AK Gençliğin Buluşma Noktası
Basketbol Ak Parti Forum, Ak Genç Basketbol.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 04-13-2008, 01:35   #1
Kullanıcı Adı
Parantez
Standart Beşiktaş Cola Turka:71 - Mersin Bş. Bld.:64|| bayanlar
Beşiktaş Cola Turka:71 - Mersin Bş. Bld.:64
12.04.2008 18:11

Beşiktaş Cola Turka Bayan Basketbol Takımımız, play off çeyrek final serisinin ilk maçında Mersin Büyükşehir Belediyesi’ni Akatlar Cola Turka Arena’da konuk etti. Siyah Beyazlılarımız rakibini 71-64 mağlup ederek seride 2-1 öne geçti.
Karşılaşmaya hızlı başlayan taraf konuk takım oldu. Zanze’nin maçtaki ilk sayısına üst üste 2 üçlükle cevap veren Mersin Büyükşehir Belediyesi ilk 3.5 dakikayı 6-2 önde tamamladı. Dış atışlardan rahat sayılar kazanan Mersin, kendi potasını iyi savunarak Takımımız’ın farkı indirmesine izin vermedi. Siyah Beyazlılarımız, Lovelace ve Hayden ikilisiyle skor üretmeye çalışsa da arayı kapatmakta güçlük çekti. Uzun süre istediği hücumları gerçekleştiremeyen Bayanlarımız, son dakikaya 5 sayı geride girmesine rağmen ilk periyotun bitimine 30 saniye kala üst üste 4 sayı kazanarak durumu 18-17 yaptı. Ancak son saniyede gelen Mersin üçlüğü rakibimizin ilk çeyreği 21-17 galip bitirmesini sağladı.

Oyunun ikinci bölümüne 6-0’lık seriyle başlayan Takımımız skoru lehine çevirdi. Pota altını iyi kullanmaya başlayan Siyah Beyazlılarımız yaptığı sert savunmayla da Mersin’e içeriden sayı vermeyerek karşılaşmayı uzun süre önde götürdü. Ancak rakibimiz tekrar üstünlük kazanmakta zorlanmadı. Dış atışlarla etkili olan Mersin Büyükşehir Belediyesi, üst üste attığı üçlüklerle tekrar öne geçerken, Tuğba Palazoğlu’nun basketleriyle son 2 dakikada arayı tekrar açmaya başladı. Ribauntlarda da Takımımız’dan üstün olan Mersin ekibi, kritik anlarda attığı 3 sayılık basketlerle ilk yarıyı 38-31 önde tamamladı.

İkinci yarıya da hızlı başlayan taraf Mersin Büyükşehir Belediyesi’ydi. Pota altından ve dışarıdan rahat sayılar kazanan rakibimiz yaptığı etkili savunmayla da Siyah Beyazlılarımız’ın basket bulmasını engelledi. Tuğba’nın üçlükleriyle farkı 14 sayıya kadar yükselten Mersin, 27. dakikaya 52-42 önde girdi. Farkın açılması sonrasında baskılı oynamaya başlayan Takımımız kazandığı topları değerlendirmeye başladı. Savunmadaki sert oyunuyla Mersin hücumlarını boşa çıkartarak farkı azaltmayı başaran Siyah Beyazlılarımız, zaman zaman yakaladığı fırsatları değerlendiremedi ve rakibimiz üçüncü çeyreği de 54-47 üstünlükle bitirdi.

Üçüncü periyotun ikinci yarısında yakaladığı ivmeyle son çeyreğe başlayan Siyah Beyazlılarımız, Şaziye’nin attığı üçlükle farkı 4 sayıya düşürdü. Lovelace ve Şaziye’nin hücumda daha etkili hale gelmesiyle 36. Dakikaya 2 sayı geride giren Takımımız, Lovelaca’in basketiyle aynı dakika içinde oyuna eşitlik getirdi (59-59). Bu dakikadan sonra temposu daha da artan karşılaşmada Zanze, Siyah Beyazlılarımız’ı tekrar öne geçiren sayıyı kaydetti. Mersin’in en skorer isimlerinden Tatum’un 5 faul hakkını doldurarak oyun dışı kalması sonrasında rahat bir nefes alan Ekibimiz faul atışlarından kazandığı basketlerle son dakikaya 4 sayı farkla önde girdi (65-61). Son periyota kadar uzun süre oyunu geriden takip eden Siyah Beyazlılarımız son çeyrekteki performansıyla ibreyi lehine çevirdi ve karşılaşmayı 71-64 kazanarak seride durumu 2-1 yaptı. Karşılaşmada 27 kaydeden Stacey Lovelace maçın en skorer ismi oldu.

Serinin ikinci maçı 16 Nisan Çarşamba günü Mersin’de oynanacak. Siyah-Beyazlılarımız bu mücadeleyi kazanırsa durumu 3-1 yaparak yarı finale yükselecek.


 

Parantez isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 04-13-2008, 01:54   #2
Kullanıcı Adı
Kafes
Standart Beşiktaş Cola Turka:71 - Mersin Bş. Bld.:64|| bayanlar
Artik futboldan umidi kestik Basketbola yoneliyoruz baylardan da vazgectik bayanlara :-* insallah yari finale yukseliriz BJK COLA TURCA
Kafes isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-13-2008, 10:55   #3
Kullanıcı Adı
Parantez
Standart Beşiktaş Cola Turka:71 - Mersin Bş. Bld.:64|| bayanlar
ben baylardan daha çok ümitliyim 8) 8)
erkek takımında ruh ve istek var maçlarını izlerken herkes mest oluyor!
BEŞİKTAŞ c.t 8) 8)
Parantez isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım