![]() |
#1 |
![]() "Ben 'Benim adım Kemal' diyen genel başkanıma inanmak mecburiyetindeyim." diyen CHP'li Berkan Şimşek'ten Kılıçdaroğlu'na isyan;
![]() Gükan Tuzlu'nun haberi Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) eski İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek, açıklanan milletvekili listelerinde CHP örgütünün yer almadığını öne sürerek, "Lejyoner anlayışıyla CHP, parası olanların siyaset yapacağı bir yer değildir." dedi. CHP'li Berhan Şimşek, Sürmeli Otel'de yaptığı basın toplantısında milletvekili listelerinde yer alan isimleri eleştirdi. Listede CHP örgütünden isimleri görmediğini aktaran Şimşek, "Lejyoner anlayışıyla CHP, parası olanların siyaset yapacağı bir yer değildir. Parası olanlar yapmasın demiyorum. Parası olan insanlar da siyaset yapabilir. Yani paralı lejyonerler para karşılığı lejyonerlik yapıyor. Paralı lejyonerlerin siyaset yaptığı toplamı olmaz. Ne acıdır ki, bunu bugünden söylemek bana biraz acı geliyor, ama anayasa oylamalarında falan bu grubun nasıl hareket edeceğini merak ediyorum." ifadesini kullandı. CHP genel merkezinin hazırladığı listeleri sert bir şekilde eleştiren Şimşek, devrimin ve direnişin partisinin örgütünün listede yer almadığını öne sürdü. Referandumda 'Yetmez ama evet' diyenlerin listede yer aldığını ifade eden Şimşek, Deniz Gezmiş'in idamına oy verenlerin de listede yer aldığını aktardı. Şimşek toplantıda Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı bir telefon görüşmesini de ilk defa açıkladı. Basın toplantısında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı ve bu güne kadar kimseyle paylaşmadığı bir telefon görüşmesini açıklayan Berhan Şimşek, İstanbul il başkanlığından istifa ederken Kılıçdaroğlu'nun kendisinden görevde kalmasını istediğini söyledi. Kılıçdaroğlu'nun Mart ayına kadar göreve devam edip daha sonra istifa etmesini teklif ettiğini dile getiren Şimşek, kendisinin ise ilkeleri gereği seçimden 6 ay önce istifa etmesi gerektiğini Kılıçdaroğlu'na telefonda ilettiğini dile getirdi. "Bizim yapmamız gereken izin verirseniz istifa edeyim." teklifi üzerine Kılıçdaroğlu'nun "Doğru söylüyorsun" dediğini belirtti. Kılıçdaroğlu'nun aynı telefon konuşmasında kendisine, "23. dönemde sana çok büyük haksızlık yapıldı. Parlamentoyu taşıyan birkaç arkadaştan birisiydin ama olmadı. Haklısın seçimlere 3 yıl var. Ankara'da beraber çalışırız." dediğini aktardı. Bu söz üzerine Kılıçdaroğlu'na "Listeye Berhan Şimşek girer ama seçilemeyecek yerden girer. Ama biz onu listeye bile sokmayacağız." dedikodularını hatırlattığını belirten Şimşek, "Bunun üzerine Kılıçdaroğlu, 'Senle ben dostuz ve arkadaşız. Bırakalım il başkanlığını, genel başkanlığını..." dedi. Ben de dedim ki yani diyorsun ki 'Benim adım Kemal' gülüştük." ifadelerini kullandı. "Ben 'Benim adım Kemal' diyen genel başkanıma inanmak mecburiyetindeyim." diyen Şimşek, telefon görüşmesinin sonunda Kılıçdaroğlu'nun kendisinden "Kemal Bey'in isteği üzerine milletvekili olarak görmek istediği için Ankara'da istifamı yapıyorum." açıklaması yapmasını rica ettiğini dile getirdi. Şimşek kendisinin de bu rica üzerine düzenlediği basın toplantısında bu yönde açıklama yaptığını aktardı. Şimşek, "Ben benim sayın genel başkanımın 'Benim adım Kemal' sözüne inanmak mecburiyetindeydim." şeklinde konuştu. Şimşek: Tarih, ismimizi çizenlerin isimlerinin altını çizecek Konuşmasına Hz. Muhammed'in 'Haksızlık karşısında susanlar dilsiz şeytandır' hadis-i şerifini hatırlatan Berhan Şimşek, yapılan haksızlıklar karşısında kendisinin de susmayacağını hatta, bu haksızlıkları yapanlara yol gösterici olması için böyle bir toplantıyı düzenlediğini dile getirdi. 