AK Gençliğin Buluşma Noktası
Forum Köşe Yazarlığı Ak Parti Forum Köşe Yazarları buraya.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 01-13-2008, 14:57   #1
Kullanıcı Adı
Necip Fazil
Standart Beni Azınlık Kabul Et, Senden Olamam !
Ne gariptir ki ülkemizde bir azınlık olma mücadelesi boy gösteriyor son zamanlarda. Kimi ırkını, kimi dini inancını, kimi de mezhebini bahane göstererek, bölünmez bir bütün olarak saydığımız kutsal topraklarımızda bölünmenin temelini atıyorlar.

Yıllar boyunca eğitimden uzak kalan ve devlet elinin neredeyse ulaşamadığı doğu kentlerinde “ırkınız nedeni ile ayrımcılık görüyorsunuz, gelin bir devletinizde sizin olsun “ palavraları ile o doğu kentlerinde ki halkın düşüncelerini nufuz ederek azınlık hissini kürt halkının beynine kazıyan zihniyet, şartlar değiştiğinde de bu düşüncesinden vazgeçmiyor.

Her zaman sünni’lerden kedilerine karşı bir baskı görüdüklerini, eğitim kurumlarında öğrencilerinin rahat olamadığını ve alevi oldukları için hakarete varan davranışlarla karşılaştıklarını iddia eden cemaat mensupları, bugün uzatılan dalı geri çevirebiliyorlar. Hatta bununla kalmayıp, Sünniler ile aynı masada oturan mezhepdaşlarını aforoz etme derecesine dahi gelebiliyorlar.

Şimdi burada oturup düşünmek lazım. Sıkıntılarını öne süren bu kişi ve kuruluşların samimiyet derecesi nekadardır? Acaba bu sıkıntılar üzerinden bir nemalanma söz konusumudur?

Irk üzerinden siyaset yapan mecraların olduğunu, ve bu sorunların çözülmesi ile nemalanacak başka bir odak bulunamayacağının, bununla birlikle bu mecraların tarihe karışacağının az çok idraki içerisindeyiz. Peki mezhep üzerinden bozgunculuk ve anlaşmazlık çıkarmak neye hizmet edebilir? Bu şekilde azulanan isteklerin karşılığı alınabilinecekmidir? Yoksa mesele sadece bir siyasi görüşe karşı, ne pahasına olursa olsun karşı durabilme mücadelesimidir?

Düşündükçe farklı farklı sorular takılıyor insanın aklına. Bazı soruların cevaplarını görebiliyoruz ama bazıları muamma … Alevi cemaatini temsil ettiklerini belirten ve bunu kendilerine görev bilen kurumlar bu sorulara bir açıklık getirmelidirler. Yapmak istedikleri ve almak istedikleri şeyler nelerdir, devletin başındakileri kendilerine düşman sayarak varılmak istenen yer neresidir ?

VesseLam

 

Necip Fazil isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 01-13-2008, 15:40   #2
Kullanıcı Adı
Yavuz_ErTürk
Standart Beni Azınlık Kabul Et, Senden Olamam !
Emeğine yüreğine sağlık Yusuf kardeşim. Yazını zevkle ve büyük bir beğeni ile okudum . Özellikle vurguladığın azınlık sözcüğü bu muhalif grubun kesinlikle kalbi olmadıgını gösteriyor. Evet kardeşim bu sıkıntılar üzerinden bir siyasi partinin nemalanması hedef. Ama başarılı geçmişte de olmadı şimdi de olmayacak. Bizim zaferimizle muhalif grubun hezimeti ile sonuçlanacak...
Yavuz_ErTürk isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-13-2008, 21:50   #3
Kullanıcı Adı
CeVHeR
Standart Beni Azınlık Kabul Et, Senden Olamam !
Aleviler ve kürtler, tarih boyunca birileri tarafından kullanılıp amaç dışınıa çıkarttırıldılar. İnşallah bunlar da son bulacak. Yusuf kardeş bekliyoruz devamını...
  Alıntı ile Cevapla
Alt 01-13-2008, 22:00   #4
Kullanıcı Adı
ümitli_bekleyis
Standart Beni Azınlık Kabul Et, Senden Olamam !
Madem kendilerine haksızlık(!) edildiğine, ezildiklerine inanıyorlar, peki ;birlik-beraberlik , huzur ve dertlerine çözüm için adım atan Hükümetimizin çağrısına yeşil ışık yakmayıp, diğer bu çağrıya uyanları "uyarıyorlar ".Amaçlarını , varmak istedikleri hedefleri bilelim de , bir daha ki çağrımız ona göre olsun !

Teşekkürler Yusuf abi.Kaleminize sağlık.
ümitli_bekleyis isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-13-2008, 22:28   #5
Kullanıcı Adı
Yâren
Standart Beni Azınlık Kabul Et, Senden Olamam !
aleviliğin tam açılımını yapamamış olan devletimiz, ve kendini islamdan soyutlamaya çalışan alevi dernekleri bugünlere gelmemizde büyük rol oynamıştır. Sivas olaylarında masum rolune geçen aleviler günümüzde devlet kadrolarında ve bürokraside ciddi söz sahibi haline gelmiş durumda. aleviler mi yoksa kürtlermi daha tehlikeli dersek bence pekfazla fark bulunmamakta. biri dağdan kurşun sıkmakta diğeri içimizde kök salmış devletin kurum ve kuruluşlarını ele geçirmiş olarak ayrılık tohumları saçmak istiyor, bunuda Atatürkün resmi arkasında yapıyor.
Yâren isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım