10-28-2014, 19:36 | #1 |
Beşiktaş Şeref'tir; Şeref Beşiktaş'tır. Beşiktaş, Şerefiyle Oynar Hakkıyla Kazanır
‘Şerefinle Oyna, Hakkınla Kazan’
Beşiktaş U19 Takımı sahalarımızda ender görülen bir centilmenlik hareketine imza atarak, Kayseri Erciyes karşısında haksızca kazandığını düşündüğü penaltıyı yumuşak bir vuruşla kaleciye teslim etti. Penaltıyı kullanan Eslem Öztürk, önceliklerinin ahlâk olduğunu söyledi. Beşiktaş U19 Takımı’nın Kayseri Erciyesspor’u 3-2 yendiği maçta siyah beyazlı ekip, haksız olduğunu düşündüğü penaltı vuruşunda centilmenlik yaparak topu rakip kaleciye yumuşak bir vuruşla teslim etti. Penaltıdan Beşiktaş’ı 2-1 üstün duruma getiren Eslem Öztürk, bir kez daha kazanılan penaltının ağır bir karar olduğunu düşünerek meşin yuvarlağı bilerek rakip kalecinin kucağına attı. Bu davranış sosyal medyada büyük yankı uyandırırken spor kamuoyunun da övgüsünü aldı. Beşiktaş Altyapı Koordinatörü Emrah Bayraktar, yeteneğin yanında ahlâklı oyuncular yetiştirmeye gayret ettiklerini belirterek, “Tesislerimizin duvarında şu sözleri yazdırdık: ‘Şerefinle Oyna, Hakkınla Kazan’. Bu hareket bizim için normal” dedi. Centilmenliğin kahramanlarından Eslem ise, “2-1 öndeyken bir penaltı atmıştım. Bir ikili mücadelede arkadaşım dengesini kaybedip düştü ve hakem Batuhan Bayer penaltı çaldı. Pozisyonun penaltı olmadığını gördük. Hakem de bizim gibi gençti. Biz de hata yapıyoruz. Hakeme penaltı olmadığını ve yanılabileceğini söyledik. Arkadaşlarım kaleci Enes Fidayeo, Osman Cihankayagil, Devrim Taşkaya, Fatih Aksoy ve Muhammed Enes Durmuş konuşup kararımızı hocamıza ilettik. Altyapıda koordinatörümüz Emrah Bayraktar, önce ahlâkı öğretmişti. Topa hafifçe dokundum ve kaleciye teslim ettim. Çünkü haksız penaltı golü hem bizi hem de rakibimizi üzerdi. Önemli olan haksızlığa karşı gelmekti. Çok mutluyum. Penaltıdan sonra en çok rakip oyuncuları sevindi ve bana teşekkür etti“ dedi. Beşiktaş U19’u siyah beyazlıların eski futbolcusu Yasin Sülün çalıştırıyor. Kendisi de Beşiktaş altyapısından yetişen Sülün, “Bizim önceliğimiz rakibe ve hakeme saygı. İnanmadığız bir penaltıydı. Buraya gelen rakiplerimizi Beşiktaş duruşuyla yenmeliyiz. Hakem yanlış bir penaltı verdi, biz de ortak bir karar aldık. Kimseyi rencide etmek istemiyoruz. Kimseyi hile hurdayla, ezerek veya küçümseyerek yenmek istemiyoruz. İnanmadığım bir penaltıyı attırmak istemedim” dedi. Kaynak Hürriyet 28.10.2014
Konu Cihannur tarafından (04-27-2018 Saat 16:00 ) değiştirilmiştir.. |
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
10-28-2014, 19:41 | #2 |
|
|
10-28-2014, 19:49 | #3 |
U-19 Akademi Takımımız'dan Fair Play Örneği
