamıyorum...Aydın diyoruz eyvallah,oy vermişler e doğaldır diyoruz buna da eyvallah peki orda zaman gazetesi yahut yeni şafak gazeterlinin yazarlarının işi nedir?Bu tezatlığa anlam veremeyen bir ben miyim yoksa bilmediğim birşey mi var?Eksikliğim nerede?Hangi mantık bu? Bana lütfen birisi açıklasın...
reyAKbay isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)