AK Gençliğin Buluşma Noktası
Dil-Dil Bilimi-Dil Bilgisi Dil-Dil Bilimi-Dil Bilgisi adına yapılan bütün paylaşımlar.

Stil
Seçenekler

Alt 02-12-2008, 21:46   #1
Kullanıcı Adı
ATmaCA53
Standart BİR TEPKİ GÖSTERME ALLAH ALLAH`MI DİYE YAZILIR, YOKSA HALLAH HALLAH`MI _!
Arkadaşlar kafam çok karışık örneğin: sen ne biçim insansın hallah hallah diyemi tepki gösterilmeli yoksa ALLAH ALLAH diyemi, ben genelde internetten araştırdığıma göre HALLAH HALLAH daha çok deniyor, ALLAH ALLAH diyenler az, sizce hangisi daha doğru yardımlarınızı bekliyorum...

ATmaCA53 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 02-12-2008, 22:13   #2
Kullanıcı Adı
minegül
Standart BİR TEPKİ GÖSTERME ALLAH ALLAH`MI DİYE YAZILIR, YOKSA HALLAH HALLAH`MI _!
Şahsen her zaman ALLAH ALLAH diyorum. Doğru kullandığımı zannediyorum. Hatam varsa bilen arkadaşımzın aracılığıyla inşallah öğrenelim.
minegül isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-12-2008, 22:56   #3
Kullanıcı Adı
suskun_prenses
ya bnde Allah Allah diyorm ama bazen şöle bi tabrde var alla alla die hangisi doğru ki gzel bi konu ya hatamzı öğrnmek ii olur
suskun_prenses isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-13-2008, 00:11   #4
Kullanıcı Adı
Ak_Kelebek
Allah Allah dır benim bildiğim de doğru olan.Çünkü 'Allah' kelimesinin başka bir söyleniş tarzı yoktur ve olmamalı...
Ak_Kelebek isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-13-2008, 22:10   #5
Kullanıcı Adı
ATmaCA53
Alıntı:
Ak_Kelebek Nickli Üyeden Alıntı
Allah Allah dır benim bildiğim de doğru olan.çünkü 'Allah' kelimesinin başka bir söyleniç tarzı yoktur ve olmamalı...
yok HALLAH HALLAH DİYEN`DE VAR, ALLA ALLA DİYENDE VAR yani kafalar biraz karışık, her neyse insanlar nasıl içlerinde o kelime çıkıyorsa onu desin bence farketmez... ;)
ATmaCA53 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-05-2008, 17:15   #6
Kullanıcı Adı
GÜLseven
Alıntı:
Allah Allah dır benim bildiğim de doğru olan.çünkü 'Allah' kelimesinin başka bir söyleniç tarzı yoktur ve olmamalı...
GÜLcüm çok haklısın canım."Allah Allah" diye yazılır ve öyle de söylenmesi gerekir...
GÜLseven isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-06-2008, 22:17   #7
Kullanıcı Adı
Ziyad_e
arkadaşlar yapmayın Allah lafzını bu kadar rahat kullanamayız . sonuçta şaşkınlığı belirtmek için Yüce Mevlanın ismi anılarak "Allah Allah" demek bir hayret ifadesidir. tabi yeni nesil olarak farzdan çok tarz peşinde koşup her şeye karşı "ay inanmıyorum" şeklinde şaşıran bireyler olarak bu lafzın kullanımında da şaşırıyoruz. Ama dikkat etmek gerek. Bir dil bir insan sonuçta. Eksik kelimeler kullanarak eksik insan olmayalım.. ;)
Ziyad_e isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-08-2008, 17:31   #8
Kullanıcı Adı
ısırgan
Alıntı:
GÜLseven Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
GÜLcüm çok haklısın canım."Allah Allah" diye yazılır ve öyle de söylenmesi gerekir...
Ben de size katılıyorum.Ayrıca Allah veya Rabbimizin diğer isimlerinin küçük harfle yazılmasına da karşıyım.
Minik bir diyalogu da paylaşmak isterim;
Bir keresinde arkadaşım
-alasmaladık , yazmıştı msnde.
Bu nedir diye düşünürken "Allah'a ısmarladık" demektir diye karar verdim en sonunda :-\ Türkçemiz bayağı kıtlaşıyor galiba :-\
ısırgan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-25-2009, 17:16   #9
Kullanıcı Adı
Feride
Alıntı:
ATmaCA53 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
yok HALLAH HALLAH DİYEN`DE VAR, ALLA ALLA DİYENDE VAR yani kafalar biraz karışık, her neyse insanlar nasıl içlerinde o kelime çıkıyorsa onu desin bence farketmez... ;)
yok yok.. Allah Allah denir. neyse odur değil mi. yani doğru olan tam ve doğru olarak telaffuz edebilmektir..

Konu Feride tarafından (04-25-2009 Saat 17:36 ) değiştirilmiştir..
Feride isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-25-2009, 17:35   #10
Kullanıcı Adı
Supraliminal
Allah Allah şeklinde söylenir doğrusuda budur.
Diğer söylenenler safsatadan ibarettir.alla alla hallah hallah vs..
Supraliminal isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)