U-19 Akademi Takımımız, Kayseri Erciyesspor'u konuk ettiği maçta fair play örneği sergiledi. BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde Pazar günü oynanan karşılaşmanın ikinci devresinde siyah-beyazlılarımız penaltı atışı kazandı. 72. dakikada skor 3-2 lehimize iken oyuncumuz Kâmil Cebeci, rakip oyuncu Erdem Doğan ile ceza sahası içerisinde girdiği ikili mücadelede yerde kaldı. Hakem Batuhan Bayar, pozisyonu penaltı olarak değerlendirdi. U-19 Takımı Antrenörümüz Yasin Sülün, penaltı kararının ağır bir karar olduğunu düşünerek penaltı atışını kullanacak olan Eslem'den atışı gole çevirmemesini istedi. Eslem, penaltıyı yavaş bir vuruş ile rakip kalecinin kucağına atarak fair-play örneği sergiledi. 'Yasin Sülün: İnanmadığımız bir penaltıydı' Antrenörümüz Yasin Sülün, BJK TV'ye yaptığı açıklamada, "Beşiktaş Kulübü olarak ilk önce; futbolcuların gelişimi, takımımıza, rakibe ve hakeme saygı... İnanmadığız bir penaltıydı. Buraya gelen rakiplerimizi Beşiktaş duruşuyla yenmemiz lazım. Hakem yanlış bir karar verdi, biz de ortak bir karar aldık. Kimseyi rencide etmek istemiyoruz. Biz hakkımızla yenmek istiyoruz. Kimseyi hile ile, hurda ile, ezerek, küçümseyerek 3 puan almak istemiyoruz. İnanmadığım bir penaltıyı attırmak istemedim" diye konuştu. 'Emrah Bayraktar: Kulübümüze yakışır bir tavır sergiledik' İnternet sitemize konuşan Futbol Özkaynak Düzeni Koordinatörümüz Emrah Bayraktar, konu ile ilgili olarak şunları söyledi: "Fulya'daki antrenman tesislerimizin duvarında şu sözleri yazdırdık: 'Şerefinle Oyna, Hakkınla Kazan'. Oyuncularımızın geriden geldikleri bir müsabakanın 72. dakikasında insiyatif geliştirip böyle bir olaya imza atmaları bizi çok mutlu etti. Beşiktaş Futbol Altyapısında futbolcu olabilmenin de sadece yetenekli olmaktan geçmediğini de kanıtladılar. Antrenörümüz Yasin Sülün'ü ve oyuncularımızı kulübümüze yakışır bir tavır sergiledikleri için kutlarım." Kaynak Beşiktaş 28.10.2014 Konu Cihannur tarafından (10-29-2014 Saat 01:40 ) değiştirilmiştir.. |
|
10-28-2014, 19:59 | #4 |
Konu Cihannur tarafından (10-29-2014 Saat 01:42 ) değiştirilmiştir.. |
|
10-29-2014, 01:43 | #5 |
Beşiktaş'tan Büyük Centilmenlik
Beşiktaş J.K. Başkanı Fikret Orman, Bucaspor maçında fair-play örneği sergileyen U-19 Akademi Takımı adına antrenör Cem Özden’e plaket verdi. Beşiktaş camiası olarak, güzel bir davranışta bulunan U-19 Akademi Takımı ve teknik heyetiyle gurur duyduklarını belirten Fikret Orman, “1946 senesinde bir Beşiktaş-Fenerbahçe maçında aynı davranışı Baba Hakkı da sergilemişti. Haksız olduğu düşünülen golümüzden sonra Baba Hakkı, takımı uyarmış ve kimsenin müdahalesi olmadan Fenerbahçe skoru 1-1’e getirmişti. Takımımız o maçtan 2-1 galip ayrılmıştı. O dönemde böyle bir olay yaşanmış sen ve takımın bu çağda böyle bir davranış sergileyerek bizleri gururlandırdınız” diye konuştu. Kaynak Hürriyet TV 25.12.2013 |
|
10-29-2014, 01:44 | #6 |
Konu Cihannur tarafından (12-24-2014 Saat 19:25 ) değiştirilmiştir.. |
|
12-24-2014, 17:21 | #7 |
Beşiktaş maçında yılın olayı!
