AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 12-09-2012, 14:02   #1
Kullanıcı Adı
Necip Fazıl
Standart Bir Atatürk yalanı daha boşa çıktı




Kadıköy Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'nın yıkılacağını, yerine kapalı fuar alanı yapılacağı iddialarına bugün net yalanlama geldi.


Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk'ün Kadıköy Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'nın yıkılacağını, yerine kapalı fuar alanı yapılacağını açıklamasının ardından Topbaş iddianın gerçekdışı olduğunu açıkladı. Topbaş'ın açıklamasına rağmen Öztürk, "evham yapmıyoruz" diyerek iddiasını sürdürdü.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde AK Partililerin oyçokluğuyla onaylanan Haydarpaşa Garı ile Kadıköy Meydan ve Çevresi'yle ilgili imar planı, Kadıköy Belediyesi'nde askıya çıktı. İtiraz süresinin bitimine 3 gün kala, Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, meydandaki Başöğretmen Atatürk Anıtı'nın kaldırılıp yerine fuar alanı yapılacağını belirtti. Başkan Topbaş akşam saatlerinde bir açıklama yaptı: “Metro nedeniyle bir düzenleme yapılacak ama Atatürk Anıtı'nın kaldırılması gibi bir çalışma ya da düşünce söz konusu değil.”
İstanbul'da cami tartışmalarının ardından, resmi törenlerin yapıldığı Kadıköy Meydanı'ndaki Başöğretmen Atatürk Anıtı'nın kaldırılacağı iddiaları gözleri Haydarpaşa Port Projesi'ne çevirdi. Geçtiğimiz aylarda İBB Meclisi'nde CHP'lilerin ret oyuna karşılık AK Partili üyelerin oy çokluğuyla onaylanan ve Haydarpaşa Garı ile Kadıköy Meydan ve Çevresi'yle ilgili 1/5000 binlik Koruma Amaçlı Nazım İmar Plan, geçtiğimiz hafta Kadıköy Belediyesi'nde askıya çıktı. Askı sürecinin bitimine birkaç gün kala, Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, yeni planda Kadıköy Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'nın kaldırılıp, yerine kapalı fuar alanı yapılacağını ileri sürerek, yeni bir tartışma başlattı.
SELAMİ ÖZTÜRK: KADIKÖY MEYDANINA YAPMALARININ BİR ANLAMI VAR

Fuar alanının sürekli kullanılan bir alan olduğunu ve geçici tesis adı altında kapalı mekan yapılmasına baştan şüpheyle baktıklarını belirten Öztürk, “Kadıköy Meydanı'nda yapımı planlanan alanın az ilerisinde 4-5 misli büyüklükte, otopark alanı olarak kullanılan İSKİ'ye ait arazi var. Çok istiyorlarsa fuar alanını oraya yapsınlar. Gelip meydana bırakıyorlarsa, bunun anlamı var. Kadıköy Meydanı'na bayram sürecini de içine alan hemşeri pazarı açtırdılar, 2 yıl önce kaymakam, 23 Nisan töreninden bir gün önce zorla kaldırttı” dedi.
ÖZTÜRK: KEŞKE BİZ YANILSAK

Kadıköy Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk koymanın da yasaklandığını hatırlatan Öztürk, “Keşke biz yanılsak. Bize 'Hayır bu maydana hiçbir şekilde dokunmayacağız. Kapalı mekan yapmayacağız' desinler” diye konuştu. Öztürk, niyetlerinin kavga çıkarmak, gerginlik yaratmak olmadığını söyledi.
İTİRAZ SÜRESİ ÇARŞAMBA BİTİYOR

Sözkonusu planın İBB Meclisi'nden tartışmalı geçtiğini ve Atatürk Anıtı'nın bulunduğu yere fuar alanının işlendiğini de görmediklerini anlatan Öztürk, plan askıya çıkmak üzere ilçe belediyesine geldiğinde durumu fark ettiklerini söyledi. Öztürk, “Planı İmar ve Şehircilik Planlama Müdürlüğü'müze incelettirdiğimizde, yapılaşmanın geldiğini gördük. Plan, çarşamba günü saat 17.00'de askıdan inecek. 3 gün itiraz süresi var. İtiraz etmezsek, vatandaş 'Bizi niye ayıltmadın' diyecek. Mecburen, son hafta kamuoyuyla paylaşmak, açıklamak zorunda kaldım” diye konuştu.
BİZİMKİ EVHAM DEĞİL

Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi ve Kadıköy Belediye Meclisi Ak Parti Grup Sözcüsü Fatih Kaya'nın da kendilerine, “Belki de biz Atatürk büstünü daha iyi yere taşıyacağız, niye endişeleniyorsunuz” dediğini anlatan Öztürk, “Bize 'Atatürk Anıtı kalkmayacak, böyle şey olmayacak' demedi. Biz evham yapmıyoruz” dedi.
TOPBAŞ: ATATÜRK ANITI KALDIRILMAYACAK

İstanbul Büyükşehir Belediyesi açıklamasında ise “Plan notlarında söz konusu alanda değil bina, bodrum dahi yapılamayacağı açıkça belirtilmektedir. 'Atatürk anıtı yıkılacak, yerine bina yapılacak' iddiasının gerçek dışı olduğu ortadadır” denildi. Başkan Kadir Topbaş da akşam saatlerinde konuştu: “Kadıköy Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı kaldırılmayacak. Metro nedeniyle bir düzenleme yapılacak ama Atatürk Anıtı'nın kaldırılması gibi bir çalışma ya da düşünce söz konusu değildir. İddiaları hayretle karşılıyorum, ucuz siyaset çabası olarak değerlendiriyorum.”
KADIKÖY İMZA TOPLUYOR

İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi'nin, Kadıköy Rıhtım Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'nı kaldırıp bölgeyi 'Fuar, Panayır ve Festival Alanı' olarak düzenleyeceği iddiası, Kadıköylülerin büyük tepkisini çekti. Hem Büyükşehir Belediyesi'ni ve Kadıköy Belediyesi'ni hem de basın kuruluşlarını arayan yüzlerce Kadıköylü, Atatürk Anıtı'nın kaldırılmasını istemediklerini söyledi. Kadıköy Belediyesi İmar Müdürlüğü, çarşamba gününe kadar askıda olan projeye itiraz için dilekçe hazırladı. Projeye karşı çıkan Kadıköylüler çarşamba gününe kadar Kadıköy Belediyesi'ne gidip dilekçeye imza atacak. Dilekçe Büyükşehir Belediyesi'ne iletilecek.

İnternethaber

 

Necip Fazıl isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 12-09-2012, 14:55   #2
Kullanıcı Adı
Necip Fazıl
Standart

Konu Necip Fazıl tarafından (12-09-2012 Saat 16:16 ) değiştirilmiştir..
Necip Fazıl isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım