AK Gençliğin Buluşma Noktası
Beşiktaş (BJK) AK Parti Forum Beşiktaşlılar !

Stil
Seçenekler

Alt 12-24-2014, 17:08   #1
Kullanıcı Adı
Cihannur
Standart Beşiktaşlı Veli'den Centilmenlik... Rakibe Verilen Haksız Kırmızı Kartı İptal Ettirdi
Beşiktaş maçında yılın olayı!

Beşiktaş'ın Adana Demirspor'lakarşılaştığı mücadelede futbol sahalarında ender görülen bir olay yaşandı.

Beşiktaşlı futbolcular çok konuşulacak fair play davranışına imza atarak rakip futbolcunun oyundan atılmasına engel oldular.

Karşılaşmanın 21. dakikasında Adana Demirsporlu Hakan Söyler'in Veli Kavlak'a yaptığı tehlikeli hareketin ardından hakem Arslanboğa direkt kırmızı kartını çıkardı.

Konuk ekip oyuncuları hakem Suat Arslanboğa'ya yoğun bir şekilde itiraz ederlerken başta Veli Kavlak olmak üzere diğer Siyah-Beyazlı futbolcular, pozisyonun kırmızı kart olmadığını hakeme ilettiler.

Bunun üzerine maçın hakemi kırmızı kart kararını değiştirip sarı kartını çıkardı.

Kaynak

İnternet Haber 24.12.2014

Konu Cihannur tarafından (02-26-2015 Saat 10:19 ) değiştirilmiştir..
Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 12-24-2014, 17:16   #2
Kullanıcı Adı
Cihannur
Veli Kavlak, Fair Play Örneği Gösterdiği Pozisyonu Anlattı

“Rakip takım oyuncusuyla mücadeleye girdim. Ben topa dokundum, rakip de bana dokundu ama ayağını hemen çekti. Normal bir fauldü. Hakem kırmızı kart verince çok şaşırdım. Açıkçası ne yapacağımı bilmiyordum. Olcay ve Ersan geldi. Hakemle konuştuk. Pozisyonun kırmızı kart olmadığını söyledik. Hakem de kararını değiştirdi ve bana teşekkür etti. O anda 1-0 geride olduğumuzu düşünmedik. Güzel bir durum oldu. Galibiyetten dolayı rakibi tebrik ettim. Mağlup olduğumuz için üzgünüz.”

Kaynak

Beşiktaş 24.12.2014

Konu Cihannur tarafından (12-24-2014 Saat 19:00 ) değiştirilmiştir..
Alt 12-24-2014, 19:03   #3
Kullanıcı Adı
Cihannur
Slaven Bilic: ‘Veli çok şık bir davranış yaptı, onu tebrik ediyorum’

Teknik Direktörümüz Slaven Bilic, Adana Demirspor maçını değerlendirdi.

“Veli çok şık bir hareket yaptı. Fair-play adına çok önemli bir davranıştı. Veli'yi tebrik ediyorum. Kaybetmekten nefret ediyorum. Gruptan çıkabilmek için kalan üç maçımızı kazanmak zorundayız. Yoğun bir maç trafiği içindeyiz. Allah'tan kaybı lig maçında yaşamadık. Tabiki eksikliklerimiz var. Oyuncularımızın performansı yeterli değildi. Kazanmak için maksimum oynamadık. Adana Demirspor'a saygım var onlara karşı daha iyi oyun ortaya çıkarmalıydık.”

Kaynak

Beşiktaş 24.12.2014
Alt 12-24-2014, 19:08   #4
Kullanıcı Adı
Cihannur
Metin Albayrak: 'Veli'nin hareketi tam bir Beşiktaşlı duruşu'

İletişimden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi ve Kulüp Basın Sözcümüz Metin Albayrak, Ziraat Türkiye Kupası F Grubu'nda oynadığımız Adana Demirspor maçının ardından açıklamalarda bulundu.

Futbolcumuz Veli Kavlak'ın maçtaki fair-play örneği olan pozisyonunu değerlendirerek sözlerine başlayan Metin Albayrak, "Veli Kavlak'ın pozisyondaki davranışı, herkesin arzuladığı ve Türk futbolunda her zaman görmek istediğimiz bir hareketti. Futbolcumuzun bu davranışı Türk futbolunun gelişimi açısından önemli bir hareketti. Tam bir Beşiktaşlı duruşu ve Beşiktaş kaptanına yakışır bir hareketti. Kazanmak için her yol mübah değil. Şerefinizle oynayıp hakkınızla kazanmanız gerekiyor. Bizim ilkemiz bu. Veli Kavlak'ı da yaptığı bu örnek davranıştan dolayı tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.

'Teknik ekibimiz gerekli tedbirleri alacaktır'

Karşılaşmaya değinen İletişimden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi ve Kulüp Basın Sözcümüz Metin Albayrak, "Bugün iyi oynamadık, kötü oynadık. Rakibimizi tebrik ediyorum. Hak ederek kazandılar. Aralık ayında yoğun bir temponun içindeyiz. Spor Toto Süper Lig, Ziraat Türkiye Kupası ve UEFA Avrupa Ligi'nde çok önemli maçlara çıkıyoruz. Takımımız yorgun. Önümüzde telafi edeceğimiz maçlarımız var. Kaybedilen her maçtan sonra ders çıkartılması ve tedbirler alınması gerekiyor. Teknik ekibimiz gerekli tedbirleri alacaktır" dedi.

'TFF ve yayıncı kuruluşa teşekkür ederiz'

Karşılaşmanın Yusuf Ziya Öniş Stadı’nda oynanması hakkında da açıklamada bulunan Metin Albayrak, "Gündüz maçı olması gerçekten güzel. Gençlik zamanlarımı hatırlattı. Stadın kapasitesine göre büyük bir katılım vardı. Bugünkü maçı oynamamızda yayıncı kuruluşa gerçekten teşekkür ederiz. Onların da emekleri oldu. TFF'ye de teşekkür ederiz. Bu nedenle her iki kuruma da bizi anlayışla karşıladıkları için teşekkür ediyoruz. Mağlubiyet olmasaydı daha iyi olacaktı, ama sağlık olsun. Önümüzde çok önemli bir lig maçımız var. Bunu nazar boncuğu olarak adlediyorum" şeklinde konuştu.

Kaynak

Beşiktaş 24.12.2014
Alt 12-24-2014, 19:14   #5
Kullanıcı Adı
Cihannur
Türkiye Futbol Federasyonu’ndan Veli Kavlak’a Teşekkür Mesajı

Türkiye Futbol Federasyonu, internet sitesinden yayınlandığı açıklamayla Adana Demirspor maçında fair-play örneği sergileyen futbolcumuz Veli Kavlak’a teşekkür etti.

‘Teşekkürler Veli Kavlak’ başlığıyla yayınlanan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bugün oynanan Beşiktaş A.Ş.- Adana Demirspor müsabakasının 21. dakikasında Beşiktaş A.Ş. kulübümüzün futbolcularından Veli Kavlak, müsabakanın hakemi Suat Arslanboğa tarafından Adana Demirspor futbolcusu Hakan Söyler'e gösterilen kırmızı kartı iptal ettirerek örnek bir davranışta bulunmuştur.

Türkiye Futbol Federasyonu olarak bu örnek hareketi ve müsabakanın hakemlerine yardımı nedeniyle Veli Kavlak'a teşekkür eder, Fair Play ruhuna uygun benzer davranışların futbol müsabakalarında artarak devam etmesini dileriz.”

