AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Alt 04-23-2009, 18:40   #1
Kullanıcı Adı
Necip Fazıl
Standart Beraat kararına rağmen Gülen'e infaz
Fethullah Gülen'in avukatı Orhan Erdemli, bugüne kadar hakkında açılan bütün davalardan beraat eden müvekkiline yargısız infaz yapıldığını söyledi.

Son günlerde medyada yer alan bazı haberlere dikkat çeken Erdemli, Gülen'in devlet kademelerinde örgütlendiği ve Ergenekon soruşturmasını yönettiği şeklindeki iddiaların tamamen gerçek dışı olduğunu vurguladı.
Dün yazılı bir açıklama yayınlayan Erdemli, bazı kesimlerin kamuoyunu yanlış yönlendirmeye çalıştığını belirtti. Gazete ve televizyonlarda yer alan iftira niteliğindeki talihsiz beyanlara dikkat çeken Erdemli, "Müvekkilimi töhmet altında bırakmak amacıyla 'Gülen'in okullarına karşı kurulan, çağdaş eğitim veren okul, dernek ve vakıf liderlerine baskınlar düzenlendiği' yönünde hayali senaryolar uydurulmuştur." dedi. Daha önce de medya yoluyla Gülen aleyhinde kampanyalar yürütüldüğünü hatırlatan Orhan Erdemli, bu yayınlara dayanılarak hakkında dava açıldığını anlattı. Uzun yıllar süren yargılama sürecinde, mahkemece yurtiçinde ve yurtdışında tahkikat yapıldığını ve hiçbir suç unsuruna rastlanmadığını vurgulayan Erdemli, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Malum çevrelerin yargıyı etkileme, devlet kurumlarını yanıltma çabalarına rağmen bağımsız yargı, tesir altında kalmadan oybirliğiyle beraat kararı vermiştir. Söz konusu beraat kararı Yüksek Yargıtay tarafından da oybirliği ile onanmıştır. Yargıtay Ceza Genel Kurulu, karara yapılan itirazı reddetmiş, böylece müvekkilim hakkındaki beraat kararı kesinleşmiştir."
Yargı kararına rağmen toplumu kamplara bölme ve karşıt cepheler oluşturma adına bu tür yayınlar yapıldığını ifade eden Erdemli, Ergenekon soruşturması kapsamında her gün yeni bir cephaneliğin ele geçtiğine dikkat çekti. Ardından şu soruları yöneltti: "Bu silahlar kime karşı, hangi amaçlarla kullanılmak üzere tarlalara, bahçelere saklanmıştır? Niçin bazı çevreler, bağımsız yargı organlarının soruşturmalarından rahatsız olmaktadırlar? Neden, Gülen aleyhinde dava açılması için uğraşanlar, şimdi aynı yargı organlarına karşı güvensizlik göstermektedirler?"

(ZAMAN)

Necip Fazıl isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 04-23-2009, 18:44   #2
Kullanıcı Adı
NS
http://www.akpartiforum.com/beraat-k...7.html?t=97907

abi verildi pişti 3 ... :D
NS isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-23-2009, 18:50   #3
Kullanıcı Adı
Necip Fazıl
Senin bana kastın mı var yaaa... pes ediyorum ve paylaşımlara ara veriyorum... Gidip yemek yiyeceğim olmayacak böyle...
Alt 04-23-2009, 18:52   #4
Kullanıcı Adı
NS
Alıntı:
Meçhul Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Senin bana kastın mı var yaaa... pes ediyorum ve paylaşımlara ara veriyorum... Gidip yemek yiyeceğim olmayacak böyle...
yok abi lafımı geri aldım
afiyet olsun
DURMAK YOK; PAYLASIMA DEVAM
NS isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-23-2009, 18:54   #5
Kullanıcı Adı
Necip Fazıl
Alıntı:
aeo92 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
yok abi lafımı geri aldım
afiyet olsun
DURMAK YOK; PAYLASIMA DEVAM

Alt 04-23-2009, 20:27   #6
Kullanıcı Adı
Yıldırım
işte bir kumpas da burada
ergenekon 2. iddianamesinden alıntı sayfa 316...Gülseven Yaşer'in arkadaşına attığı mail......
Alıntı:

-gyasen@süperonline.com
adresinden 23.01.2002 tarihinde hayricanoz nick name li
ki
şiye gönderdiği mail olduğu ve içeriğinde “Sevgili Mesut Fettullahın davası ile ilgili
aleyhte yeni tan
ıklar bulmamız lazım. Bizim Avukat Hüseyin bey mahkemenin
aleyhimize do
ğru gittiğini, Eyüp ve Serhat alçaklarının da her an karşı tarafa
dönebilece
ğini söyledi. Şu bizim Serhatın bir akrabası varmış. Cihat isminde bir çocuk.
Biraz para vererek Fettullah aleyhinde mahkemeye ç
ıkartmayı şünüyorum. Bu
konuda bizim emekli Albay Cem beyde çocuklarla konu
şarak teklifin sanki askerden
geldi
ğini ima edecek ve benimle irtibatlı olduğunu söylemeyecek. Şu an bir tek buna bel
ba
ğladım. Durumlar bildiğin gibi değil. Acilen yeni tanıklar bulmamız lazım. Fevzi …..
Pa
şa ve Kemal Yavuz Paşa vasıtasıyla görüştüm. MGK genel sekreteri Tuncer KILINÇ
ile bir kez daha bu konuda görü
şeceğiz. Senin söylemek istediğin bir konu varsa bana
mail olarak gönder veya bir numaral
ı BİKE’NİN evinde görüşelim. Sakın telefonda açık
konu
şma. Dünya kiliseler birliği ile Lionslardan Arif bey vasıtası ile para yardımı sözü
ald
ım. hiç korkma herşey yoluna girecek. Şu PKK’lı Ramazan ……… denen çocuğa
burs vermeye devam ediyorum. Ama resmi kay
ıtlarda göstermiyorum. Bu çocukla
tekrar bir görü
şmemiz lazım. İkna edebilirsek Fettullah aleyhinde tanık yapalım. Yoksa

317
i
şimiz yaş…..Cevap bekliyorum sevgiyle kal. Gülseven ……… yeni telefonum 055………

not: eski telefonum 05……. dinleniyor onu arama senin avea hatt
ını da aldırıyorum
.”

Beraat etmiş bir insanın masumiyetini desteklemeyenler nasıl olurda ergenekoncuların masum olduklarını söyleyebilir.Birde hoca efendiye atılmayan iftira kurulmayan kumpas kalmadı
Yıldırım isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)