![]() |
#1 |
![]() Bir kadın, evinden dışarı çıkar ve uzun beyaz sakallı üç yaşlı adamın
evinin >önünde oturduklarını görür. > >Onları tanımaz. >- "Ben sizi tanımıyorum ama aç olmalısınız" der. "Lütfen içeriye gelin ve >bir şeyler yiyin." >- "Evin erkeği içerde mi?" diye sorarlar adamlar. >- "Hayır" der kadın. "O dışarıda." >- "Öyleyse içeri gelemeyiz" diye cevap verirler. > >Aksam olup kadının kocası eve geldiğinde, kadın basından geçenleri kocasına >anlatır. >- "Git onlara söyle ben evdeyim içeri gelebilirler" der. >kadın dışarı çıkar ve onları içeri davet eder. >- "Hepimiz ayni anda içeri girmeyiz." der yaşlı adamlar. >kadın öğrenmek ister ; >- "Niye giremezsiniz?" >Yaşlı adamlardan bir tanesi açıklar : >- "Onun adı ZENGİNLİK" der ve bir arkadaşını gösterir, bir diğerini işaret >eder, > >"O BAŞARI", ben de SEVGİ." Sonra ekler ; "Şimdi içeri gir ve kocanla konuş, >hangimizi evinizde istersiniz?" > >kadın içeri girip söylenenleri kocasına anlatır. > >Adam duyunca neşelenir. >- "Ne güzel!" der, "madem öyle, Zenginliği içeri çağıralım ve evimizi >zenginlikle doldursun." >Karısı itiraz eder ; >- "Canım, niçin başarıyı çağırmıyoruz?" >Bu sırada konuştuklarını evin diğer kösesinde bulunan gelinleri duyar. >Zıplayarak gelir ve kendi fikrini söyler. >-"Sevgi'yi çağırsak daha iyi olmaz mi? Evimiz sevgiyle dolar!" >- "Gelinimizin önerisini dikkate alalım" der adam karısına. >"dışarı çık ve Sevgiyi bizim misafirimiz olması için davet et." >kadın dışarı çıkar ve üç yaşlı adama sorar ; >- "Hanginiz Sevgi? Lütfen içeri gel ve misafirimiz ol". >Sevgi ayağa kalkar ve eve doğru yürümeye başlar. > >diğer iki yaşlı adam da onu takip ederler. > >kadın şaşırmış bir şekilde Zenginlik ve Başarıya sorar : >- "Ben sadece Sevgiyi davet ettim, siz niye geliyorsunuz?" >Zenginlik ve Başarı bir ağızdan cevap verirler : >- "Eğer Zenginlik ya da Başarıyı davet etmiş olsaydın diğer ikisi dışarıda >kalırdı ama sen Sevgiyi davet ettin. > >O nereye giderse biz de oraya gideriz. > >Nerede Sevgi varsa, orada Basari ve Zenginlik de vardır!"
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Gerçekten çok güzel...
|
|
![]() |