Kaynak

Beşiktaş 24.12.2014
Alt 12-24-2014, 19:18   #6
Kullanıcı Adı
Cihannur
Teşekkürler Veli Kavlak

Bugün oynanan Beşiktaş A.Ş.- Adana Demirspor müsabakasının 21. dakikasında Beşiktaş A.Ş. kulübümüzün futbolcularından Veli Kavlak, müsabakanın hakemi Suat Arslanboğa tarafından Adana Demirspor futbolcusu Hakan Söyler'e gösterilen kırmızı kartı iptal ettirerek örnek bir davranışta bulunmuştur.

Türkiye Futbol Federasyonu olarak bu örnek hareketi ve müsabakanın hakemlerine yardımı nedeniyle Veli Kavlak'a teşekkür eder, Fair Play ruhuna uygun benzer davranışların futbol müsabakalarında artarak devam etmesini dileriz.

Kaynak

Türkiye Futbol Federasyonu 24.12.2014

Konu Cihannur tarafından (12-24-2014 Saat 19:33 ) değiştirilmiştir..
Alt 12-24-2014, 19:21   #7
Kullanıcı Adı
Cihannur
Beşiktaş, Adana Demirspor'la oynadığı Türkiye kupası maçında 1-0 gerideyken, hakem tarafından rakip futbolcuya verilen haksız kırmızı kartı, futbolcusu Veli Kavlak'ın dürüst ve centilmence davranışıyla pozisyonun kırmızı kart olmadığını söylemesiyle iptal ettirdi. Beşiktaş karşılaşmayı 2-1 kaybetti.

Beşiktaşımla bir kez daha gurur duydum. Helâl olsun Beşiktaşıma! Helâl olsun sana Veli Kavlak! Biz Beşiktaşız. Kazanırsak hakkımızla kazanmak, kaybedersek de hakkımızla kaybetmek isteriz. Biz Beşiktaşız. Biz, Şerefimizle oynar, Hakkımızla kazanırız.
Alt 12-24-2014, 19:43   #8
Kullanıcı Adı
Cihannur

Alt 02-26-2015, 10:16   #9
Kullanıcı Adı
Cihannur
Adana Demirspor'dan, Veli Kavlak'a anlamlı hediye

PTT 1. Lig’de mücadele eden Adana Demirspor'da başkan Selahattin Aydoğdu, Beşiktaşlı Veli Kavlak'a özel Adana Demirspor forması hediye etti.

Geçtiğimiz Aralık ayında Ziraat Türkiye Kupası F grubunda oynanan Beşiktaş - Adana Demirspor müsabakasında Beşiktaş futbolcularından Veli Kavlak, müsabakanın hakemi Suat Arslanboğa tarafından Adana Demirspor futbolcusu Hakan Söyler'e gösterilen kırmızı kartı iptal ettirerek fair play ruhuna yakışan bir davranışla tüm spor severlerin gönlünü kazanmıştı. Beşiktaşlı oyuncu Veli Kavlak daha sonra Milliyet okurlarının oylarıyla Fair-Play Ödülüne de layık görüldü.

Veli Kavlak ile bugün bir araya gelen Adana Demirspor Başkanı Selahattin Aydoğdu, başarılı oyuncuya bu hareketinden dolayı arkasında adının da yazılı olduğu Adana Demirspor forması hediye etti.

Kavlak’ın bu hareketinin diğer oyunculara örnek olması gerektiğini belirten Aydoğdu, “Veli kardeşimiz futbol sahalarında ender görülen bir fair-play örneği sergileyerek taraflı-tarafsız hepimizin özellikle de Adana Demirspor camiasının takdirini kazandı. Yaptığı bu hareketle futbolun sadece kazanmaktan veya 3 puandan ibaret olmadığını hepimize gösterdi. Umarım Veli kardeşimizin göstermiş olduğu bu davranış futbolumuzda artar ve böylelikle Türk futbolunda son yıllarda oldukça fazla eleştirilen hakemlerimizin sahadaki işi daha da kolaylaşır, futbolumuz daha da güven kazanır. Veli'yi bu davranışından dolayı bir kez daha kutluyor ve alnından öpüyorum" diye konuştu.

Kaynak

Milliyet 25.02.2015

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)