AK Gençliğin Buluşma Noktası
Tartışıyorum AK Partililerin, AK Parti Gençlerinin Seviyeli tartışma bölümü.

Stil
Seçenekler

Alt 05-06-2011, 20:16   #1
Kullanıcı Adı
xfce
Standart Bir silikozis hastası daha yaşamını yitirdi
Bir silikozis hastası daha yaşamını yitirdi

İstanbul'da kot taşlama işinde çalışırken silikozis hastalığına yakalanan 26 yaşındaki Selahattin Şahin, Diyarbakır Dicle Üniversitesi Hastanesi'nde yaşamını yitirdi.

DHA'nın haberi şöyle:
Selahattin Şahin, Bingöl'ün Karlıova ilçesinde silikozis hastalığından son 3 yıl içinde ölen 6'ncı kişi oldu.

Selahattin Şahin ve eşi 23 yaşındaki Emine Şahin'in görme ve bedensel engelli 2 yaşında Emrullah ve 10 aylık Ömer isimli 2 çocukları var.
'Meslek hastalığı' raporunu alamadı
Eşinin daha önce 'özürlü maaşı' aldığını, yeni yasal düzenlemeyle sosyal güvenceye kavuşması için Sosyal Güvenlik Kurumu'nun istediği raporu alamadan yaşamını yitirdiğini belirten Emine Şahin baba evine sığındı.

Engelli çocuklarıyla nasıl hayatta kalacağını düşündüğünü belirten Emine Şahin, "Eşim yıllarca hastalıkla mücadele etti. Onu kaybettik büyük üzüntü yaşıyorum. Devletten yardım bekliyoruz" dedi.

"Bingöl'de 125 silikozis hastası var"
Bingöl'de toplum gönüllüsü olan ve silikozis hastalarına verdiği destekle tanınan emekli öğretmen Semiramis Karaaslan, Bingöl'de son 3 yıl içerisinde 6 kişinin bu hastalıktan yaşamını yitirdiğini söyledi.

Bingöl, ilçe ve köylerinde halen 125 kişinin bu meslek hastalığıyla mücadele ettiğini belirten Karaaslan, şöyle dedi:

"Bingöl merkez, ilçe ve köylerde 125 raporlu hasta var. Bu bir meslek hastalığı. Torba Yasa yürürlüğe girdikten sonra o tarihe kadar rapor alan tüm slikozis hastalarının yeniden bir kez daha rapor çıkarmaları isteniyor. Yüzde 80 oranında iş göremez raporu olanlar bile var. Yaşamını yitiren Selahattin Şahin'den de ölmeden önce SGK İl Müdürlüğü yeni rapor çıkarmasını istiyordu.

Bugüne kadar son 3 yıl içinde Kenan Temiz, Hacı Önal, Erhan Akyürek, Ruhat Yıldırak, Resul Edip ile son olarak ise Selahattin Şahin olmak üzere 6 kişi silikozis hastalığına yenik düşürek yaşamını yitirdi. Nejat Demir adlı hastamızın durumu da çok ağır. Bu hastaya yardım edilmezse onu da kaybedebiliriz."

"Devlet bunlara değil de kime yardım edecek?"
Silikozis hastalarının bir çoğunun yakın akraba, arkadaş yada birbirini tanıyan kişilerin olduğunu dile getiren Karaaslan, "Bu hastaların çoğu birbirinin arkadaşı, birlikte çalışmışlar. İşe giren biri, diğer arkadaşını aramış. Dolayısıyla yakın köylerde oturan kişilerden oluşuyor" dedi.

Silikozis hastalarının İstanbul'daki merdiven altı tabir edilen kot imalathanelerinde, sosyal güvencesiz çalıştırıldıklarını belirten Karaaslan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"3 ila 6 yıl arasında çalışanlar var. Kalacak yerleri olmadığı için çalıştıkları yerlerde yatmışlar. Bugüne kadar kanserli ve silikozis hastalarına hayatımı adadım. Onlar öldükçe ben de onlarla öldüm. Geride bıraktıkları ailelerinin acılarını paylaştım. Bu ölen arkadaşlarımızın aileleri, devlet tarafından korunup maaşa bağlanması için mücadele ediyorum. Devlettin yardım elini uzatmasını bekliyorum. Ailelere yardım için imza kampanyası başlattım. Destek grubu kurdum facebook paylaşım sitesi üzerinden. Bingöl değil çevre illerden de hatta Sinop ve Türkiye'nin diğer bir çok illerinden hastalar ile bir araya geldik."

xfce isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)