07-24-2011, 05:44 | #1 |
Benim Ümmetimin Fitnesi...
Ka´b bin İyâz´dan: Peygamberimiz (asm.) şöyle buyurmuştur: "Her ümmet için bir fitne vardır. Benim ümmetimin fitnesi de maldır." (Tirmizî/Zühd 26)
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
07-24-2011, 12:30 | #2 |
Efendimiz çok doğru söylemiş...
Bu kadar bolluk yaşayan başka bir ümmet geldi mi acaba dünya ya... Hala da isyanda millet... Ama bir gerçek var ki memleketin alayı borçlu,borcu olmayan yok...! Bu da aslın da elindekiyle yetinememenin doğurduğu bir sonuç,hep fazlasını istemek... Asgari ücret alıp 1000 tl lik telefon kullanmak gibi... |
|
07-24-2011, 15:11 | #3 |
infak kavramını unutmuşuz üstad...
Put sadece taştan tahtadan şekillerdir sanmışız malı mülkü put etmişiz kendimize... |
|
07-24-2011, 15:27 | #4 | ||
Alıntı:
İşte bazen ben de, yahu bir Allah'ın kulu da şükretmez mi haline diye iç geçiririm, belki de öyledir durumları gerçekten de fakat dediğiniz gibi şükretmeyi bilmiyoruz malesef. Bunu kınamak babında demiyorum sadece bir özeleştiri diyelim.. İşin diğer boyutu da tabi iktisat..Hani bir hadis-i şerifte; “İktisat eden, maişetçe âile belâsını çekmez” mealindeki Efendimizin (s.a.v) sözü de heralde bu durumu gayet açık ve de seçik şekilde gözler önüne seriyor. Alıntı:
Rabbim yardımcımız olsun..:/ Konu Feride tarafından (07-24-2011 Saat 15:33 ) değiştirilmiştir.. |
|||
07-24-2011, 22:58 | #5 |
Haklısınız...
Şükürsüz bir toplumuz artık istisnalar hariç...! Çevremde ki herkes bankaların birer kölesine dönüşmüş...! Emperyalizme inat kredi kartına hayır...! Kullanmıyorum, kullanmayınız... Cebinizde ki para hayal ettiğinizden daha büyüktür... |
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|