![]() |
#1 |
![]() "Ben elimden geldiği kadar çırpınıyorum, bir şeyler yapmaya çalışıyorum ama olmuyor. Bu konuda sizlerden de destek bekliyorum. Diğer milletvekili arkadaşlarımdan da destek bekliyorum" Bu ifadeler; AK Parti İl Teşkilatları'nın 25 Temmuz Cumartesi günü gerçekleştirilen İl Danışma Toplantısına katılan tek Milletvekili Hüseyin Gülsün'e ait. Toplantının basına açık bölümünde bir konuşma yapan Gülsün, milletvekili arkadaşlarının kulaklarını çınlatacak öz eleştirilerde bulundu. Milletvekili Hüseyin Gülsün'ün konuşmasının özeti şu şekilde oldu: “Tokat'ta bir il başkanlığı seçimimiz yapıldı. İki tane adayımız vardı. İki kişi varsa birisi kazanıp, birisi kaybedecektir. Böylesi bir durumda partimizin herhangi bir zarar görmesi, herhangi bir sekteye uğraması kadar yanlış ve haince bir şey olmaz. Ben hiç kimsenin yanında olmadım ama benim yanında olmadığım aday da kazanmış olsaydı, tüm samimiyetimle söylüyorum, yine gelir bu kürsüde bunları konuşurdum" diyen Gülsün, ekonomik krizin kendi ilini de etkilediğini ve büyük sakıntıların yaşandığını belirtti. "Bu toplantılar bizim için istişare toplantısı. Bu toplantılarda her şeyi konuşmak zorundayız" diyerek yapılan organizasyonun önemine vurgu yayan Gülsün'ın sözleri, vekili olduğu ilin nasıl bir sorunlar yumağı içinde olduğunu da gözler önüne serdi. İşte bir vekilin kendi ili için feryadı: Tokat'ta bir sigara fabrikamız vardı, kapandı. Havaalanımızda sefer yok. Se-Na Tekstil gibi bir fabrikayı yerine koyamadık. Organize Sanayi Bölgesi'ni istediğimiz kadar canlandıramadık. Bunlar net gerçekler. Bunlarla ilgili neler yapacağımızı dile getirmemiz lazım. Bu konularda milletvekilleri olarak bizler, sizler neler yapacağımızı konuşmak lazım. Çünkü milletin bizden ciddi beklentileri var. Millette 'onlar isterse yapar' imajı var. Eğer yapamıyorsa, 'pasifliğe' yoruyorlar veya bu bölgedeki yöneticilerin bu işlere bakmadığını düşünüyorlar. 'isteseler kesinlikle yaparlar' diyorlar. Onun için mutlaka sizlerle birlikte öncelikle havaalanı sorunu çözmemiz, Sigara Fabrikası yerini değerlendirmemiz, organize sanayi bölgesi ile ilgili çalışmalar yapmamız lazım, ilçelerde irili ufaklı, 5-10-20 kişilik işletmeler kurdurmamız yazım. Kesinlikle dünyanın en verimli yeri olan ilimizdeki yaş sebze meyve üretimini değerlendiremiyoruz. Ben elimden geldiği kadar çırpınıyorum, bir şeyler yapmaya çalışıyorum ama olmuyor. Bu konuda sizlerden de destek bekliyorum. Diğer milletvekili arkadaşlarımdan destek bekliyorum. Eğer biz Kazova'ya iki tane fabrika kursak yaş sebze ve meyve ile ilgili gerisi gelir. Ben gittiğim ülkelerde bunun ihtiyacını gördüm. Ama biz malımızı sunamıyoruz. Endonezya'da kirazın kilosu 40 dolar. Ve işte biz oraya 10 ton, 20 ton günlük kiraz versek ne olur? Ama bunu yapamıyoruz. Çok çalışmak mecburiyetindeyiz.” Habervaktim
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() |
|
![]() |
![]() |