2007 yılında yapılan genel seçimlerde de seçilemeyeceği sıradan aday gösterildiğini belirten Berhan Şimşek, buna rağmen bütün seçim kampanyasında yoğun bir çalışmaya ortak olduğunu dile getirdi. Yarından itibaren yapılacak seçimlerde yine CHP'nin başarısı için çaba harcayacağını belirten Şimşek, "Yalnız şu bilinmeli ki, siyaset mazbatayla yapılmak ve ben 4 yıldır milletvekilliği yapmama rağmen, her an her yerde, ekranlarda, örgüt toplantılarında, panellerde ülkemin, halkımın çıkarlarını ve partimin programlarını anlatmaya sürekli devam ettim." diye konuştu. 'DOĞU VE GÜNEYDOĞU'DAN PARTİLİLER İSTANBUL'DAN ADAY GÖSTERİLDİLER' Milletvekili aday listelerinde devrimin ve direnişin partisinin örgütünün yer almadığını savunan Şimşek, listenin adeta bir toplama halinde hazırlandığını söyledi. Şimşek, "Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile CHP dargınmış gibi, buralardan gelen arkadaşları İstanbul'da örgütün yerine arsa parsellemiş durumdalar, İstanbul'dan aday gösterildiler." diye konuştu. Listede yıllarca partiye emek vermiş insanların asla gözetilmediğini ifade eden Şimşek, "Belki de acısı olan şudur; Referandumda 'yetmez ama evet' diyen arkadaşları listede görüyorum ve bunları doğru bulmuyorum. Değişim ve devrim anlayışı içinde yola çıktık. Devrimi anlaşılıyor ki listelerden bir tarafa bıraktık, değişimci bir anlayışı ortaya koyduk. Yani Deniz Gezmiş'in idamlarına el kaldıran anlayıştaki arkadaşları listelerinde milletvekili adayı olarak görmeyi doğru bulmuyorum." şeklinde konuştu. CHP 'de bazı kişilerin kendisi ve arkadaşlarını listeye aldırmamak için yoğun uğraş verdiğini belirten Şimşek, "Bugün benim ve arkadaşlarımın isminin üstünü çizenlerin, bir gün tarih onların isimlerinin altının çizileceğini de gösterecektir. Ayrıca Cumhuriyet Halk Partisi örgütü ile yolumuzu sürdürmeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı. Konuşmasına "Korku imparatorlukları yıkılıyor' diyerek "Korkunç imparatorluklar yaratılmalıdır" diye devam eden Şimşek, Türkiye siyasetinin tek adam anlayışından bir an önce partilerin kurtulması gerektiğini belirtti. İstanbul'da ön seçim yapılmamasını de eleştiren Şimşek şöyle konuştu: "Ön seçim olmuş olsaydı acaba bugün listelerde bulunan arkadaşların hangisi partinin en üstünde görev yapanlar dahil olmak üzere listeye girebilirler miydi? Ben bunu daha önceler de dile getirdim." Şimşek, kendisinin ve arkadaşlarının ismini çizenlerin bu açıklamadan sonra disiplin kuruluna da sevk edebileceğini aktardı. Şimşek konuşmasını ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı. Bir gazetecinin "CHP'nin 'Altı ok' çizgisinden uzaklaştığını söyleyebilir miyiz?" şeklindeki sorusuna Şimşek, "Denenebilir ama başarılamaz. Müsaade etmeyiz. Keser gelir sap döner gün gelir hesap döner" cevabını verdi. 'ANKARA 1. BÖLGE'DE EN ESKİ ADAY PARTİYE 11 AY ÖNCE ÜYE OLMUŞ' Basın mensuplarının soruları üzerine Şimşek, CHP'de listeyi Kemal Kılıçdaroğlu, Gürsel Tekin ve Bihlun Tamaylıgil tarafından hazırlandığını ifade etti. Şimşek, "Parti meclisine gelir oylanır ancak bu listeleri üç kişinin yaptığını herkes biliyor. Bunu bütün örgüt arkadaşlarım ve kamuoyu biliyor. Basın ve sizler de yazdınız. Kafamı kuma gömüp vücudum kayboldu diyemem. Böyle yapıldı biliyoruz." şeklinde konuştu. CHP'nin devrimci, sosyal demokrat çizgisinden merkez sağa doğru bir kayış olduğunu savunan Şimşek şunları söyledi: "Ankara 1. bölge adaylarına baktığınızda en eski aday 2010 mayıs ayında partiye kayıt olmuş. Yani 11 ay önce kayıt olmuş. Bu arkadaşlar referandumda neredeydiler." CİHAN
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() bence berhan şimşek oyunu ak partiye verecek önder sav gibi
![]() |
|
![]() |