05-28-2008, 01:26 | #1 |
Ben Şoktan Çıkamadım!Buyrun Sıra Sizde
Çarşı artık yok! Beşiktaş'ın ünlü taraftar grubu Çarşı, varlığını sona erdirme kararı aldı. Çarşı ile ilgili "Asi Ruh" belgeselinin Beşiktaş Kültür Merkezi'ndeki galasında konuşan tribün lideri Alen Markaryan, Çarşı'nın Beşiktaş'ın önüne geçtiği yönündeki eleştiriler ve çeşitli spekülasyonlar sebebiyle "Çarşı kendini feshetmiştir" dedi ve ekledi: "Çarşı artık yok !..". Çarşı grubunun resmi sitesi forzabesiktas.com'da, Alen Markaryan adına açıldığı belirtilen başlıkta da haberin doğru olduğu teyid edildi ve "Kanallarda ve internet sitelerinde geçen haber doğrudur. Çarşı ismi bitmiştir." ifadesi yer aldı ligtv.com.tr
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
05-28-2008, 01:37 | #2 |
:o çok saçma bi neden
|
|
05-28-2008, 01:48 | #3 |
Bence de Çarşı, Beşiktaş' ın önüne geçmişti...
Ama feshetmek biraz ağır olmuş; sadece ÇArşı biraz daha geri çekilip, Beşiktaşlılık öne çıkarılsaydı daha mantıklı olurdu... |
|
05-28-2008, 01:50 | #4 |
Ne diyelim beşiktaş camiasına hayırlı olsun çarşı bitti..
|
|
05-28-2008, 01:51 | #5 |
HAYIR OLAMAZ BOYLE BİŞEYYY ÇARŞIYI KİMSE BİTEREMEZZZ
ÇARŞI KAPANMAYA KARŞIIIIII |
|
05-28-2008, 01:59 | #6 |
Bana göre de çok ağır bir karar olmuş :-\ |
|
05-28-2008, 02:01 | #7 |
çarşı bu defa kendine karşı
|
|
05-28-2008, 10:09 | #8 |
çarşı ismi yok,insanları yok değil.
Grup kapandı diye gruba üye insanlar maça gitmicek diye bir şey yok tabi,yine gider buluşur bağırırlar :-* Şimdi ortaya 2-3 grup çıkar o kadar.Belki kapalıda bu ayrım yüzünden kavga çıkar belki çıkmaz,veya 'asya kartalları' grubuna katılır herkez olay çözülür kökten.Veya 'karagümrük' grubuna. Sadece isim gitti,zaten bu isim Beşiktaştaki 'çarşı'dan gelme,oranın esnafı koymuştur bu ismi,devam eder :-* |
|
05-28-2008, 10:10 | #9 |
Valla ben çok şaşırdım :o
|
|
05-28-2008, 17:00 | #10 |
"çarşi kapalının ortasında sıralanan bir gurup değildir. çarşi bir ruhtur. çarşi, new york’da metro trenine yazılmış siyah beyaz bir grafitidir, prag'da duvara yazılmış bir yazıdır, erzincan'da bir dağın yamacına yazılmış sevgidir, adana'da bir rengi bozuk derneğinin duvarlarına boyanmış siyah'la beyazdır, galatasaray lisesi duvarına yazılmış "çarşi ulan" işaretidir. bir tiyatro sahnesinde hiç bir dekora uymadan sırtında taşınan kutsal beşiktaş formasındadır çarşi. zonguldak'ta maden göçüğünden çıkarıldığında ilk nefesle sorulan "maç kaç kaç?" sorusundadır çarşi. hakeme kızdığında "satanist hakem" diye bağırıp gündemi takip edenlerdir. atatürk’e dil uzatan dönemin milletvekili hasan mezarcı'ya "hasan mezarcı'ya kafam girsin" diyen tezahüratıyla cumhuriyet'in kemalist çizgisindeki duruşunun ödünsüz sesidir. ezik civcivler'in yalakalıklarına "tek adam, atam" yada "bir pankartta verhaugen’e aç avrupa şampiyonu ol fener" diyen zekadır. beşiktaş aşkını pankartlarda "başka boyutların tanrısı" diye ifade eden kalp’dir. ceza'sı gereği boş kalmış tribünlere "ruhumuz yeter" yazan yüreklerdir. kaşınanı tesislerinde ziyaret eden yada ellerine verdikleri "cobarde gallina ortega (korkak tavuk ortega)" pankartıyla maymun edenlerdir. "erkek adam renkli takım tutmaz" deyip alemi dut yemiş bülbüle çevirenlerdir. "işıklar söndüğü zaman tüm fenerliler güzeldir" pankartıyla herkesi güldürenlerdir. "bizim taraftarımız daha fazla" diye böbürlenenlere "en fazla sinek'de bokun üzerinde olur" cevabını yapıştıranlardır. futbolcusuna kızdığında "aşkımız renklere sizlere değil" diyen renk aşkıdır. 2 km bayrak yapıp dünya rekoru kıran sevgidir, o bayrağın en arkasında hiç bırakmadan duran 72 yaşındaki teyzedir. tribünde bir doktordur, işçidir, iş adamıdır, okuma yazma bilmeyen bir sokak çocuğudur, profesördür. omuz omuza zıplayıp "beşiktaşım benim biricik sevgilim" diye gözünde yaş gırtlağını yırtan solcusudur, sağcısıdır, ateistidir, hacısıdır, müslümanıdır, ermenisidir, yahudisidir, hıristiyanıdır. irak işgalinden önce savaşa karşı duran yurtseverlerin yanındaki ruhtur. mitinglerde "beşiktaşliyiz, savaşa karşiyiz" tezahüratlarında, tribün'de "savaşa hayir", "amerikan şahinlerine karşı karakartallar" pankartlarıyla tepkisini koyandır. bir f16 burnuna yapılmış kartal’dır. çarşi’nın "a" sını anarşinin "a"sıyla yazan güce tapmayan isyankarlıktır. "siyah beyaz ölüm yaşam" diyen felsefedir. holiganlığı kahpelik, delikanlılığıda hayat felsefesi olarak benimseyenlerdir. sevinmek için sevmeyendir, inadına inançla bağlı olandır. nazım hikmet'in "aslolan hayattir" ına tribünlerin hacı babasıyla "hayat da beşiktaş" diye ölümsüzleştirenlerdir. "çarşi, mustafa kemal hariç herkese, hatta kendine de karşi" diyen aykırılıktır. tribüne boydan boya "ölüm ne zaman ve nereden gelirse gelsin; mezarıma siyah beyaz güller atılacaksa, mezar taşıma beşiktaş yazılacaksa, böyle ölüm hoş gelsin sefa gelsin..." yazan ölümsüz sevgidir. çarşi ruhu beşiktaşinin uslanmaz asi ruhudur, beşiktaşini taparcasına seven çılgın aşığıdır." çArşı taraftarın birlik ruhudur ..!! birilerinin kurduğu sadece onlara mal olmus taraftar grubu değil !! |
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|