Hayata Dair Anketler (Ak Parti Forum) Siyasi anketler dışında üyelerin serbetsçe anket açacakları bölüm. |
Anketimiz: Bilinen batıl inançlardan en saçmaları sizce hangileridir ? | |||
1 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
4 | 12.12% |
2 |
1 | 3.03% |
3 |
4 | 12.12% |
4 |
3 | 9.09% |
5 |
1 | 3.03% |
6 |
0 | 0% |
7 |
4 | 12.12% |
8 |
0 | 0% |
9 |
0 | 0% |
10 |
2 | 6.06% |
11 |
0 | 0% |
12 |
3 | 9.09% |
13 |
0 | 0% |
14 |
2 | 6.06% |
15 |
0 | 0% |
16 |
7 | 21.21% |
17 |
1 | 3.03% |
18 |
0 | 0% |
19 |
1 | 3.03% |
20 |
0 | 0% |
Katılımcı sayısı: 33. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor |
![]() |
![]() |
#1 |
![]() ![]() Bilinen batıl inançlardan en saçmaları sizce hangileridir ? 1. 13 rakamının uğursuzluk getirdiği 2. Şubat ayında düğün yapan evlenenlerin ömrünün kısalması 3. Kara kedi görüldüğünde uçan bir güvercin görene kadar saçın tutulması 4. Biri ayağımızın üstünden geçtiğinde ailede kavga veya boşanma gerçekleşeceği 5. Kapı eşiğinde oturulursa insanın bekar kalacağı 6. Yatakta ekmek kırıntısı olursa kabus görüleceği 7. Gece sakız çiğnenirse ölülerin kemiği çiğnenmiş olur 8. Merdiven altından geçmenin uğursuzluk getirdiği 9. Gece tırnak kesilirse ömür kısalır 10. Tabak iyi sıyrılmazsa nişanlının çirkin olacağı 11. Büyücülük ve falcılık 12. İki bayram arası nikah kıyılamayacağı 13. Terlik ters bırakılırsa evden ölü birinin çıkması 14. Hamileyken saç kesmenin çocuğun ömrünü kısalttığı 15. Gece sabunlu su üzerinden atlamanın uğursuzluk getirdiği 16. `Bu maili 10 kişiye yollarsan tüm dileklerin gerçek olur` gibi gönderilen yazılar ve mailler 17. Ağustos ayının birinci günüde tarlaya girilmemesi 18. Eğer hamile kadın bir şey aşerir ve yemezse vücudunda onun lekesinin çıkacağına inanılır 19. Diğer(Belirtiniz) 20. İgilenmiyorum/Fikrim Yok ![]()
![]() |
|
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() 13 rakamının uğursuzluk getirdiği
Kara kedi görüldüğünde uçan bir güvercin görene kadar saçın tutulması Bu maili 10 kişiye yollarsan tüm dileklerin gerçek olur` gibi gönderilen yazılar ve mailler Gece sakız çiğnenirse ölülerin kemiği çiğnenmiş olur ya ben şubat ayı evlenenlerinin ömrünün kısa olmasını ilk defa duyuyorum Allah'ım ablam ölecek :'( :'( :D |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() 1,4,12,16 şıkları diyorum :D
|
|
![]() |
![]() |
#4 |
![]() 1,3 ve 16
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() Hepsi saçma,özellikle telli baba,nazar boncuğu (nazar vardır ama boncukla olacak şeyler değildir),ağaca kurdale bağlama, 'bilmem neyin içinden geçince günahlarından arınıyorsun' saçmalığı vs. vs.
|
|
![]() |
![]() |
#6 |
![]() bence hepsi çok saçma :D :D
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() 6. Yatakta ekmek kırıntısı olursa kabus görüleceği
bu batil inanc degil aslinda ekmek kirintisi gercekten cok onemli bir husus arkadaslar yere baskasinin doktugu ufak bir ekmek kirintisina bassaniz bile basiniza gelebilecekleri yazmasam iyi olur ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
![]() iki bayram arasında düğün...
hep iki bayram arasında oluyor düğünler zaten... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
![]() 13 ün uğursuzluğuyla ilgili birşey paylaşmak istiyorum sizinle. 13 ün uğursuzluğu hristiyan adetlerinden biridir özellikle 13. cuma hristiyanlara göre uğrsuzdur. çünkü 13. cumada hz. İsa nın öldürüldüğüne inanınlar. hatta bazı otel numaralarında uçak koltuklarında 13 yoktur. bu adet ne yazıkki müslüman yoplum olan bizlerinde bilinç altına empoze edilmişitir. 13 rakamı müslümanlar için uğrsuz bir rakam değil aksine çok değerli bir rakamdır. çünkü 1453 ün 571 in toplamı 13 eder cumada zaten bilindiği üzere müminlerin bayramıdır. ben bunu dinlediğim zaman inanılmaz bir şekilde 13 ü çok sevmeye ona sempati duymaya başladım. 13 seviyorum :-*
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
![]() Bana bunların hepsi saçma geliyor, adı üzerinde "Batıl inanç"
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |