AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 04-25-2010, 22:55   #1
Kullanıcı Adı
EpiVaTeS
Standart Bir Sevgili Geldi 4...Programı İcra Edildi...
Esenler Hakkı Başar Kapalı Spor Salonu’nda 16 Nisan Cuma akşamı düzenlediğimiz “Bir Sevgili Geldi 4”kutlu doğum programına peygamber sevdalılarının gösterdiği ilgi yoğundu. 7’den 77’ye herkes tarafından ilgi gören programda salonu dolduran binlerce kişi hep bir ağızdan Peygamber Efendimize (sav) salavat getirerek manevi atmosferin yoğunlaşmasına katkıda bulundular.

“HAYDİ, OKUYARAK ÜMMET OLMAYA!”
Ömer DÖNGELOĞLU Hoca’nın hatip olarak katıldığı program hafız Tayfun SÖNMEZ’in Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.


Programın açılış konuşmasını yapan İkra Derneği genel başkanı Avukat Emin ATALAY derneğin ana faaliyet konusu olan okuma üzerine değindi. Kendi kitap listelerindeki kitapların, kitapların anası olan Kur’an-ı anlamak için olduğunu beyan ederken Kur’an’a yaklaşmanın Hz. Peygamber’e yaklaşmakla, onun hayatını iyi anlamakla olduğunu söyledi. Atalay, “Peygamberin doğumu Miladi Nisan ayıdır. Nisan ayı baharın temsilcisidir. Cehalet, küfür, fısk, isyan ne kadar kuvvetli görünürse görünsün yerini mecburen bahara bırakacaktır, yeter ki üzerimize düşen okumak fiilini gerçekleştirelim.
Haydi, okuyarak ümmet olmaya” diye konuştu.
Programa katılan Esenler Belediye başkanı M.Tevfik GÖKSU da kısa bir konuşma yaparak, peygamberi yeniden sevmeye ve onu yeniden anlamaya ihtiyacımız var.
Onun ümmeti olmayı doğru algılamak gerektiğini, bu şekilde kan, gözyaşı ve zulmün ortadan kalkacağını beyan ederek, böyle bir programı tertip ettiklerinden dolayı İkra Derneği mensuplarına ve katılımlarından dolayı da misafirlerimize teşekkür etti.


Selamlama konuşmalarından sonra Bağcılar Tasavvuf Musiki Topluluğu eşliğinde küçük semazenlerin katıldığı ve herkesin zevkle dinlediği ve izlediği 20-25 dakikalık bir sema gösterisi gerçekleştirildi.



“KUR’AN’I KERİM İLE ARKADAŞ OLUN”
Programımızın hatibi Ömer DÖNGELOĞLU da, sahabeden örnekler vererek sahabenin peygamberin hatıralarına nasıl sahip çıktıklarından bahsetti. Sahabeden Abdullah İbni Ömer’in çocukken peygamberle beraber gölgesinde oturduğu ağaca ölünceye dek su taşıdığını, Ebu Mahsume’nin çocukken, peygamberin onun başını okşamasından sonra bir daha asla saçını kestirmeyip upuzun saçlara sahip olduğunu anlatan Döngeloğlu,bir başka örnekte ise peygamberimiz ve sahabelerin kabeye olan özlemleri ardından umre için yola çıkışları ve hudeybiyede olan sıkıntılar ve ardından elçi olarak hz. osman'ın müşriklere gönderilmesi.müşrikler hz. osman'a istersen tavaf edebileceğini söylerken Hz. Osman peygambersiz Kabe’yi tavaf etmem demişti.
Hz. peygambere ise sahabeler, şimdi Osman ne güzel kabeyi tavaf etmiştir deyince peygamberimiz sanmam ki Osman bizsiz kabeyi tavaf etsin demişti. Sözlerini şu şekil tamamlayan hocamız düşünsenize dostlar hz. Peygamber bizim hakkımızda sanmam ki ömer şöyle yapsın sanmam ki falan böyle yapsın demesini istemez misiniz isteriz değilmi öyleyse haydi kur’an-ı okumaya haydi peygamberimizi anlamaya diyerek çağrıda bulundu.
Bizlerin de bu şuurda ve anlayışta olmamız için, 1400 sene önce inmiş gibi Kur’an-ın hayatımıza bir daha nazil olmasının gerektiğini ayrıca, katılımcılara Kur’an-ı Kerim ile arkadaş olmalarını, Hz. Ömer’i değiştiren kitabı (Kur’an-ı) her akşam en azından 15 dakika, yarım saat ailece hem de meali ile okunmasını tavsiye eden hocamız geceye katılanlara programa iştiraklerinden dolayı teşekkür edip sözlerini tamamladı.


Derneğimiz mensupları tarafından başlatılan 1.000.000 (bir milyon) Salâvat kampanyası çığ gibi büyüdü ve bu rakamın 6.000.000 (altı milyon) olduğu kürsüden ilan edilerek, 6 milyonuncu salavat hep bir ağızdan salonda getirildi.
Programın kapanışı ise başlangıca yetişemeyen Hafız Selman OKUMUŞ hocanın verdiği Kur’an ziyafeti ile son buldu.
Kutlu doğum programımızda emeği geçen başta teşkilat mensubu arkadaşlarımız olmak üzere, tüm mensuplarımıza, gönüldaşlarımıza ve katılımcılara teşekkür ederiz.
İnşaallah, bir sonraki seneye “Bir Sevgili Geldi 5” programında buluşmak üzere.”




 


Konu EpiVaTeS tarafından (04-25-2010 Saat 23:04 ) değiştirilmiştir..
EpiVaTeS isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 04-25-2010, 23:34   #2
Kullanıcı Adı
Sukût-u_Hayal
Standart
Fotoğraflardan gördüğüm kadarıyla çok kalabalıkmış ne güzel ...
Sukût-u_Hayal isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-25-2010, 23:37   #3
Kullanıcı Adı
redyellow
Standart
Emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler.
redyellow isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım