![]() |
#1 |
![]() Bir Yobazın Günlüğü'ndeki metinler başka bir yerde yayınlandı mı önceden?
Hayır. Bu metinler daha önce herhangi bir yerde yayımlanmadı. Zaten bir ‘kitap’ yazma niyetiyle oturup baştan sona yazdığım ilk kitap bu. Önceki kitaplar, değişik dergilerde farklı zamanlarda yayımlanmış hikâyelerin toplanması biçimindeydi. Bu ismi vermeye sizi neler itti? Çekinmediniz mi, korkmadınız mı? Çekinecek korkacak bir başlık değil ki bu. Bir yobaz, günlük tutarsa ne olur? Bir Yobazın Günlüğü olur… Fakat bu ismi aslında Dostoyevski’nin ‘Bir Yazarın Günlüğü’ çağrıştırdı bana. Bu kitabı kimler sevmeyecek sizce? Sanırım ‘içimizdeki ahmaklar’ ve ‘karşımızdaki budalalar’ sevmeyecek. Kim onlar? Cevabı kitapta. Ömer Faruk Dönmez'in on yıl önceki üslubu ile bugünkü üslubu arasında bir değişme var mı sizce? Gerçi bu yargıyı vermek bana düşmez ama pek fark yok galiba Kendi halinde, sessiz sakin bir yazar olan sayın Dönmez, dergisi ile, kitapları ile bir dava adamına mı dönüşüyor? ‘Kendi halinde, sessiz sakin bir yazar’ iken ‘dava adamına dönüşmek’ derken ne kast ediyorsunuz bilemiyorum. Ben hâlâ kendi halinde, sessiz sakin bir yazarım ve doğduğumdan beri aynı davaya inanıyorum. Hep Aynı Hikâye’de hangi davadan söz ettiysek Bir Yobazın Günlüğü’nde de o davadan söz ettik. Yaşama sebebimiz o. Dava adamı olmak iyi mi kötü mü? Başını açıp çalışan hanımlarla, bundan memnuniyet duyan kocalarla, bankalardan kredi çekilerek alınmış evler ve arabalarla, kreşlerde-kolejlerde yetişen internet çocuklarıyla, ‘nasıl olsa bizimkiler iktidarda’ gevşekliği ile, sokaklardaki bu açıklık saçıklığa buğzetmeyi bile ihmal edip ‘işler yolunda’ sanmakla, müslümanlık davasının nereye gideceği sorusu, bizim için ortada duran bir sorudur. Sizce dava adamı olmak iyi mi, kötü mü? Bünyamin Yıldız dunyabizim
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() kitabın adı çok çekici geldi birden
![]() ömer faruk dönmez candır ciğerdir ![]() "Sizin olsun dünya sizin olsun mazeret sizin olsun makamat benim aklım ermiyor karışık işlerinize itimat etmiyorum tuhaf yöntemlerinize alışamıyorum eğilip bükülmelerinize ben yatsıyı kılıp televizyon seyretmeden uyuyanları seviyorum zira" Ömer Faruk Dönmez |
|
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Bir yobaz kitap yazacak bizde okumucaz yakışmaz
![]() Yobaz ismini kullanmak bir yerlere mesaj ulaştırabilmek için gayet anlamlı aslın da.. "Genç ve Radikal Yobazlar" isminde dernekler zinciri açılmalı geç bile kalındı ![]() Yobazın radikali nasıl olurmuş görsünler (: |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
![]() Alıntı:
locamız var ![]() hür ve kabul edilmiş yobazlar locası |
||
![]() |
![]() |
Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim |
bir yobazın günlüğü, ömer faruk dönmez |