|
![]() |
#1 |
![]() Özür Meselesinin Aslı Astarı
www.ozurdiliyoruz.com adlı internet sitesinde başlayan özür kampanyasını Adalet Ağaoğlu, Ahmet İnsel, Ali Nesin, Alper Görmüş, Asaf Savaş Akat, Baskın Oran, Cengiz Aktar, Coşkun Aral, Doğu Ergil, Ece Temelkuran, Ferhat Kentel, Hale Soygazi, Halil Berktay, Hasan Cemal, İbrahim Kaboğlu, İpek Çalışlar, Julide Kural, Lale Mansur, Neşe Düzel, Oral Çalışlar, Perihan Mağden, Ragıp Duran, Şerafettin Elçi, Tarhan Erdem, Yasemin Çongar, Yavuz Bingöl gibi isimlerle beraber aşağıda yer alan önemli aydınlarda destekledi. Yeni Şafak Yazarları: Ali Bayramoğlu, Koray Düzgören, Hüseyin Hatemi Zaman Yazarları: İhsan Dağı, Şahin Alpay, Bejan Matur Mazlum-Der Eski ve Yeni Genel Başkanları:Ayhan Bilgen, Ömer Faruk Gergerlioğlu Genç Siviller'in önde gelen ismi: Yıldıray Oğur Avukat: Kezban Hatemi Referans Yazarı: Cengiz Çandar Tarihçi: Murat Belge Yazar: Ömer Laçiner Yazar: Ümit Fırat Kemalizmi eleştirdiği için hain ilan edilen, hapis cezası alan, mahkeme kararıyla Atatürk hakkında konuşması yasaklanan ve üniversite hocalığına son verilen: Atilla Yayla Tüm bu isimlerin desteklediği ve bir bardak sıuda fırtına koparılan metin şuydu: "1915'te Osmanlı Ermenileri'nin maruz kaldığı Büyük Felâket'e duyarsız kalınmasını, bunun inkâr edilmesini vicdanım kabul etmiyor. Bu adaletsizliği reddediyor, kendi payıma Ermeni kardeşlerimin duygu ve acılarını paylaşıyor, onlardan özür diliyorum." *** Ve Beklenen Oldu Özür Kampanyası Amacına Ulaşıyor. Taraf Yazarı Markar Esayan bir Ermeni olarak Türkler'den özür diledi ![]() Taraf Yazarı Markar Esayan İşte Taraf Yazarı Markar Esayan'ın Türkler'den Özür Dilediği 18 Aralık Perşembe tarihli yazısından bir bölüm: "Ben de bir Ermeni olarak ASALA cinayetlerinden dolayı kendimi hiç suçlu ve sorumlu hissetmedim. 1915’ten sonra Rus ordusuyla gelip doğuda Müslümanları öldüren katillerle de bir empati geliştirecek halim yok. Bilakis, her iki dönemde katledilen tüm insanlar adına, en az 1915’te öldürülen Ermeniler için duyduğum acı kadar keder ve üzüntü var içimde. Böyle bir dünyada yaşadığım için çok kederliyim. Hepsi için, Habil’den beri öldürülen her bir can için çok üzgünüm. Hani bir faydası olacaksa, “Önce Ermeniler özür dilesin” diyenler var ya, eğer samimiyseler, hiç gocunmadan da özür dilerim; özür dilerim." "Ben de Özür Dilerim" başlıklı yazının tamamını okumak için tıklayın 19 Aralık 200 Cuma
![]() Konu Üç mevsim tarafından (12-19-2008 Saat 04:28 ) değiştirilmiştir.. |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Anlayamıyorum...Düşünüyorum içinden çıkamıyorum...Aydın diyoruz eyvallah,oy vermişler e doğaldır diyoruz buna da eyvallah peki orda zaman gazetesi yahut yeni şafak gazeterlinin yazarlarının işi nedir?Bu tezatlığa anlam veremeyen bir ben miyim yoksa bilmediğim birşey mi var?Eksikliğim nerede?Hangi mantık bu? Bana lütfen birisi açıklasın...
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|