AK Gençliğin Buluşma Noktası
Antivirüs & Güvenlik Antivirüs ve Güvenlik programlarını burada paylaşıyoruz.

Stil
Seçenekler

Alt 10-10-2008, 13:25   #1
Kullanıcı Adı
Ateşdağlı
Standart Bilgisayarınızdaki Casusu Silin

Baslat/ Calistir/CMD
karsiniza Dos penceresi acildi. buraya net user yazin.
Eger karsiniza Support_388945a0 yaziyorsa sende casus var demektir. Bunu silmek icin ise net user Support_388945a0 /delete yazman yeterli casusunuz silinmistir.
Acıklama:
Casus pc ni senden başka izleyen 2. veya 3. kişilerdir bunlar herhangi bir programla senin pc ne bağlanabilirşifrelerini görebilir hatta pc ni kontrol bile edebilirle.Casuslar spyware yazılımlarını kullanırlar bunlar için antispyware programlar mevcuttur ayrıca başkalarından aldıgınız .exe uzantılı dosyaları açmamakta buna karşı bir önlemdir.Çünkü genelde bu yazılımlar .exe uzantılı dosyalara saklanır bazen web sayfasına veya resme de bulaştırılabilir bu yüzden gireceğiniz sayfaları önceden taratmanız gerekmektedir ben avast pro.edition kullanıyorum gayet etkili bir antivirustur.Casus yazılımlar Trojanlarspyware’ler veya pc nize elle veya uzaktan yerleştirilen aaalogger lardır.aaaloggerlar hakkında da biraz bilgi vereyim aaalogger lar pc nize yerleştirilip gerekli ayarlamalar yapıldıktan sonra belli saatler arası yerleştirene pc de girdiginiz tüm tuşları rapor eder böylece şifreleriniz karşı tarafın eline geçerbunun için en basit önlem eğer evinizdeyseniz şifrelerinizi girmek için başlat+programlar+erişilebilirlik+ekran klavyesini kullanmanızdır.Ayrıca aaalogger a karşı bir yöntem daha paylaşayım:
Bu yöntem belki ekran klavyesi kadar 100 de yüz koruyucu olmayabilir fakat ben ekran
klavyesi ile ugrasmak istemediim icin genelde bunu yapıyorum ve henüz hacklenmedim
Başlat - Çalıştır - Cmd ’ den ms-dos penceresini açıyoruz ve komut satırına:
netstat -an | find ":25"
yazıyoruz.
"25" aaalogger in smtp portudur.
Eger bilgisayar bu port u görmüyorsa veya açık değilse veya şöyle anlatayım bu komutu
yazdıktan sonra komut satırının altında bosluk olur ve yeni komut satırına geçerse
aaalogger yoktur ve gönül rahatlıgıyla ister msn inize ister baska bir program grubuna
veya sitenize login olabilirsiniz.
Eger port görünürse de ayağınızı denk alın

Ateşdağlı isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 02-09-2009, 03:02   #2
Kullanıcı Adı
eagle
teşekkürler casusu sıldım ama diğer komutu aktıvıte edemedım
eagle isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)