Beşiktaş'ın Adana Demirspor'lakarşılaştığı mücadelede futbol sahalarında ender görülen bir olay yaşandı. Beşiktaşlı futbolcular çok konuşulacak fair play davranışına imza atarak rakip futbolcunun oyundan atılmasına engel oldular. Karşılaşmanın 21. dakikasında Adana Demirsporlu Hakan Söyler'in Veli Kavlak'a yaptığı tehlikeli hareketin ardından hakem Arslanboğa direkt kırmızı kartını çıkardı. Konuk ekip oyuncuları hakem Suat Arslanboğa'ya yoğun bir şekilde itiraz ederlerken başta Veli Kavlak olmak üzere diğer Siyah-Beyazlı futbolcular, pozisyonun kırmızı kart olmadığını hakeme ilettiler. Bunun üzerine maçın hakemi kırmızı kart kararını değiştirip sarı kartını çıkardı. Kaynak İnternet Haber 24.12.2014 Konu Cihannur tarafından (12-24-2014 Saat 21:53 ) değiştirilmiştir.. |
|
12-24-2014, 17:22 | #8 |
Veli Kavlak, Fair Play Örneği Gösterdiği Pozisyonu Anlattı
“Rakip takım oyuncusuyla mücadeleye girdim. Ben topa dokundum, rakip de bana dokundu ama ayağını hemen çekti. Normal bir fauldü. Hakem kırmızı kart verince çok şaşırdım. Açıkçası ne yapacağımı bilmiyordum. Olcay ve Ersan geldi. Hakemle konuştuk. Pozisyonun kırmızı kart olmadığını söyledik. Hakem de kararını değiştirdi ve bana teşekkür etti. O anda 1-0 geride olduğumuzu düşünmedik. Güzel bir durum oldu. Galibiyetten dolayı rakibi tebrik ettim. Mağlup olduğumuz için üzgünüz.” Kaynak Beşiktaş 24.12.2014 Konu Cihannur tarafından (12-24-2014 Saat 19:22 ) değiştirilmiştir.. |
|
12-24-2014, 19:29 | #9 |
Slaven Bilic: ‘Veli çok şık bir davranış yaptı, onu tebrik ediyorum’
Teknik Direktörümüz Slaven Bilic, Adana Demirspor maçını değerlendirdi. “Veli çok şık bir hareket yaptı. Fair-play adına çok önemli bir davranıştı. Veli'yi tebrik ediyorum. Kaybetmekten nefret ediyorum. Gruptan çıkabilmek için kalan üç maçımızı kazanmak zorundayız. Yoğun bir maç trafiği içindeyiz. Allah'tan kaybı lig maçında yaşamadık. Tabiki eksikliklerimiz var. Oyuncularımızın performansı yeterli değildi. Kazanmak için maksimum oynamadık. Adana Demirspor'a saygım var onlara karşı daha iyi oyun ortaya çıkarmalıydık.” Kaynak Beşiktaş 24.12.2014 |
|
12-24-2014, 19:30 | #10 |
Metin Albayrak: 'Veli'nin hareketi tam bir Beşiktaşlı duruşu'
İletişimden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi ve Kulüp Basın Sözcümüz Metin Albayrak, Ziraat Türkiye Kupası F Grubu'nda oynadığımız Adana Demirspor maçının ardından açıklamalarda bulundu. Futbolcumuz Veli Kavlak'ın maçtaki fair-play örneği olan pozisyonunu değerlendirerek sözlerine başlayan Metin Albayrak, "Veli Kavlak'ın pozisyondaki davranışı, herkesin arzuladığı ve Türk futbolunda her zaman görmek istediğimiz bir hareketti. Futbolcumuzun bu davranışı Türk futbolunun gelişimi açısından önemli bir hareketti. Tam bir Beşiktaşlı duruşu ve Beşiktaş kaptanına yakışır bir hareketti. Kazanmak için her yol mübah değil. Şerefinizle oynayıp hakkınızla kazanmanız gerekiyor. Bizim ilkemiz bu. Veli Kavlak'ı da yaptığı bu örnek davranıştan dolayı tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı. 'Teknik ekibimiz gerekli tedbirleri alacaktır' Karşılaşmaya değinen İletişimden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi ve Kulüp Basın Sözcümüz Metin Albayrak, "Bugün iyi oynamadık, kötü oynadık. Rakibimizi tebrik ediyorum. Hak ederek kazandılar. Aralık ayında yoğun bir temponun içindeyiz. Spor Toto Süper Lig, Ziraat Türkiye Kupası ve UEFA Avrupa Ligi'nde çok önemli maçlara çıkıyoruz. Takımımız yorgun. Önümüzde telafi edeceğimiz maçlarımız var. Kaybedilen her maçtan sonra ders çıkartılması ve tedbirler alınması gerekiyor. Teknik ekibimiz gerekli tedbirleri alacaktır" dedi. 'TFF ve yayıncı kuruluşa teşekkür ederiz' Karşılaşmanın Yusuf Ziya Öniş Stadı’nda oynanması hakkında da açıklamada bulunan Metin Albayrak, "Gündüz maçı olması gerçekten güzel. Gençlik zamanlarımı hatırlattı. Stadın kapasitesine göre büyük bir katılım vardı. Bugünkü maçı oynamamızda yayıncı kuruluşa gerçekten teşekkür ederiz. Onların da emekleri oldu. TFF'ye de teşekkür ederiz. Bu nedenle her iki kuruma da bizi anlayışla karşıladıkları için teşekkür ediyoruz. Mağlubiyet olmasaydı daha iyi olacaktı, ama sağlık olsun. Önümüzde çok önemli bir lig maçımız var. Bunu nazar boncuğu olarak adlediyorum" şeklinde konuştu. Kaynak Beşiktaş 24.12.2014 |
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|